DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvordan er lovgivningen om vinterdæk i udlandet?

I England er vinterdæk ikke påbudte. Men er du sikker på, at du kender reglerne i Europa til din næste skitur?

Lovgivning om vinterdæk i Tyskland

I Tyskland blev lovgivningen omkring vinterdæk ændret i 2010. Det er lovpligtigt at anvende vinterdæk, når der er sne eller is på vejene. Generelt går perioden fra oktober frem til Påske, men du bør kontrollere den specifikke regionale lovgivning før rejsen. Bemærk, at når du ser det specifikke snekædeskilt langs vejen, så er det påbudt at montere snekæder på biler. Hvis du ikke overholder disse regler, risikerer du en bøde, og din forsikring kan blive reduceret med 30 %.

Lovgivning om vinterdæk i Schweiz

I Schweiz er vinterdæk ikke påbudte. Det anbefales dog stærkt at bilister monteret vinterdæk i perioden fra oktober frem til Påske. Hvis man ikke har vinterdæk monteret, og bliver involveret i et uheld, risikerer man at forsikringsselskabet ikke dækker skaderne fuldstændigt, og endda træffer foranstaltninger mod klienten for uagtsomhed. Hvis du ser et skilt med snekæder langs vejen, betyder det, at snekæder er obligatoriske i vintermånederne.

Lovgivning om vinterdæk i Italien

I Italien er brugen af vinterdæk og snekæder reguleret af kommuner, provinser, regioner eller motorvejsselskaber. Det obligatoriske tidsrum strækker sig fra den 15. november til den 15. april. I nogle områder kan du også støde på vejskilte, som angiver, at du skal montere snekæder på din bil. I sådanne tilfælde bliver snekæder obligatoriske og er et alternativ til vinterdæk.

Et sidste råd til ture

Hvis du lejer en bil i udlandet, skal du ikke automatisk gå ud fra, at der er monteret vinterdæk på den. Du vil ofte skulle bede om, at der bliver monteret vinterdæk, og det koster ekstra.

SE FLERE RÅD

Vores tips til vinterdæk

Hvor mange vinterdæk har jeg brug for?
Hvor mange vinterdæk har jeg brug for?

Mange mennesker er i tvivl om, hvorvidt de skal sætte 2 eller 4 vinterdæk på bilen. Nedenunder er årsagerne til hvorfor det - i modsætning til den almindelige misforståelse - er bedre at montere på alle fire hjul.

Læs mere
Hvordan er lovgivningen om vinterdæk i Danmark?
Hvordan er lovgivningen om vinterdæk i Danmark?

I Europa har hvert land specifikke lovkrav vedrørende brug af vinterdæk. Vinterdæk er ikke lovpligtige i Storbritannien. Vinterdæk: belastnings- og hastighedindeks

Læs mere

Flere råd og videoer

Tips til hvordan du udstyrer din bil og kører om vinteren
Alle vores vinterråd
Tips til at bruge dine vinterdæk bedre
Alt om vinterdæk
Min vinter med Michelin Vær sikker om vinteren

FIND DET RIGTIGE MICHELIN DÆK TIL MIN BIL

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader