DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

VEDLIGEHOLDELSESGUIDE

Tre hovedårsager til dækproblemer

Michelin 18 maj 2010

Tre hovedårsager til dækproblemer

Lær mere om dæk og undgå problemer

Farer på vejen som huller, glas og sten er uundgåelige. Der er imidlertid tre hovedårsager til dækproblemer, som det er muligt at undgå: forkert lufttryk, hastighed og overbelastning. At sørge for, at disse problemer ikke opstår, er en enkelt metode til at få dækkene til at holde længere.

For lavt eller for højt lufttryk

Dæk med for lavt eller for højt lufttryk kan påvirke dækkets levetid, kørselskomfort, greb og bremseevne. For lavt lufttryk gør dækkets karkasse for smidig, hvilket fører til overophedning, højere rullemodstand og unødig slitage. I ekstreme tilfælde kan for lavt lufttryk føre til, at dækkene beskadiges. På samme måde kan for højt lufttryk forkorte dækkets levetid, mindske grebet og give ujævn slitage.

Kørsel ved høj hastighed

Der er en større risiko for at beskadige dækkene, når du kører ved høj hastighed. Hvis du kører på en forhindring på vejen, er der større risiko for at beskadige dækket end ved lav hastighed.

Høje hastigheder giver højere temperatur i dækket, hvilket kan være skadeligt. Det kan også resultere i, at dækket pludselig ødelægges og hurtigt taber luft. Hvis man pludselig mister kontrollen over køretøjet på grund af dette, kan det føre til en ulykke.  Hvis du opdager, at dækket er beskadiget, skal du få det kontrolleret af en dækspecialist hurtigst muligt.

Overbelastning

For at være sikker på, at dækkene ikke overbelastes, skal du kontrollere, hvor meget dækket kan bære - indekset for dette står på dæksiden. Overskrid ikke denne grænse. Overbelastede dæk kan udsættes for alt for kraftige temperaturer, som kan føre til pludselige skader på dækket. Følg derfor køretøjfabrikantens anbefalinger for belastning.  Overskrid ikke brutto akselvægten for nogen af akslerne på køretøjet.

FIND DE RETTE MICHELIN BILDÆK

Indtast oplysninger for din bil eller dækstørrelse, og angiv dine kørselsbehov for at få en anbefaling.

Dine senest læste artikler

Der er ingen senest læste artikler

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader