DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Le Mans

Le Mans 24-timers løbet


I ni årtier har Le Mans 24-timers løbet stået som en unik udfordring for både kørere, biler og dæk. Et nådesløst og usædvanligt komplekst 24-timers racerløb. Hvert år forbereder Michelin og virksomhedens partnere sig minutiøst til årets konkurrence.

Le Mans 24-timers løbet giver dækfirmaer mulighed for at konkurrere med hinanden, og giver os mulighed for at forsvare vores status som nummer et. Derfor skal Michelin holde trit med udviklingstendenserne inden for bilteknologi, tilpasse sig ændringer i reglerne og som følge heraf flytte dækkets grænser, hvad angår sikkerhed, lang levetid, konsekvens og præstationer på samme tid.
Den bane, der bruges til Le Mans 24-timers løbet, er specielt hurtig og 13,629 kilometer lang. Mere end 85 procent af distancen er veje, der er åbne for almindelig trafik resten af tiden. Underlaget er derfor uensartet, og vejgrebet varierer betydeligt mellem den del, som kun bruges en gang om året, og den "permanente" Bugatti-bane. Også kørselsforholdene kan variere fra tør til våd vejbane på samme omgang, så det er vigtigt at have et dæk, der har gode præstationer under alle forhold.


Dette ekstremt komplekse og intense løb tvinger konstant Michelin til at udvikle og teste nye teknologier med henblik på at forbedre præstationerne holdbarhed, fleksibilitet, konsekvens og sikkerhed for sine dæk. Takket være det tætte samarbejde, Michelin Motorsports udviklingsteam har med de ingeniører, som arbejder i virksomhedens teknologicenter, overføres de teknologiske løsninger, der udvikles til motorsport, direkte til Michelins seriefremstillede dæk og bidrager således til Michelins løfte om "MICHELIN Total Performance".
I den hurtigste klasse LMP1-H har Audi, Porsche og Toyota alle valgt Michelin som leverandør af dækkene til deres respektive hybridprototyper.


Læs mere om Le Mans 24-timers løbet på www.lemanslive.com/.