DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvorfor Michelin?

Michelindæk har kortere bremselængde

Michelin 18 maj 2010

Nummer 1 inden for sikkerhed

Sikkerhed

For Michelin er din sikkerhed altid højt prioriteret.

Dækket er den eneste kontaktflade med vejbanen  Det er grundlæggende for din sikkerhed på mange forskellige underlag, og ofte under ekstreme forhold. Det skal styre i kurver, accelerere, bremse eller reagere på en lang række påvirkninger under kørslen.  Og alt dette med en kontaktflade med underlaget, som ikke er større end en håndflade.

Op til 3 meter kortere bremselængde på våde veje(2)

Gummiet i dækkene griber fat på rene og tørre underlag. Hvis vejen er våd, mindskes grebet. Michelindæk er komplekse, højteknologiske produkter, som griber så godt fat i underlaget som muligt.

Michelin har altid været banebrydende, når det gælder innovative løsninger. Og for at give dig maksimal sikkerhed tester vi vores dæk under de mest ekstreme forhold året rundt. Med MICHELIN EnergyTM dæk har du for eksempel en op til 3 meter kortere bremselængde(2) på våde veje.

Som forstavnen på en båd laver det et rundt aftryk på underlaget for at skære sig gennem vandfilmen. Det resterende vand enten lagres i eller drænes væk af kanalerne i dækmønsteret.

 

Grip

Tjek lufttrykket en gang om måneden

Du skal sørge for at bevare dine dæks gode kvaliteter og egenskaber. For at gøre dette anbefaler vi, at du kontrollerer lufttrykket (inklusive reservehjulet) hver måned og før enhver længere rejse. Korrekt lufttryk af meget vigtig for din sikkerhed.

Dæk med for lavt lufttryk

Med alt for lavt lufttryk i dækkene risikerer du, at dækket springer eller hurtigt mister den tilbageværende luft. Det kan betyde, at din bremselængde kan blive over 10 meter længere på våde veje. Det samme som bredden på to fodgængerovergange. Det kan også forringe vejgrebet, øge risikoen for akvaplaning og give et højere brændstofforbrug. Det forkorter også dit dæks levetid med op til 8.000 kilometer.


Hvornår tjekkede du sidst lufttrykket?

Seks ud af ti europæiske bilister kører ifølge en undersøgelse for nylig med for lavt lufttryk i dækkene. Halvdelen af dem med farligt lavt lufttryk. I lyset af dette har Michelin øget sit tiltag med at informere bilisterne og gøre dem bevidste om problemet. Michelins team er med jævne mellemrum ude på rastepladser og andre trafikale fokuspunkter med kampagnen "Fyld luft på", som tilbyder motorkørere gratis kontrol af lufttrykket, og som har kørt i en årrække i Europa. Teamet giver bilisterne en hurtig diagnose af deres dæks stand. De kontrollerer og justere lufttrykket gratis og informerer samtidig bilisterne om de risici, der er forbundet med at køre med dæk, som er i dårlig stand eller har for lavt lufttryk.

At køre på dårligt vedligeholdte dæk medfører en risiko for sikkerheden, økonomien og miljøet. Michelin har derfor underskrevet European Road Safety Charter, hvis mål det er at reducere antallet af dødsfald på de europæiske veje med 50 % i 2010 (sammenlignet med 2000). Kampagnen "Fyld luft på" er en af de måder, Michelin styrker sit engagement i trafiksikkerheden.DÆK MED KORREKT LUFTTRYK

  • Øger sikkerheden
  • Forlænger dækkets levetid
  • Optimerer brændstofforbruget

Et hurtigt tjek af dækkets stand

Tjek mønsterdybden på dine dæk regelmæssigt. Ifølge lovens skal mønsterdybden være mindst 1,6 mm. Når den er under 1,6 mm, bryder du loven.

Sådan tjekker du

En Michelinmand på skulderen af et Michelindæk viser, hvor slidindikatorerne sidder. Hvis gummiets overflade er slidt ned på niveau med disse slidindikatorer, er det tid til at udskifte dækkene. Michelin anbefaler på det kraftigste, at du overvejer at udskifte dine dæk, før de når denne grænse.


MICHELIN er det mest velrenommerede dækmærke blandt europæiske forbrugere (Undersøgelse foretaget af TNS Sofres i 2008 på de 6 vigtigste europæiske markeder) hvad angår:
  • Sikkerhed på våde veje
  • Produkternes pålidelighed
  • Trafiksikkerhed

(2) Sammenlignet med sin forgænger. Test udført i 2007 af TÜV SÜD Automotive med dæk i dimensionerne 175/65 R 14 T, 195/65 R 15 H og 205/55 R 16 V.


  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader