DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

MICHELIN Track Connect - Ofte stillede spørgsmål | MICHELIN

MICHELIN TRACK CONNECT
alle spørgsmål og svar

Ofte stillede spørgsmål

 • Sensorerne i dine dæk måler dækkenes temperatur og lufttryk, og de registrerede oplysninger sendes via radiosignaler til modtageren i din bil og derefter til din telefon via Bluetooth.
  Dataene behandles efterfølgende af den app, du på forhånd har installeret på din telefon.

 • På nuværende tidspunkt er der ikke andre systemer på markedet.
  Nogle biler angiver lufttryk, men dette følges ikke af specifik rådgivning eller anbefalinger knyttet til brug (vej/bane, tør, fugtig eller våd bane) og angiver ikke, hvordan bilens opførsel udvikler sig afhængigt af luttrykket.

 • MICHELIN Track Connect er ikke bare en informationsskærm. Ud over de traditionelle data knyttet til de tider, du opnår på banen ... er MICHELIN Track Connect din personlige assistent, mens du er ude på banen.
  1- Du får rådgivning før og efter din kørselssession for at finde det bedst egnede lufttryk til din bil og dine kørselsforhold.
  2- Du styrer ændringen i lufttrykket og dets indflydelse på bilens opførsel takket være de oplysninger, sensorerne i dine dæk registrerer.

 • MICHELIN Track Connect er det første produkt, som kan rådgive alle, der deltager i en trackday, før, under og efter deres kørselssessioner.

  • Før kørslen tilbyder appen rådgivning om det optimale lufttryk i dine dæk baseret på de aktuelle forhold, på vejen eller på bane, på en tør, fugtig eller våd bane.
  • Under kørslen får du takket være en meget enkel farvekode i realtid besked om, hvor dækkene er placeret i forhold til deres optimale arbejdsområde, og en måler, der afslører over-/understyring, angiver, hvordan ændringen i lufttryk påvirker bilens opførsel.
  • Efter kørslen giver appen mulighed for at analysere dataene om lufttryk og temperatur, så du kan foretage de nødvendige justeringer og opnå bedre resultater ved næste kørselssession.
 • Systemet er klar til brug, når du køber det, og består af 4 sensorer, en modtagerboks, to strømkabler (et kort og et langt), en cigartænder-/USB-adapter og en telefonholder. Systemet kan desuden genbruges til et andet sæt dæk, så du behøver ikke købe et nyt system, hvor gang du skifter dæk. Sensorerne og modtageren kan genanvendes.

 • Ja, det gør det muligt at installere og konfigurere systemet samme dag, du køber det.

 • Ja, ved første opsætning er det nødvendigt at købe de 4 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-dæk og MICHELIN Track Connect-systemet samme dag. Det gør det muligt at installere sensorerne i dækkene på købsdagen uden at skulle planlægge en efterfølgende aftale. Eftersom systemet kan genbruges på et andet sæt dæk, kan de dæk, der erstatter dine første MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-dæk, naturligvis købes for sig selv.

 • Forhandleren fastsætter frit sine salgspriser. Den anbefalede salgspris for MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect er en anelse højere end for standarddækket MICHELIN Pilot Sport Cup 2 på grund af den interne enhed, der bruges til at opkoble dem.

 • MICHELIN Track Connect kan installeres af vores forhandlere, som er specifikt udvalgt til at distribuere systemet.

  Se forhandlerlisten
 • Nej, kun de udvalgte forhandlere har den uddannelse og det udstyr, som er nødvendigt for at installere og initialisere MICHELIN Track Connect.

 • Den fagmand, som tager sig af distribution og installation af MICHELIN Track Connect-systemet, har også ansvaret for at initialisere det.

 • Nej, kun MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-dæk er kompatible med systemet. Michelindæk uden en boks kan ikke få installeret sensorerne, og Michelin kan ikke garantere, at konkurrentdæk ikke bliver beskadigede, eller at de fungerer korrekt baseret på de anbefalinger, MICHELIN Track Connect leverer.

  Se kompatible dimensioner.
 • Ja, det vil gøre det muligt for dig nemt at genfinde alle dine oplysninger, uanset om du er på din smartphone, tablet eller computer. Det gør det ligeledes muligt for dig at beholde alle dine date, hvis du skal udskifte en af dine enheder (smartphone, tablet eller computer). Det er ikke muligt at bruge systemet uden at oprette en konto.

 • Du skal bare downloade appen MICHELIN Track Connect, trykke på knappen Register og indtaste dit efternavn og fornavn og din e-mailadresse. Ved at godkende disse oplysninger opretter du din konto.

 • Det er muligt benytte MICHELIN Track Connect-systemet på alle dine biler, såfremt dine andre biler er kompatible med listen over dimensioner og udstyret med MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-dæk. I så fald skal du bare købe dækkene og sensorerne, modtagerboksen i dit kit kan bruges sammen med alle dine biler.
  Den nye bil skal oprettes i din app (under ”My garage” - ”New car”).

 • Ja, det er muligt at købe nye sensorer, når de gamle ikke længere virker (anslået levetid er 3 år), eller når du vil opkoble en anden af dine biler.

 • Når systemet er blevet initialiseret af din forhandler/installatør, skal du bare starte appen og trykke på START-knappen for at starte den første opkoblede kørselssession!

 • Der er 2 års garanti på sensorerne og modtagerboksen, hvilket vil sige, at hvis sensorerne eller din modtager fejler inden for 24 måneder efter initialisering af systemet, vil disse dele bleve erstattet med nye. Ekstra tilbehør såsom telefonholderen, modtagerens strømkabler eller cigartænder-/USB-adapteren er der ingen kommerciel garanti på.

 • Hvis du har problemer med en af delene i MICHELIN Track Connect (dæk eller system), skal du bare henvende dig til en af de autoriserede forhandlere.

  Se forhandlerlisten
 • Sensorer kan genbruges til et andet sæt dæk, såfremt de købte dæk er kompatible med systemet.

  Se listen over kompatible dimensioner
 • Ændringer/opdateringer vil blive tilbudt i takt med, at der udvikles nye funktioner. De vil blive opdateret i appen. Brugerne har mulighed for at henvende sig til Michelins team med ideer til forbedringer direkte via appen.

 • Ja, ændringer knyttet til dæksensorerne eller modtageren er for brugerens regning, hvis man vælger at opdatere dem.

 • Da modtageren ikke indeholder et batteri, er der ingen grænse for dens levetid, såfremt den ikke får slag og opbevares under normale betingelser (tørt ved temperaturer mellem 0 °C og 50 °C). Sensorerne har en batterilevetid på anslået 3 år (kommerciel garanti 2 år). Sensorbatteriet kan ikke udskiftes. Sensoren indeholder et litiumbatteri, som ikke kan skiftes. Den skal afleveres til en autoriseret forhandler af tilbehør eller et autoriseret indsamlingssted til bortskaffelse for at beskytte miljøet og forhindre overtrædelse af gældende lovgivning. Ifølge det europæiske direktiv 2006/66/EF, der gælder for det europæiske marked, skal produkter indsamles efter endt levetid, så de litiumbatterier, de indeholder, kan fjernes og genanvendes.

 • Der er ingen grund til at opbevare MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-dæk anderledes end standarddæk. Husk, at de ideelle opbevaringsbetingelser er beskyttet mod lys i et lokale med en varm og stabil temperatur.

 • Nej, der er på nuværende tidspunkt ingen planer om, at sensorerne kan opdateres uden at blive udskiftet.

 • Nej, batteriet kan ikke adskilles fra sensoren og er en integreret del af den. Sensoren indeholder et litiumbatteri, som ikke kan skiftes. Den skal afleveres til en autoriseret forhandler af tilbehør eller et autoriseret indsamlingssted til bortskaffelse for at beskytte miljøet og forhindre overtrædelse af gældende lovgivning. Ifølge det europæiske direktiv 2006/66/EF, der gælder for det europæiske marked, skal produkter indsamles efter endt levetid, så de litiumbatterier, de indeholder, kan fjernes og genanvendes.

 • Nej, sensorerne er tilpasset betingelserne for brug på banen. Som en indikation er den maksimale arbejdstemperatur begrænset til 120 °C.

 • Sensoren indeholder et litiumbatteri, som ikke kan skiftes. Den skal afleveres til en autoriseret forhandler af tilbehør eller et autoriseret indsamlingssted til bortskaffelse for at beskytte miljøet og forhindre overtrædelse af gældende lovgivning. Ifølge det europæiske direktiv 2006/66/EF, der gælder for det europæiske marked, skal produkter indsamles efter endt levetid, så de litiumbatterier, de indeholder, kan fjernes og genanvendes.

 • Sensorerne er dimensioneret, så de kan klare forholdene på bane.

 • Det er vigtigt at sørge for at placere modtageren i midten af bilen med samme afstand til alle 4 hjul. Vi anbefaler, at du placerer modtageren mellem førersædet og passagersædet. Denne placering optimerer modtagekvaliteten for de signaler, som sendes af sensorerne i dækkene. Hvis denne placering ikke respekteres, vil dine dækoplysninger måske ikke blive korrekt modtaget.

 • For at fungere skal modtageren være sat i et 12V-stik i din bil ved hjælp af de strømkabler, som leveres sammen med kittet (cigartænder- eller USB-stikket). Når modtageren er tilsluttet, vil et hvidt lys blinke og angive, at modtagerboksen er tændt. Et konstant blåt lys betyder, at din modtager og appen på din telefon kommunikerer med hinanden.

 • Nej, den teknologi, der bruges - Bluetooth Low Energy eller Bluetooth 4.0, kræver kun parring under initialiseringen af systemet ved første opstart (konfigurationsmenuen i appen, ”My Garage” - ”Receiver”). Efterfølgende vil telefonen og modtageren automatisk genkende hinanden, hver gang appen startes, såfremt telefonens Bluetooth og modtageren begge er tændt.

 • Et skift af telefon indebærer, at appen skal geninstalleres på den nye telefon. Alle parametre vedrørende din bil(er), herunder dataene om placeringen af dine sensorer, gemmes på din konto. Parring igen med modtagerboksen er ikke nødvendig, oplysninger om boksen bliver opbevaret i de data, der gemmes på din konto. Når appen er geninstalleret på din nye telefon, vælger du ”Log in” og indtaster loginoplysningerne for din konto. Du kan derefter genfinde alle dine oplysninger.

 • Den første ting, du skal tjekke, er, at telefonens Bluetooth er slået til, og at modtageren også er tændt. Det kræver, at den er tilsluttet en strømkilde. Et blinkende hvidt lys angiver, at modtageren er tændt.
  Hvis telefonens Bluetooth er aktiveret, kan fejlen forklares ved en frakobling af telefonen fra modtageren. I så fald skal du parre telefonen og boksen igen. Det gør du ved at starte appen, gå til ”My Garage” - "Receiver" og sikre, at modtageren er tændt, og derefter søge efter Bluetooth-enheder i nærheden. Modtagerboksens reference vil blive vist, vælg den. Din telefon og modtageren er nu parret.
  Hvis dette ikke fungerer, skal du tage modtagerboksen ud af stikket i 1 minut, genstarte din telefon og gentage ovenstående parringsproces.

 • Du kan anmode om at få oprettet en bane i menuen ”Circuits” - ”Add a circuit”.

 • Nej, MICHELIN Track Connect erstatter ikke din nuværende standard sikkerheds- og lovpligtige enhed på bilen. MICHELIN Track Connect er en hjælpeanordning.

 • Dette trin udføres, når du konfigurerer din bil i appen under ”My Garage”, vælger en eksisterende bil eller konfigurerer en ny bil. Gå til visning af bilen ovenfra, hvor der er 4 knapper, som hver svarer til et dæk. Tryk på en af knapperne for at starte aktivering af sensoren. Hvis du er professionel og udstyret med en ATEQ-boks, skal du vælge "Auto mode", ellers vælg "Manual mode".
  I "Auto mode" vælger du det første dæk, som du vil aktive sensoren for. Forreste venstre knap for venstre fordæk for eksempel. Din ATEQ-boks kan vække sensoren inde i dækket og tvinge den til at identificere sig selv. Du har nu aktiveret sensoren i det dæk, som sidder forrest til venstre på bilen. Gør det samme for de 3 andre hjul og godkend din konfiguration.
  I "Manual mode" vælger du det første dæk, som du vil aktivere sensoren for. Forreste venstre knap for venstre fordæk for eksempel. Luk luft ud af dækket, indtil sensoren inde i dækket vågner og identificerer sig selv. Du har netop aktiveret sensoren i det dæk, som sidder forrest til venstre på bilen. Gør det samme for de 3 andre hjul og godkend din konfiguration.

 • Dit dæk kan repareres hos en fagmand under normale betingelser, medmindre selve sensoren er blevet beskadiget. Hvis reparationen giver anledning til, at dækket afmonteres, skal det sikres, at sensoren ikke er blevet fjernet, når dækket monteres igen.

 • Eftersom dine sensorer kan genbruges (inden for deres batterilevetid, cirka 3 år), skal du skifte dækkene hos en forhandler tilknyttet det autoriserede forhandlernetværk for at kunne benytte dit MICHELIN Track Connect-system med dine nye dæk.

 • Du har flere muligheder:
  1- Du kan vælge at overlade systemet til den fremtidige ejer af bilen. Den nye ejer skal så downloade appen og oprette sin egen konto.
  2- Du kan vælge at beholde sensorerne og kittet og benytte dit MICHELIN Track Connect-system sammen med din næste bil, såfremt den kan bruges med MICHELIN Track Connect, og såfremt dækkene er MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect. Se en liste over biler og dimensioner
  3- Du kan også vælge kun at beholde modtagerboksen fra din bil og det andet udstyr fra kittet og lade sensorerne blive siddende i dækkene. Du skal så købe 4 sensorer og 4 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-dæk for fortsat at kunne bruge kittet med din næste bil, naturligvis under forudsætning af at den kan bruges med MICHELIN Track Connect, og at dækkene er MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect.
  Se en liste over biler og dimensioner

 • Det er ikke muligt at bruge flere telefoner på samme tid med modtageren i MICHELIN Track Connect-kittet, men det er muligt at forbinde flere konti til samme modtagerboks.
  I tilfælde af en delebil udstyret med MICHELIN Track Connect kan hver ejer for eksempel oprette sin egen konto og få adgang til sine egne data.

 • Nej, Michelin kan ikke garantere, at MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-dæk ikke bliver beskadigede, eller at de fungerer korrekt, hvis der installeres udstyr, som ikke indgår i MICHELIN Track Connect-systemet.

 • Ja, men vær opmærksom på, at hvis USB-stikket eller cigartænderen permanent er tilsluttet +12V-stikket, så er der en risiko for at aflade dit batteri, hvis du parkerer i længere tid.

 • Tjek, at cigartænderstikket fungerer, og at der er god forbindelse, da disse stik ofte kan være lidt drilske.