DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Forlæng dine dæks levetid

Forlæng dine dæks levetid

 • Hvordan styrer man i løbet af et 24-timers løb, hvor klimaforholdene kan ændre sig, lufttrykket i de forskellige typer dæk for at forlænge deres levetid?
  Uanset om det er bløde, medium eller hårde dæk, kan det enkelte dæks levetid variere enormt. Det skyldes de mange faktorer, som påvirker præstationerne, blandt andet vejret, banen, temperaturen, banens stand, bilen og kørestilen. De seneste år har Michelin ved at hjælpe teamene med at vælge det rigtige dæk i Le Mans 24-timers løbet slået sin rekord i lang levetid. I 2011 kørte Audi R18 TDI fem stints - eller 750 km - med et enkelt sæt dæk og hjalp dermed teamet til sejr. I 2008 kørte Aston Martin LMGT1 87 omgange med samme sæt regndæk, i alt 1.231 km. Det rigtige lufttryk - justeret i overensstemmelse med banens temperatur og forhold - sikrer de bedst mulige præstationer fra bilen, samtidig med at det maksimerer dækkenes levetid. Hvis dækkene har det forkerte lufttryk, slides de mere mærkbart, unormalt og/eller hurtigere, og grebet bliver også dårligere. Michelins ingeniører kontrollerer jævnligt banens temperatur og er i konstant kontakt med teamene, så de kan anbefale det ideelle lufttryk. Kort sagt vælges dækkene efter luftforholdene og især banens temperatur. Til varmere baner foretrækkes hårdere dæk, mens bløde dæk bruges på køligere asfalt.
  06/2013 - Sportsdæk - club911.net
 • Hvordan kan jeg forlænge et dæks levetid ved banekørsel?
  Kom gradvist op i fart og kør et par nedkølingsomgange efter dine hurtige omgange. To kørsler af fire omgange med maksimale præstationer vil slide dine dæk mindre en én kørsel af otte omgange.
 • Hvordan kan jeg forlænge mine dæks levetid, bortset fra at køre forsigtigt?
  Der er mange spørgsmål at overveje her. Dæks levetid påvirkes af lufttrykket, huller i vejbanen, fysiske skader, slitage af gummiet, vejret, vedligeholdelsesniveau, overlæsning af bilen, høj hastighed og meget mere. Men generelt forringes dæk hurtigere som følge af tre faktorer: fysiske skader, dårlig vedligeholdelse og klimaforhold. Alt dette gør det vanskeligt præcist at beregne et dæks levetid på forhånd. Michelindæk er udformet til at levere enestående præstationer over tusindvis af kilometer. Men hvis man ikke passer ordentligt på dem, er der større risiko for, at de slides hurtigt og bliver beskadigede. Dette sætter din sikkerhed på vejen over styr. For mere information kan du tage et kig på vores vedligeholdelsesguide og vores gode råd om kørsel.
  06/2013 - Sportsdæk - club911.net
 • Hvordan opbevarer man bedst dæk, når de ikke er i brug?
  Dæk skal opbevares på et rent, tørt, luftigt og godt ventileret sted. Temperaturen skal være stabil, og dækkene skal beskyttes mod direkte sollys og regn og må ikke opbevares i nærheden af opløsningsmidler eller direkte varmekilder. Hvis dækkene skal opbevares i mere end en måned og deres størrelse tillader det, opbevares de i stakke, som af og til byttes rundt (dækkenes rækkefølge i stakken).
  10/2013 - Fra bane til vej - club911.net

Er du vild med high performance?

High performance-dæk

High performance-dæk

Læs mere om Michelins high performance-dæk. Find dine
Læs mere om MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Læs mere om MICHELIN Pilot Sport 4 S

Kender du en af Michelins seneste innovationer? Læs mere om dækket
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

Yndlingskanalen på YouTube udelukkende tilegnet motorsport og high performance Se nu