Hvad er vinterdæk helt præcist?

Snedæk eller vinterdæk – uanset hvad du kalder dem, så kommer disse dæk ud for udfordringer.

guide drive in snow 2

Hvad gør vinterdæk til noget helt særligt?

 

Vinterdæk er dæk, der er specifikt udviklet til sikker kørsel ved temperaturer på under 7 °C – uanset om vejen er snedækket eller ej.

Vinterdæk identificeres ved hjælp af særlige mærkeringer – M+S og/eller 3PMSF – som ses på siden af dækket.

Karakteristiske træk ved vinterdæk fra Michelin

1. Dækmønster

Dækmønstre på vinterdæk er nemme at genkende, da de har mange dybe udskæringer. Disse betegnes almindeligvis som lameller.

Lamellerne finder man i dækmønstret, og de fungerer som “klør”, der sikrer optimale præstationer i tørt, vådt, snedækket og isglat terræn.

Vinterdæk har bedre greb end sommerdæk ved temperaturer på under 7 °C, da de er udviklet med:

  • 10 gange flere lameller
  • selvblokerende 3D-lameller helt ned i bunden af dækmønsteret, som forbedrer køreegenskaberne ved kørsel på tør vej
  • 10 % dybere dækmønster, som giver fleksibilitet på glat vej

summer sculpture michelin pcy4

winter sculpture michelin alpin

2. Særlige materialer

Vinterdæk adskiller sig også fra sommerdæk ved den kemiske sammensætning af gummiet. Gummiet er udviklet til at forblive blødt selv ved lav temperatur, og dette forbedrer vejgrebet på glat vej (under våde, snedækkede eller isglatte forhold).

- Ved lav temperatur (under 7 °C) bliver gummiet i dækmønstret på sommerdæk hårdt, hvilket hæmmer dækkenes evne til at gribe fat i underlaget.

- Vinterdækkenes enestående gummiblanding sikrer, at de forbliver smidige og griber effektivt fat i underlaget.

Hvorfor bør jeg udstyre min bil med vinterdæk?

Sommerdæk er mærkbart mindre effektive, når temperaturen falder. Det hårde gummi på grund af de lavere temperaturer fører til ringere vejgreb. Derfor anbefaler vi, at du skifter dæk, så snart temperaturen falder til under 7 °C.

Vinterdæk er udviklet til udfordringerne ved vinterkørsel og er fremstillet af materialer, som er i stand til at tilpasse sig kulden. Uanset om vejen er tør, våd, snedækket eller isglat, garanterer vinterdækkets smidige gummi og dybe mønster et bedre vejgreb. Bilens manøvrering og køreegenskaber optimeres, og bremselængden reduceres.

eb002316

MICHELIN - Double Winter offer

 

Godt at vide:

Hvis du kun en gang imellem kører under vinterforhold som f.eks. sne eller is, er dæk fra Michelins CrossClimate-serie perfekte til dine behov.

Men hvis du regelmæssigt kører under barske vejrforhold, har Alpin-serien fra Michelin alt, hvad der skal til for at garantere, at du trygt når din destination.

ANDRE ARTIKLER

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.