DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

DÆKKETS FASCINERENDE VERDEN

Rullemodstand - sådan fungerer det

Michelin 18 maj 2010

Rullemodstand - sådan fungerer det

I gennemsnit går 20 % af en bils brændstofforbrug til at overvinde rullemodstanden. Ja, dækket står for 20 % af en bils brændstofforbrug. Men forårsager rullemodstand, og hvordan kan den mindskes?

Hvad forårsager rullemodstand?

Hver gang hjulet drejer, bøjes og deformeres dækket, når det kommer i kontakt med underlaget.   Når gummiet deformeres, opvarmes det, og der mistes energi i form af varme. Det er årsagen til 90 % af dækkets rullemodstand.

Det er som at køre konstant op ad en bakke med en hældning på 1 %

Jo mere rullemodstand et dæk har, jo mere kraft skal der til fra motoren, for at bilen flytter sig. Hvis motoren skal arbejde hårdere, bruger den naturligvis mere brændstof. Tænk på en bil, som kører konstant op ad en bakke med en hældning på 1 %. Rullemodstanden kan ikke fjernes helt, men at mindske den så meget som muligt, betyder lavere brændstofforbrug.

12 milliarder liter brændstof sparet siden 1992

Det er den mængde brændstof, vi anslår er sparet på verdensplan, som et resultat af Michelins svar på rullemodstand: "grønne" energieffektive dæk. Disse dæk med giver lang levetid, gode præstationer og godt greb. Uden at det går ud over dækkets levetid.

Over 400 millioner "grønne" dæk fra Michelin med lav rullemodstand er blevet solgt i Europa siden 1992

Siden 1992 har Michelins "grønne" energieffektive dæk også bidraget til en overvældende reduktion i bilers CO2 -udslip på 30 millioner ton. CO2 er en af de vigtigste drivhusgasser, og hver eneste liter brændstof, der bruges, sender omkring 2,5 kg CO2 ud i atmosfæren.

Hvis alle biler i Europa havde monteret grønne Michelindæk, ville vi spare omkring 3 milliarder liter brændstof (svarende til 100.000 olietankere) hvert år

Med tanke på dette fortsætter Michelin med at udvikle dæk med lav rullemodstand. Det bliver stadig vigtigere for fabrikanter og forbrugere at tage hensyn til det miljømæssige aspekt.

Læs mere:

MICHELIN ENERGY™ Saver produktside

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader