DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvor mange vinterdæk har jeg brug for?

Mange mennesker er i tvivl om, hvorvidt de skal sætte 2 eller 4 vinterdæk på bilen. Nedenunder er årsagerne til hvorfor det - i modsætning til den almindelige misforståelse - er bedre at montere på alle fire hjul

Sikkerhed frem for alt

Hvis du beslutter at sætte vinterdæk på din bil, bør du vide, at det stærkt tilrådes at vælge et sæt med med fire dæk. Faktisk øger du risikoen for at miste stabiliteten og kontrollen over bilen, hvis du monterer to forskellige sæt foran og bagpå bilen. Det øger også sliddet på alle dækkene. Så ved at montere på alle hjul investerer du dine penge bedre på langt sigt...

Hvilken risiko er der ved at montere to vinterdæk foran?

Hvis du kun kører med to vinterdæk foran, betyder det, at din bil er sårbar over for isede/våde forhold. Det resulterer generelt i, at bagenden skrider ud, hvilket kan være svært at håndtere, hvis du ikke er en erfaren bilist. Du øger risikoen for hjulspin, når bilen accelererer (biler med baghjulstræk), eller når du drejer (både biler med for- og baghjulstræk).

Hvilken risiko er der ved at montere to vinterdæk bagved?

Hvis du kun kører med to vinterdæk bagved, vil du opleve den samme ubalance mellem hjulene, og du risikerer at miste kontrollen over bilen og opleve understyring - hvilket betyder, at bilen vil blive ved med at bevæge sig, selvom du forsøger at styre den i en anden retning.

Et sidste råd til turen

Før du begynder at køre i koldt vejr, bør du kontrollere en melding om vejforholdene. Det kan hjælpe dig med at træffe beslutning om kørslen og undgå farlige situationer.

SE FLERE RÅD

Vores ekspert/tekniske tips til vinterdæk

Hvilket tryk i vinterdæk?
Hvilket tryk i vinterdæk?

Dæktryk er en meget vigtig del af en bils sikkerhed. Læs videre for at lære hvordan du indstiller dæktrykket for dine vinterdæk korrekt.

Læs mere
Hvordan kontroller jeg slid på vinterdæk?
Hvordan kontroller jeg slid på vinterdæk?

Det er vigtigt, at du ofte kontrollere sliddet på dine dæk for at sørge for, at bilen er sikker. Her er et svar på spørgsmål, du muligvis har om dette emne.

Læs mere

Flere råd og videoer

Tips til hvordan du udstyrer din bil og kører om vinteren
Alle vores vinterråd
Tips til at bruge dine vinterdæk bedre
Alt om vinterdæk
Min vinter med Michelin Vær sikker om vinteren

FIND DET RIGTIGE MICHELIN DÆK TIL MIN BIL

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader