DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

KØRSELSGUIDE

Supercars møder MICHELIN Pilot Super Sport

Michelin 23 jun. 2011

Supercars møder MICHELIN Pilot Super Sport

Hvad har Koenigsegg Agera, Gumpert Apollo og Ferrari 458 Italia alle tilfælles? De var med blandt verdens mest prestigefyldte sportsvogne på banen Dubai Autodrome for at teste det hurtigste kommercielle dæk nogensinde på bane (1) - MICHELIN Pilot Super Sport. Et dæk bygget på en teknologi udviklet til Le Mans 24 timers løbet.

Verdens mest værdifulde testkørsel?

MICHELIN Pilot Super Sport er designet til at levere den ultimative køreoplevelse og samtidig sikre maksimal sikkerhed, selv under ekstreme betingelser - og testkørerne lod dækket vise, hvad det dur til. Det imponerende startfelt omfattede ren køreglæde til en værdi af over 3,5 millioner euro, inklusive biler som Gumpert Apollo, Ferrari 458 Italia og Lamborghini Gallardo LP 560. Koenigsegg Agera skubbede gummiets grænser til det yderste, elskede hvert minut af det - og nåede en maks. hastighed på 390 km/timen.

Dokumenterede præstationer

Resultatet af denne ekstravagante prøvekørsel? Overbeviste smil hele vejen rundt. MICHELIN Pilot Super Sport er et dæk, som står fast på vejen som intet andet. Specielt når det presses ud over alle normale grænser.  Ved testen af dækkene var fokus på bremseegenskaber ved høje hastigheder, både på tør og våd vej, såvel som på manøvreringsegenskaber. Når man ser dækkets præstationer tæt på, kan man se, at det virkelig giver fremragende manøvrering i kurver(2). Ikke overraskende i betragtning af, at dækket - for at sikre maksimal sikkerhed, effektivitet og et fremragende drive - blev udviklet med Porsche, Ferrari og BMW M.

Alkymister på arbejde

For at forbedre dækkets vejgreb, bremseegenskaber og samlede sikkerhedspræstationer, selv under de mest ekstreme forhold, og samtidig sikre fremragende kilometerresultat kombinerer MICHELIN Pilot Sport tre teknologier, som er testet i udholdenhedsløb:

Twaron® bælte

MICHELIN Pilot Super Sport er fremstillet ved hjælp af Twaron, hvis brudstyrke er fem gange større end ståls. Dette er med til at sikre, at dækkets midterribbe forbliver flad og stabil. Hvilket vil sige ingen vibrationer og bedre manøvrering - selv under de mest ekstreme vejrforhold.

Design med to gummiblandinger

Denne teknologiske innovation blev oprindeligt udviklet til racerdæk og bruger forskellige gummiblandinger på venstre og højre side af slidbanen.  Den ene type (elastomer forstærket med kønrøg, udviklet specifikt til Le Mans 24 timers løbet) er til manøvrering på tør vej, til meget skarpe kurver. Den anden type (seneste generation elastomer med godt greb) er helliget manøvrering på våd vej og er perfekt til sikkerheden i dagligdagen.

Variable Contact Patch 2.0

Takket være det nyeste digitale simuleringssoftware, som bruges inden for luftfarts- og bilindustrierne, er tryk og temperaturer fordelt jævnt over hele dækkets kontaktflade. Selv om fladen ændrer sig, når dækket kører gennem en kurve, forbliver den mængde gummi, som er i kontakt med vejen, den samme.

Dækket blev målrettet designet til at sikre, at vores favoritbiler præsterer, som det var tilsigtet, og altid på den sikrest mulige måde. Med al den teknologi, ekspertise og viden om sport, som ligger bag dækket MICHELIN Pilot Super Sport, kan du forvente mange sejrrige omgange forude.

(1) Den hurtigste omgangstid på tør bane. Test udført i 2010 af TÜV med dæk i størrelserne 245/40ZR18Y & 235/35ZR19Y sammenlignet med de 5 nærmeste konkurrenter (tilgængelige på markedet på daværende tidspunkt). 

(2) Den bedste manøvrering på tør vej. Test udført i 2010 af TÜV med dæk i størrelserne 245/40ZR18Y & 235/35ZR19Y sammenlignet med de 5 nærmeste konkurrenter (tilgængelige på markedet på daværende tidspunkt).

Dine senest læste artikler

Der er ingen senest læste artikler

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader