Helårsdæk – kan de virkelig bruges året rundt?

Helårsdæk eller altvejrsdæk – uanset hvad du kalder dem, drejer det sig her om dæk, der er i stand til at klare en udfordring.

guide seasons aerial view 2 min

Hvad er et helårsdæk helt præcist?

Et helårsdæk er et hybriddæk, som kan anvendes både om sommeren og om vinteren.

Helårsdæk kombinerer teknologien fra vinter- og sommerdæk for at give mulighed for sikker kørsel året rundt – både på tørt og vådt underlag og endda på snedækket vej.

Selv om det er almindeligt i mange dele af Europa, kan det ikke anbefales at køre med sommerdæk om vinteren. Helårsdæk tilbyder et mere sikkert alternativ og sikrer bedre køreegenskaber og vejgreb under vanskelige forhold.

Til dem, der er vant til at skifte mellem sommer- og vinterdæk to gange om året, vil et skift til helårsdæk gøre livet nemmere og spare tid!

Helårsdæk – er de et godt alternativ til vinterdæk?

Helårsdæk præsterer godt ved temperaturer på -10 °C til +30 °C.

Disse alsidige dæk er udviklet med lameller, der ligner dem, man finder på vinterdæk. Dette sikrer gode køreegenskaber selv på våd vej.

Hvis du bor i et område, hvor milde vintre er almindelige, og det kun sner ind imellem, er den bløde, stille kørsel, som helårsdæk tilbyder, måske et godt alternativ for dig. Det er ikke nødvendigt at skifte disse dæk i løbet af året, hvilket sparer både tid og energi.

Vinterdæk er stadig de bedste dæk til ekstreme vejrforhold som f.eks. kraftigt snefald eller is.

fiche1 plages util opt

CrossClimate-serien fra Michelin – hvad der det?

I Europa er helårsdæk genkendelige på grund af deres lameller, som ligner dem, der findes på et typisk vinterdæk.

Selv om vinterdæk er det bedste valg til kørsel under ekstreme vejrforhold, er vinterdæk ikke så effektive om sommeren, specielt når det drejer sig om brændstofforbrug og bremselængder på tør eller våd vej.

Takket være dækkets kombinerede sommer-/vintertilgang skiller CrossClimate-serien fra Michelin sig ud fra traditionelle helårsdæk ved at tilbyde et enestående design, som kan tilpasses alle klimaforhold. CrossClimate-serien er egnet til alle køretøjer – fra små biler og sedaner til jeeps og varevogne.

Du finder yderligere oplysninger om CrossClimate-serien fra Michelin ved at besøge produktsiderne.

 

pn002841

MICHELIN CROSSCLIMATE

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.