DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvorfor Michelin?

Ingen vil tages som gidsel af høje brændstofpriser

Michelin 18 maj 2010

Nummer 1 inden for brændstoføkonomi

Fuel economy

Green X bekæmper høje brændstofpriser

GREEN X-mærkningen på siden af et Michelindæk er en garanti for en energieffektivitet, som er blandt de bedste på markedet. Michelins dæk med lav rullemodstand har sparet omkring 9,5 milliarder liter brændstof og desuden mindsket CO2-udslippet med 23 millioner ton. Hvis alle biler i Europa havde monteret grønne Michelindæk, ville vi spare omkring 3 milliarder liter brændstof (svarende til 100.000 olietankere) hvert år. Med GREEN X-mærkningen arbejder Michelin sig hen mod fremtidens mobilitet.

Green X on tyre

Hvis du drømmer om at tanke op sjældnere - så læs videre!

Det overrasker mange, at dækkene står for 20 % af brændstofforbruget. Det medfører, at hver femte tankfuld bruges af dækkene. Og dæk forbruger energi. Prøv selv at mærke på dækkene, når du har kørt nogle kilometer - de er varme. Det skyldes først og fremmest rullemodstanden, en af de fem kræfter et køretøj skal overvinde for at holde sig i bevægelse. Plus bevægelser i dækkene, når de kører i kurver, og den effekt, der gør dem flade, når hjulet roterer.

Bib with fuel guage

Mindre varme er lig med mindre brændstof

Eftersom vi synes, at du skal bruge dæk, der ikke alene er sikrere og holder længere, men også mindsker brændstofforbruget - uden at det går ud over nogen af fordelene - har Michelin tilsat silica til gummiblandingen. MICHELIN Energy dæk var i 1992 de første, som brugte silica. Resultatet var dramatisk: brændstofforbruget faldt markant. Derudover giver det fremragende greb på våde veje. Og fordi de er lettere, med mindre materiale i bevægelse, producerer de mindre varme. Mindre varme er lig med mindre brændstof. Brændstofbesparelsen afhænger af prisen på brændstof og dækdimensionen, men i gennemsnit sparer MICHELIN ENERGYTM Saver dæk op til 80 liter brændstof i løbet af deres levetid.

Et nyt dæk for hver 45.000 kilometer(2)

Tre ud af fire personvognsdæk, Michelin sælger i Europa i dag, er "grønne" dæk. Disse dæk med lav rullemodstand giver lang levetid, gode præstationer og godt greb. Hold øje med Green X-mærkningen på siden af dækket. GREEN X-mærkningen er et symbol på mindsket brændstofforbrug og lavere CO2-emissioner og viser, at dækket har en energieffektivt, som er blandt de bedste på markedet. Med Michelins grønne dæk med lavt brændstofforbrug sparer du penge nok til at kunne købe et nyt dæk efter 45.000 kilometer(2).

(1) Beregnet ud fra test af rullemodstand gennemført af TÜV SÜD Automotive i 2008 og 2009.
(2) Gennemsnitlig levetid for Michelindæk (interne kilder).


  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader