DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

KØRSELSGUIDE

Lær dæksprog på et minut

Michelin 18 maj 2010

Lær dæksprog på et minut

Dæksprog er volapyk for de fleste mennesker. Det består af mystiske tal, bogstaver, symboler og koder på siden af dækket. Faktisk indeholder de en masse nyttige og vigtige oplysninger om dækkets præstationer. Så hvis vil lære at kende forskel på dækbredden og hastighedssymbolet - eller lære andet om dæk - så læs videre.

SÅDAN LÆSES ET DÆK

Three Peak Mountain Snow Flake:

Three Peak Mountain Snow Flake (3pMSF) er en mærkning, på  M+S-mærkede dæk (Mud and Snow), som angiver, at de er udviklet til vinterbrug.

Three Peak Mountain snow flake

GREEN X:

Michelin introducerede symbolet "GREEN X" for tydeligt at identificere vores "grønne", energieffektive dæk. Ud over et mindsket brændstofforbrug har disse dæk også lang levetid og høj sikkerhed.

Green XHvis dækket er mærket med Extra Load (XL) eller Reinforced (Reinf), kan dækket klare en større belastning, end hvad der normalt gælder for dæk i denne dimension. Vær opmærksom på dækkets mærkninger, når du udskifter dine dæk.

ZP: Zero Pressure

ZP indikerer, at dækket har forstærkede dæksider. Det gør, at det er et selvbærende dæk (SST eller Self Supporting Tyre), som det er muligt at køre videre på, selv i tilfælde af en punktering.

ZP: Denne mærkning betyder, at du kan fortsætte kørslen med et fladt dæk op til 80 km ved en maksimal hastighed på 80 km/t.

ZP SR: Betyder, at du kan fortsætte kørslen med et fladt dæk op til 30 km ved en maksimal hastighed på 80 km/t.

Bilfabrikantens specialmærkninger

F.eks. Pilot Primacy MO (Mercedes)
F.eks. N marked Pilot Sport PS2 (Porsche)
F.eks. 205/55R16 91V Pilot Primacy G1

Nogle (især high performance) Michelindæk har særlige mærkninger, som viser, at dækket er udviklet til at give optimale præstationer på bilmodeller fra visse køretøjsfabrikanter. 

Michelindæk med disse mærkninger er anderledes en tilsvarende standarddæk. De er ikke bedre end dårligere end de tilsvarende standarddæk, men de giver anderledes egenskaber, når de monteres på bilen. Mærkningerne findes på dæksiden.

Nogle af specialmærkningerne (N, C og K) er meget restriktive på grund af den type køretøj, de monteres på. Disse køretøjer har særlige egenskaber, og hvis de ikke får monteret det rigtige dæk, vil deres præstationer ikke være som planlagt.

Nogle dæk, som er udviklet til visse bilfabrikanter, har særlige mærkninger for af adskille dem fra tilsvarende standarddæk på grund af deres tekniske forskelle.
G1-dæk har for eksempel en lidt anderledes fysisk dimension.

G1-dæk er specifikke for en bestemt bilfabrikant. Andre mærkninger (såsom * og MO) har bilfabrikanten bedt om for at kunne skelne mellem dæk udviklet til deres biler. Det rigtige dæk vil sikre, at præstationerne er optimale.

Dine senest læste artikler

Der er ingen senest læste artikler

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader