DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

VEDLIGEHOLDELSESGUIDE

Korrekt opbevaring af dæk

Michelin 18 maj 2010

Korrekt opbevaring af dæk

Håndtering og opbevaring af dæk

Det er umuligt af forudsige dæks levetid.  Du kan imidlertid forlænge deres liv og forbedre deres præstationer, hvis du håndterer og opbevarer dem korrekt, når de ikke er i brug.

Når dæk står udendørs og ikke bruges i længere tid (en måned eller mere), bliver deres overflader tørre, og der kommer revner. Derfor skal dæk altid opbevares på et køligt, tørt og rent sted indendørs.

Langtidsopbevaring

Hvis køretøjet skal holde stille i en måned eller mere, skal det løftes op, ellers sørg for, at der er det anbefalede, maksimale lufttryk i dækkene. Ellers kan de blive deformerede.

 

Winter Storage

Opbevar dækkene sikkert

Når dæk opbevares, skal de placeres langt fra varme fra f.eks. rør og generatorer. Sørg for, at underlaget er rent og fri for snavs, olie eller andre emner, som kan skade dækket. Dæk, som udsættes for den slags stoffer under opbevaring, kan pludseligt gå i stykker, når de kommer ud og køre igen.

Dæk bør opbevares:

  • På et ventileret, tørt og tempereret sted, beskyttet mod direkte sollys og dårligt vejr
  • Langt fra kemikalier, opløsningsmidler og kulbrinter
  • Langt fra spidse emner af metal, træ osv.
  • Langt fra varmekilder, åben ild eller gløder og maskiner, som kan udsende gnister eller elektriske udladninger
  • Langt fra ozonkilder (transformatorer, elektriske motorer, loddeudstyr osv.)

Stabling og håndtering

Hvis dækkene kan stables, skal du kontrollere, at de ikke deformeres. Hvis de skal opbevares i længere tid, skal de roteres (stable dem i omvendt rækkefølge). Undgå at stable tunge genstande på dem. Tilbehør til dækkene bør opbevares i deres originalemballage et sted, hvor der ingen risiko er for snit- eller skæreskader eller perforering. Brug apparater og udstyr, som ikke skader dækkene, når du håndterer dem. Det anbefales at bruge kraftige handsker, når du håndterer dæk.

Korttidsopbevaring

Opbevar dækkene i stabler på under 1,2 meter,  helst på paller. Læg dækkene i en ny rækkefølge hver fjerde uge. Hvis dækkene er monterede på fælge, opbevares de med luft i, lodret eller i et lag på hylder.

Langtidsopbevaring

Ved langtidsopbevaring skal dækkene placeres lodret på huller mindst 10 cm fra gulvet. Rotér dem en anelse hver måned. Hvis et dæk ikke bruges i en længere periode, skal lufttrykket kontrolleres regelmæssigt og holdes på det niveau, som er anbefalet af køretøjsfabrikanten.

Opbevaring af vinterdæk

Hvis du følger disse forholdsregler, kan du holde dine vinterdæk i perfekt stand:

Før du afmonterer dækkene, skal du notere deres position, så du kan rotere dem på bilen næste vinter og dermed sikre jævn slitage. Rengør hjul og dæk med vand og tør dem godt, så de ikke ruster.
Fjern eventuelle sten, som har sat sig fast i mønsteret. Hvis dækkene er monterede på fælg, kan du hænge dem op eller lægge dem ned. Hvis de ikke er monterede på fælg, kan du opbevare dem stående eller liggende. Opbevar dækkene langt fra sollys på et køligt og tørt sted. Og sørg frem for alt, at de ikke er i nærheden af opløsningsmidler (brændstof, olier osv.).

Dine senest læste artikler

Der er ingen senest læste artikler

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader