old guide

MICHELIN NORDIC GUIDE


Danske stjernerestauranter i 2020

3 stjerner

Geranium - København

 

 

michelin wifi help lnk

2 stjerner

a|o|c, København
Alchemist, København
Jordnær, København
Kadeau Copenhagen, København
noma, København
KOKS, Faroe
Henne Kirkeby Kro, Henne

1 stjerne

Domestic, Aarhus
Frederikshøj, Aarhus
Gastromé, Aarhus
Kadeau Bornholm, Bornholm
Alouette, København
Clou, København
formel B, København
Kiin Kiin, København
Kokkeriet, København
Kong Hans Kælder, København
Marchal, København
108, København
Relæ, København
Søllerød Kro, København
Ti Trin Ned, Fredericia
Dragsholm Slot Gourmet, Hørve Frederiksminde, Præstø
Me|Mu, Vejle

Stjerneregn siden 2014

Da den nordiske Michelin-guide udkom første gang i 2014, var det med 39 stjernerestauranter. Dengang ingen med tre stjerner. Siden er det gået stærkt. Norden kan i dag bryste sig af at have tre trestjernede restauranter, hhv. Geranium, Maaemo i Oslo og stockholmske Frantzén. Hertil kommer 10 tostjernede og 51 etstjernede restauranter.

Historien om Michelin Guiden


Det hele startede i 1900, hvor Michelin brødrene Andre og Edouard, i bestræbelserne på at få de nyslåede franske automobilejere ud og opleve verden bag rattet af deres biler, introducerede en lille guidebog med information og tips til bilisterne.

Michelins guide rummede vejkort, oversigter over tankstationer langs vejene, råd om dækskifte naturligvis og en liste over gode steder at overnatte og spise på rejsen. I de følgende to årtier uddeltes Michelin-guiden gratis til bilisterne i Frankrig. Først i 1920 udkom den første Michelin-guide til salg og kostede da syv franc. I 1926 begyndte guiden sin snart 100årige tradition med at uddele stjerner til restauranter, da Michelin-brødrene ansatte de første af en lang række af sagnomspundne inspektører.

Læs mere om Michelin-guidens historie

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.