DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

PRESSE OG NYHEDER

Gode råd om vinterdæk

De fleste bilejere skifter de næste uger fra sommer- til vinterdæk. Men, hvornår er det egentlig tid til at sende sommerdækkene i velfortjent vinterhi?

Snart skifter to millioner personbiler fra sommer- til vinterdæk. Og selv om flere end 80 pct. af bilejerne skifter til vinterdæk, står mange hvert efterår med det samme dilemma. De ved, at de snart skal skifte til vinterdæk, men spørgsmålet er, hvornår det er bedst at skifte.
- Om efteråret kan det sagtens være lunt i dagtimerne, og dermed mest optimalt med sommerdæk, mens det er koldt morgen og eftermiddagen. Det gør det svært at køre på optimale dæk på denne årstid. Generelt anbefaler vi, at du skifter til vinterdæk, når dagtemperaturen kryber under syv grader. Kører du mest morgen og eftermiddag, så giver det mening at skifte til vinterdæk – også selv om temperaturen midt på dagen ligger over 7 grader. Simpelthen fordi, det er koldere, når du rent faktisk bruger din bil, forklarer Claus Chouhan, salgsdirektør hos Michelin i Danmark.

 

125.000 biler på farlige dæk
Michelins spurgte tidligere på året 1.000 bilister om deres dækvaner. Svarene viste, at ca. 5 pct. kører på sommerdæk året rundt. Holder det tal, er ca. 125.000 personbiler markant dårligere rustet til at klare vinterens kolde, glatte veje. FDM har testet vinter- og sommerdæk ved normalt, dansk vintervejr. Resultaterne viser, at vinterdæk har op til 30 pct. kortere bremselængde på våd vej end sommerdæk. Og er der sne på vejen, er bremselængden op til 44 pct. kortere. Derfor anbefaler Michelin på linje med FDM, at man som hovedregel altid skifter mellem sommer- og vinterdæk afhængigt af sæsonen.
Endelig er det værd at huske, at kører du til visse af vores nabolande, så er vinterdæk lovpligtige. I Sverige fra 1. december til 31. marts. I Finland fra 1. december til 1. marts. I Tyskland er vinterdæk eller helårsdæk lovpligtige, når det er vintervejr.

 

Fakta om vinterdæk
Vinterdæk er udviklet til at give godt vejgreb, når det er koldt. Hvor sommerdæk bliver hårdere i kulde, bevarer vinterdæk deres elasticitet og blødhed. Derfor er de bedre på kold, våd og snedækket vej. Angivelserne M+S, M&S, M-S, MS og Mud and Snow op dæksiden viser, at man har fat i et vinterdæk, mens forkortelsen 3PMSF, (3 Peak Mountain Snowflake), fortæller, at dækket opfylder fastsatte krav til trækevne på vinterunderlag.

Pressekontakt: Lotta Wrangle, Mobil: +46 72 250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

PRESSEKONTAKT - KUN FOR JOURNALISTER

Lotta Wrangle

Press officer Nordic Countries +46 72 250 07 40

lotta.wrangle@michelin.com