Vinterdæk eller helårsdæk – hvad er bedst?

Vi ved, at det kan være svært at vælge dæk. Derfor står Michelin til rådighed for at hjælpe dig på vej. Når vinteren står for døren, og vejforholdene ændrer sig, begynder dine sommerdæk at vise tegn på underpræstation. Løsningen? Vinter- eller helårsdæk. Vi har alle de oplysninger, du har brug for for at finde de dæk, der passer til netop dine behov.

car edito pneu voiture hiver michelin pilot alpin winter

Vinterdæk: Hvad er mulighederne?

 

I Europa tilbyder vi to forskellige typer vinterdæk.

  • Michelins Alpin-vinterdæk er udviklet til brug i Mellemeuropa, hvor bilister konfronteres med kolde, våde og snedækkede vejforhold om vinteren. 

  • Vores Nordic-vinterdæk, som kan fås med eller uden pigge, er egnet til kørsel i områder som Skandinavien og det nordlige Rusland, hvor ekstreme vejrforhold er almindelige. Disse dæk er specialkonstrueret til brug ved temperaturer helt ned til -40 °C og kan anvendes på is. Nordiske vinterdæk sælges ikke i Danmark.

Vores Alpin-vinterdæk er det mest populære valg blandt bilister.

Vores Alpin-vinterdæk: styrker og svagheder

Alpin-vinterdækket er udviklet til at give optimale præstationer ved temperaturer fra +7 °C til -20 °C. Disse dæk præsterer bedst på våd, kold eller snedækket vej og kan endda anvendes på isglatte overflader. Hvis du regelmæssigt kører under vinterforhold, er Alpin det perfekte dæk til dig.

Den eneste begrænsning ved dette dæk er, at når temperaturen overstiger 7 °C, begynder gummiet at blive blødere, og dækket bliver mindre effektivt, når dækmønstret slides væk, hvilket fører til reduceret greb på tør vej og under våde forhold.

Derfor skal du, hvis du vælger at bruge vinterdæk i vintermånederne, sørge for at skifte til sommerdæk, når temperaturen begynder at stige igen.

car edito conseil conduite hiver route winter

ck1t056w2042k0jpfldc2ncbm cjzsjqve109iz0pnwsep0aqfs cc 0 32 500 440 max max

Relative præstationer for sommer-, vinter- og helårsdæk fra MICHELIN

ck1t0bfnj04yn0jpkbm2pyegt cjz87vtdz0gen0ps1pjwix2mt comparaison perf pneus max max

Sommerdæk præsterer bedst på tør og våd vej i varmt vejr og når temperaturen er over 7 grader. De har den fremragende levetid, som kan forventes af et Michelin dæk.
Helårsdæk, der præsterer fint både sommer og vinter – selv på snedækket vej. Dækkets slidstyrke ligger på niveau med sommerdæk, hvilket gør dækket førende inden for denne kategori.
Vinterdæk er de højestydende dæk til vintervejr, herunder snedækkede og isglatte forhold.

eb002316

Vinter- eller helårsdæk: Gode råd om at vælge, hvad der passer bedst til netop dine behov

Det vigtigste at overveje er de vintervejrforhold, som du sandsynligvis vil komme ud for under kørslen.

Hvis du regelmæssigt kommer ud for snedækkede veje, er nødt til at køre ved meget lav temperatur, bor i eller ofte rejser til områder, der er vanskelige at nå om vinteren (stejle skråninger, veje der ikke ryddes osv.), er den bedste løsning at bruge vinterdæk.

Hvis du til gengæld kun lejlighedsvis kører på snedækket vej (enten fordi du bor i et område med minimalt snefald), er helårsdæk det bedste valg. Hvis du tidligere har brugt vinterdæk, vil et skift til helårsdæk betyde, at du undgår dækskift to gange om året – hvilket sparer dig både tid og energi.

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.