DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvordan vælger jeg vinterdæk?

Så du har valgt at investere i vinterdæk, men du er ikke sikker på, hvordan du vælger de rigtige modeller. Nemt! Du skal blot følge vores råd for at træffe den bedste beslutning.

Hvilke vejrforhold kører du normalt under om vinteren?

Hvis du regelmæssigt kører under strenge vinterforhold såsom sne eller is, anbefaler Michelin, at du bruger vinterdæk. MICHELIN ALPIN sortimentet hjælper dig med at nyde en sikker, komfortabel og præcis køreoplevelse - uanset hvor streng vinteren er.

Hvis du står over for skiftende vejrforhold og lejlighedsvise snefald, er MICHELIN CrossClimate dæk lavet til dig: det er de første sommerdæk med vintercertificering (3 bjergtinder og snefnug: 3PMSF).

Uanset hvilken løsning du vælger, anbefaler Michelin, at du vælger vinterdæk med 3PMSF certificering: de er blevet godkendt via en foreskreven test for at garantere det rette præstationsniveau under vinterforhold.

Hvilken model bil har du?

Inden for et dækudvalg kan der være flere forskellige modeller, der passer til forskellige biltyper (sport, SUV, ...). Afhængigt af hvilket mærke bil du har, dens rækkevidde og dens motor, vil du måske skulle købe et meget specifikt sæt. Nogle gange har din bils produktionsår også betydning. Den bedste løsning er at rådføre sig med en dækspecialist for at sikre, at dækkene passer til din bil.

Hvilken hjulstørrelse har du?

En anden måde at vælge de rigtige vinterdæk til din bil på, er ved at kende hjulstørrelsen. Oplysningerne under “hjulstørrelse” omfatter forskellige elementer: bredde, højde, diameter, belastnings- og hastighedsindekser. Belastnings- og hastighedsindekser giver yderst vigtige oplysninger for at opnå de bedst mulige resultater.

Et sidste råd til turen

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du vælger vinterdæk til din bil, kan Michelin give dig en række svar. Michelin tilbyder en online søgetjeneste, hvor du kan indtaste alle vigtige oplysninger om din bil, og som derefter beregner, hvilke vinterdæk der er den bedste løsning.

SE FLERE RÅD

Vores tips til vinterdæk

Hvornår skal der skiftes til vinterdæk?
Hvornår skal der skiftes til vinterdæk?

Hvorfor vente til du sidder fast i en snestorm med at skifte til vinterdæk? Lær den gyldne regel du skal følge for vinterdæk: når temperaturen falder til under +7°C, er det på tide at skifte til vinterdæk.

Læs mere
Forskellen mellem vinter- og sommerdæk
Forskellen mellem vinter- og sommerdæk

Når du ikke er specialist, kan det være svært at forstå forskellen mellem vinter- og sommerdæk. Lad os finde ud af hvad for nogen passer bedst til dine behov med denne hurtige guide.

Læs mere

Flere råd og videoer

Tips til hvordan du udstyrer din bil og kører om vinteren
Alle vores vinterråd
Tips til at bruge dine vinterdæk bedre
Alt om vinterdæk
Min vinter med Michelin Vær sikker om vinteren

FIND DET RIGTIGE MICHELIN DÆK TIL MIN BIL

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader