DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvordan skal man opbevare vinterdæk?

Det er vigtigt at opbevare vinterdækkene korrekt for at undgå at beskadige dem. Her er et par tips til, hvordan du bedst opbevarer vinterdæk:

Hvordan skal jeg opmagasinere dem?

Du bør ikke opbevare dine vinterdæk uden for og ubrugte i over en måned på din bil, da det kan beskadige dem, eller påvirke deres ydeevne negativt. Du kan i stedet hæve din bil eller simpelthen tage vinterdækkene af. Hvis du afmonterer vinterdækkene, skal du lægge mærke til, hvor de sad på bilen. Ved at gøre det, kan du næste vinter bytte om på deres placering, så de slides jævnt. Det anbefales også at vaske dem med vand, rengøre og tørre dem helt (for at undgå korrosion) før du opmagasinerer dem.

Hvor skal jeg opmagasinere dem?

Dæk skal opbevares på et køligt sted væk fra direkte sollys, varmekilder og ozon, såsom varme rør og elektriske generatorer. Udsættelse for disse elementer i længere tid vil udtømme de materialer i dækkets gummiblandinger, som beskytter mod oxidation og forvitring og resultere i revnedannelse. Garager, kældre og haveskure er ideelle til dette formål, og du kan også købe specielle poser til at beskytte dem. Sørg for at overfladerne som dækkene opbevares på er rene og fri for fedt, brændstof eller andre stoffer, der kan nedbryde gummi. Hvis du bor i en by eller ikke har plads, kan du leje en lagerløsning fra et værksted, som ofte kaldes et "dækhotel".

Hvilken opbevaringsløsning er den bedste?

Hvis du har brug for en kortvarig opbevaringsløsning, kan du stable dækkene, så længe stakken ikke bliver højere end 1,2 m (4 fod). Forsøg om muligt at undgå at opbevare dem direkte på gulvet ved at lægge dem på en palle. Hvis du leder efter en langsigtet løsning, bør du opbevare dem lodret i et stativ. Stativet bør være 10 cm (4 tommer) over gulvet.

Et sidste råd til turen

Er dine vinterdæk monteret på fælge? I så fald er det bedre at hænge dem op eller stille dem i en enkelt række.

SE FLERE RÅD

Vores ekspert/tekniske tips til vinterdæk

Hvor mange vinterdæk har jeg brug for?
Hvor mange vinterdæk har jeg brug for?

Mange mennesker er i tvivl om, hvorvidt de skal sætte 2 eller 4 vinterdæk på bilen. Nedenunder er årsagerne til hvorfor det - i modsætning til den almindelige misforståelse - er bedre at montere på alle fire hjul.

Læs mere
Hvordan er lovgivningen om vinterdæk i Danmark?
Hvordan er lovgivningen om vinterdæk i Danmark?

I Europa har hvert land specifikke lovkrav vedrørende brug af vinterdæk. Vinterdæk er ikke lovpligtige i Storbritannien. Vinterdæk: belastnings- og hastighedindeks

Læs mere

Flere råd og videoer

Tips til hvordan du udstyrer din bil og kører om vinteren
Alle vores vinterråd
Tips til at bruge dine vinterdæk bedre
Alt om vinterdæk
Min vinter med Michelin Vær sikker om vinteren

FIND DET RIGTIGE MICHELIN DÆK TIL MIN BIL

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader