Bil Baggrund conseil conduite hiver Tips og råd

Hvorfor bør du køre på vinterdæk? Michelin forklarer.

Hvorfor er det vigtigt at være forberedt på kørsel om vinteren?

Bil Ledende artikel guide car rainy road dark Tips og råd

Vejret

Fra oktober til april kan kørselsforholdene være ustadige, og vejoverfladen kan være alt fra tør til fugtig, våd, snedækket eller isglat. Uanset hvad bliver det sikkert koldt – og det er derfor, at det er vigtigt at bruge dæk, der er egnet til vintervejret (vinterdæk eller helårsdæk) på din bil.

I dækuniverset starter vinteren, så snart temperaturen falder til under 7 °C, så det er på det tidspunkt, at det almindeligvis anbefales at skifte til vinterdæk. Ved denne temperatur bliver gummiet på dækkene hårdt og derved mindre effektivt.

Med sne, is og den frygtede sorte is føler bilister sig ofte mindre sikre på vejen om vinteren – men sådan behøver det ikke at være..

Ved at tage hensyn til risikofaktorerne ved kørsel i koldt vejr og sikre, at du har dæk, der er tilpasset vinterforholdene (vinterdæk eller 3PMSF-certificerede helårsdæk), kan du føle dig lige så sikker om vinteren, som du gør på en solrig sommerdag.

Bil Ledende artikel carousel produit pilot alpin 5 Tips og råd

Vintersikkerhed

Hvorfor anvende 3PMSF-certificerede dæk, når temperaturen falder?

Der er mange grunde til at bruge specialtilpassede dæk (vinter- eller helårsdæk), når temperaturen udenfor begynder at falde.

3PMSF-mærkningen er en garanti for sikkerhed og mobilitet i sne, men dæk med denne mærkring er også udviklet til at præstere godt på kolde og glatte underlag – hvad enten de er våde eller isglatte.

Ved en temperatur på under 7 °C er vintercertificerede dæk (dæk med M+S- og/eller 3PMSF-mærkning) sikrere og har kortere bremselængde sammenlignet med sommerdæk på våd, snedækket eller isglat vej.

Bil Logo 3pmsf Tyre Tips og råd

Find de perfekte Michelindæk på sekunder