DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

KØRSELSGUIDE

MICHELIN vinterdæk: Din sikkerhed er vores højeste prioritet

Michelin 08 apr. 2011

Din guide til vinterdæk

MICHELIN vinterdæk sikrer bedre præstationer i vintervejr(1). Michelin anbefaler, at du udstyrer din bil med fire vinterdæk, hvilket er nødvendigt for sikker og præcis kørsel. Selv ved lavere hastigheder vil montering af kun to vinterdæk på trækakslen få kørslen til at føles ude af balance, og man har tendens til at miste kurs. For din og dine passagerers optimale, generelle sikkerhed skal du montere fire vinterdæk. Det får dit køretøj til at føles velafbalanceret, stabilt og giver større styrepræcision.

Få bedre præstationer med MICHELIN vinterdæk (1), uanset forholdene.

Uanset om dine vintre er lette eller ekstreme, skal du have fuld tillid til dine dæks kvalitet. Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Michelins vinterdækprogram vil opfylde dine behov og holde dig mobil og samtidig give dig maksimal sikkerhed på våde, snedækkede og isede veje om vinteren.

Perfekt til europæiske vintre

MICHELIN vinterdæk er mærket med Three peak mountain/snowflake-symbolet og er perfekte til de unikke kørselsforhold på europæiske vinterveje. Når temperaturen falder, forbliver MICHELIN vinterdæk bløde og smidige. Det betyder, at bremselængderne er markant kortere,(1) og deres fremragende greb hjælper dig med at bevare kontrollen.

Vinterdæk giver langt større sikkerhed og bedre præstationer

Vinterdæk indeholder en større andel af naturgummi med silicablandinger, som bevarer smidigheden, når det er koldt. For eksempel bruger MICHELIN Alpin en gummiblanding, som indeholder solsikkeolie, der giver bedre greb på våde, tilsneede og isede veje. Vinterdæk er designede til at fungere godt på en lang række kolde vinterunderlag og giver langt bedre bremseegenskaber, trækkraft og bedre kontrol, end hvis du kører på sommer- eller helårsdæk.

Godt at vide


Vinterdækket er din eneste kontakt med vejen

Den del af dækket, som er i kontakt med vejbanen, svarer til størrelsen på din hånd. Eftersom dækkene er din eneste kontakt med de våde, tilsneede og isede veje, skal du vælge de vinterdæk, som er bedst egnede til din bil.

Montering og afmontering

Michelin anbefaler, at du overlader montering, afmontering og afbalancering af vinterdæk til specialisterne. De har det  rette udstyr og de rette teknikker til at garantere dig maksimal sikkerhed.

Snefnug-mærkninger

De snefnugformede mærkninger på siden af MICHELIN vinterdæk angiver det sted, hvor du finder vinterslidindikatorerne - sekundære til indikatoren for mindste standardmønsterdybde på 1,6 mm. Vinterslidindikatoren viser, når den resterende mønsterdybde er 4 mm. For at øge sikkerheden anbefaler Michelin, at du skifter dine vinterdæk, når grænsen på 4 mm mønsterdybde er nået.

Husk følgende om vinteren

Når temperaturen falder, gør lufttrykket i dækkene det også. Kontrollér lufttrykket, når temperaturen begynder at falde.

Få kontrol langsomt - ganske langsomt

For at undgå at miste grebet, når du sætter i gang, er det vigtigt at accelerere meget gradvist.

Opbremsning på is og i sne

(1) Sammenlignet med ikke-vinterdæk.

Dine senest læste artikler

Der er ingen senest læste artikler

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader