DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Dækinnovationer og dækteknologi

Dækinnovationer og dækteknologi

 • Hvor lang tid tager det i gennemsnit at få tekniske innovationer fra racerbaneprototyper overført til standarddæk?
  Det kommer an på teknologien, men et tilbageblik på tidligere udviklinger viser, at forbedringer udviklet til banedæk systematisk overføres til gadedæk. Et eksempel er den variable kontaktglade skabt af Michelin til Formel 1 og derefter anvendt i stort omfang i Le Mans 24-timers løbet. Den variable kontaktflade sikrer, at trykket og temperaturen fordeles jævnt og konsekvent i hele kontaktfladen. Selv hvis formen på kontaktfladen ændres, er mængden af gummi i kontakt med vejbanen den samme. Det tog halvandet år at overføre denne teknologi fra F1-verdenen og enduranceløb til almindelig vej. Resultatet er MICHELIN Pilot Super Sport, et high performance-dæk som er enormt populært blandt førere af højtydende sportsvogne.
  06/2013 - Sportsdæk - club911.net
 • Hvad er rullemodstand, og hvad er de nyeste teknologiske fremskridt inden for motorsport til at overvinde rullemodstand?
  Rullemodstand er udtryk for det energitab, der sker på grund af deformationer i dækket. Det genererer en kraft, der modvirker dækkets rulning og som følge heraf også bilens fremadgående bevægelse. I gennemsnit går en femtedel af brændstofforbruget til at overvinde denne modstand. Forskere har gjort fremskridt på en række områder for at reducere energitabet, blandt andet hvad angår dækkets opbygning, gummiblanding og vægt. Få mere at vide på vores hjemmeside under “Alt det, du altid gerne har villet vide om dæk
  06/2013 - Sportsdæk - club911.net
 • I hvilket omfang er den teknologi, man finder i motorsportsdæk, genskabt i dæk til offentligheden - især hvad angår traditionelle terrængående køretøjer (firehjulstrækkere)? Er innovationer, materialer og processer nøjagtigt de samme?
  Motorsport er et vigtigt udgangspunkt for Michelins forsknings- og udviklingsarbejde. Vi betragter det som det ultimative testlaboratorium. Racerløb gør det muligt for os at analysere dæks køreegenskaber under de vanskeligste forhold, så vi kan få et fuldt billede af, hvordan hvert element fungerer. I WRC (World Rally Championship) betyder dækkenes slidbane og bilens lighed med modeller til almindelig kørsel (hvad angår vægt, kraft osv.), at der er mange teknologiske overlap med dæk solgt til offentligheden. Testning i WCR betyder, at vi kan forfine eller godkende slidbaner med hensyn til deres egnethed til brug på massemarkedet. Derudover har vi været i stand til at overføre meget af den teknologi, der gør WRC-dæk så stødsikre, til visse gadedæk. Studering af dæk i enduranceløb har hjulpet os til bedre at forstå de mekanismer, der giver greb i tørt føre. Teknologi til optimering af trykfordelingen under belastning er hentet direkte fra motorsport. Denne teknologi findes blandt andet i det nye dæk MICHELIN Pilot Sport Cup 2. Et andet eksempel er MICHELIN Pilot Super Sport, som indeholder Bi-Compound-teknologi. Her bruges forskellige gummiblandinger i den udvendige og indvendige side af slidbanen. På den udvendige side giver en unik elastomerblanding forstærket med kønrøg, som er udviklet til Le Mans 24-timers løbet, en utrolig modstandskraft gennem skarpe kurver. På den indvendige side giver en banebrydende elastomerblanding fremragende trækkraft på vådt underlag og sikrer dermed optimal kontakt med underlaget, når vandfilmen brydes.
  10/2013 - Fra bane til vej - club911.net
 • Får alle de team, der deltager i Le Mans 24-timers løbet, leveret nøjagtig de samme produkter fra Michelin?
  Selvfølgelig - en af Michelins nøgleværdier er at respektere sine kunder, og virksomheden har altid tilbudt sine motorsportspartnere nøjagtigt samme støtte og kvalitet. Hver unik bil kan have en særlig præference for en produkttype, men de er alle til rådighed for de deltagende team.
  10/2013 - Fra bane til vej - club911.net

Er du vild med high performance?

High performance-dæk

High performance-dæk

Læs mere om Michelins high performance-dæk. Find dine
Læs mere om MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Læs mere om MICHELIN Pilot Sport 4 S

Kender du en af Michelins seneste innovationer? Læs mere om dækket
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

Yndlingskanalen på YouTube udelukkende tilegnet motorsport og high performance Se nu