DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvorfor Michelin?

VIDSTE DU?

Michelin 18 maj 2010

VIDSTE DU?

FAKTUM 1 Rullemodstanden står for 20 % af din bils brændstofforbrug

Rullemodstanden er en af de fem kræfter, et køretøj skal overvinde for at holde sig i bevægelse. Den kan stå for 20 % af din bils brændstofforbrug, alene for at holde hjulene rullende. Det er hver femte tankfuld, som bruges af dækkene. En ud af fem ...

FAKTUM 2 Dæk med for lavt lufttryk kan blive 80 grader varme

Ja, dækkene forbruger energi. Prøv at mærke på dem, når du har kørt nogle få kilometer: de er varme. De kan nå op på hele 80 grader, hvis lufttrykket er for lavt.

Hvor kommer den varme fra? Fra dækkets deformationer i kurver og belastninger ved hver rotation, acceleration, opbremsning osv. Hvis du ser nærmere efter, kan du se, at dækket ændrer form, når det møder underlaget.

FAKTUM 3 Silica mindsker brændstofforbruget dramatisk

I 1992 tilsatte Michelins ingeniører en form for siliciumdioxid, som kan mindske et dæks brændstofforbrug markant. Derudover giver det fremragende greb på våde veje.

FAKTUM 4 Michelin opfandt det første ""grønne"" dæk

Michelin introducerede de første MICHELIN ENERGYTM dæk i 1992. Det betyder, at mens andre fabrikanter først for nylig er kommet ind på markedet, så opfandt Michelin det første "grønne" dæk for over 10 år siden.

FAKTUM 5 Mindre deformation, varme og brændstof

MICHELIN Energy, den første generation af "grønne” dæk, blev 2,5 kg lettere i 1992. Den lavere vægt giver mindre deformation, hvilket betyder mindre varme og dermed mindre brændstofforbrug.


FAKTUM 6 MICHELIN ENERGYTM dæk har en levetid på op til 45.000 kilometer(1)

MICHELIN ENERGYTM Saver dæk har også en lang levetid. Afhængig af brug kan de holde op til 45.000 kilometer(1).

FAKTUM 7 MICHELIN ENERGYTM Saver dæk har en op til 3 meter kortere bremselængde på våde veje(2)

Som forstavnen på en båd laver det et rundt aftryk på underlaget for at skære sig gennem vandfilmen. Det resterende vand enten lagres i eller drænes væk af kanalerne i dækmønsteret.


FAKTUM 8 MICHELIN ENERGY Saver dæk kan spare op til 80 liter brændstof(3)

Brændstofbesparelsen afhænger af prisen på brændstof og dækdimensionen, men i gennemsnit sparer MICHELIN ENERGYTM Saver dæk op til 80 liter brændstof i løbet af deres levetid.

FAKTUM 9 Spar tilstrækkeligt med brændstof til at købe et nyt dæk

Efter 45.000 kilometer(1) med brændstofeffektive, "grønne" dæk fra Michelin har du sparet penge nok til at købe et nyt dæk.

FAKTUM 10 Mindsker din bils CO2-emissioner med 4 g pr. km (4)

Et enkelt fuldvoksent træ kan absorbere næsten 25 kg kul hvert år. MICHELIN ENERGY Saver mindsker din bils CO2-emissioner med 4 g pr. km.(4) Hvis du kører i en gennemsnitsbil, betyder det, at der er brug for otte træer(5) mindre for at absorbere den CO2, der genereres. Dette er et konkret eksempel på, hvad vi alle kan gøre for vores planet.


FAKTA 11 820 millioner liter brændstof spares hvert år

Det er den mængde brændstof, som spares hvert år verden over af køretøjer med "grønne" dæk fra Michelin. 820 million liter! Det indebærer, at der skulle 28 millioner træer til at absorbere den tilsvarende mængde CO2.

FAKTUM 12 12 milliarder liter brændstof og 30 millioner ton CO2 sparet siden 1992

Over 400 millioner Michelindæk med lav rullemodstand - såkaldte "grønne" dæk - er blevet solgt i Europa siden 1992. Disse dæk har sparet omkring 12 milliarder liter brændstof og desuden mindsket CO2-udslippet med 30 millioner ton. Se de seneste tal på http://www.michelin-green-meter.com.

FAKTUM 13 Du kan spare 3 milliarder liter brændstof

Hvis alle biler i Europa havde monteret grønne Michelindæk, ville vi spare omkring 3 milliarder liter brændstof (svarende til 100.000 olietankere) hvert år.

FAKTUM 14 Et Michelindæk kan køre mere end en gang jorden rundt(1)

I dag kan et Michelindæk holde op til 45.000 kilometer. Det er mere end en gang jorden rundt.

Nu ved du alt om vores dæk. Sammen kan vi mindske CO2-udslippet, hvis vi vil.
Det er op til dig.

TILLYKKE

(1) Gennemsnitlig levetid for Michelindæk (interne kilder).
(2) Sammenlignet med sin forgænger. TÜV SÜD Automotive-test
(3) Beregnet gennemsnitlig besparelse med MICHELIN ENERGYTM Saver for benzindrevne biler sammenlignet med de nærmeste konkurrenter. Test af rullemodstand foretaget i 2009 af TÜV SÜD Automotive med de 15 mest almindelige dimensioner i Europa (Michelin blev placeret som nummer 1 i 2 størrelser og som nummer 2 i 2 størrelser), og set over den gennemsnitlige levetid for Michelindæk, dvs. 45.000 km  (interne kilder).
(4) CO2-emissioner beregnet på basis af følgende empiriske formel: 0,1 l diesel = 265 g og 0,1 l benzin = 235 g.
(5) For en benzindrevet bil i kategori D svarer dette til 199 kg C02, hvilket svarer til den årlige absorbering fra 8 træer.  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader