Michelin: Om ti år er vi ikke kun et dækfirma - satser massivt på brintdrevet transport

2021-05-03

Det franske dækfirmas fremtid er bæredygtig energi og grøn transport mere end dækproduktion. Med store investeringer i brint- og brændselscelleteknologi, gør Michelin klar til at træde ud af mere end 125 års hovedfokus på gummiblandinger og dæk. Ifølge CEO for Michelin Group, Florent Menegaux, ligger meget af virksomhedens fremtid og vækst inden for teknologi til nul-emission transport.

Sidste efterår skød Michelin sammen med bildelsproducenten Faurecia over en milliard kroner i et brintdrevet joint venture, døbt Symbio. Et nyt selskab, der i 2021 indleder byggeriet af den første fabrik til produktion af brintdrevne motorer i Europa og dermed tager de første skridt mod målet om at blive verdens førende inden for brintdrevne motorer til køretøjer, både, mm.

- Vores engagement i brintteknologi og motorsystemer går mere end 15 år tilbage i tiden. Der er en tæt forbindelse mellem Michelins vision for bæredygtig mobilitet, vores ekspertise omkring materialeudvikling og vores mål om at bidrage til fremtidens biler. Lige nu er vores fokus på den svære balance, det er at kombinere de vaner og behov, vi har som mennesker, med en højere grad af miljø- og klimabeskyttelse i måden vi transportere os på og samtidig skabe værdi for Michelin som virksomhed, forklarer Peyman Sabet, adm. direktør for Michelin i Norden.

Ifølge CEO for Michelin Group, Florent Menegaux, vil en stor del af forretning for den fransk dækvirksomhed ligge uden for klassisk dækproduktion allerede om ti år. Og i det strategiske skifte til nye forretningsområder, spiller brint en nøglerolle for Michelin såvel som for udviklingen over mod bæredygtig energi og transport.

- Vi ser brint som en oplagt vej til at løse tre af de helt centrale udfordringer, som verden står over for lige nu: Henholdsvis en begrænsning af forurening, kraftig reduktion i drivhusgasudledningen og en bæredygtig omstilling af energiforsyningen. Derfor investerer Michelin massivt i at opbygge nye forretningsområder inden for brintteknologi til mobilitet, siger han.

Det er investeringerne i det nye selskab Symbio konkret eksempel på. Målet for det ny selskab er en markedsandel på 12% og en omsætning på mere end 10 mia. kr. allerede i 2030. De første skridt er taget sammen med partneren Faurecia, og Symbio er pt. i gang med at udvikle 4. generation af sine brintdrevne motorsystemer. Allerede i 2025 vil Symbio efter planen have kapacitet til at producere over 20.000 brintmotorer årligt.

Fabriksmonteret i Renaults brintbiler

Symbio har i dag 250 medarbejdere og producerer tre motorsystemer, der matcher forskellige køretøjer kapacitets- og energibehov. Under navnet Symbio’s StackPack systems findes:

  • “S“ Version (10-40 kW): Designet til såkaldt light commercial vehicles, altså fx bybusser
  • “M” Version (40-80 kW): Ligeledes designet til light commercial vehicles, men med større kapacitet og power til fx varebiler og busser
  • “L” Version (80 kW-0.5 MW – multi-stack system): Designet til fx mindre lastbiler og personbiler, mm.

Symbios StackPack S system er i dag originalmonteret i to brintkøretøjer fra Renault: Renault Kangoo Z.E Hydrogen og Master Z.E Hydrogen, som kom på markedet i oktober sidste år.

- Symbio hjælper kunderne med en bred vifte af brintdrevne energisystemer til både biler, andre køretøjer og både. Målet er at bringe nye, bæredygtige transportmidler ud på markedet hurtigere og mere effektivt. En af Symbios forcer er selvsagt det tætte forhold til Michelin og Faurecia, som kan stille en hel stribe af produkter, serviceydelser og support til rådighed for Symbio i takt med, at virksomheden vokser, forklarer Peyman Sabet.

I juni 2020 annoncerede Michelin, Faurecia og Symbio, at trekløveret var indtrådt som hovedpartnere i MissionH24. Et projekt, der sigter mod at integrere brintteknologi i biler til udholdenhedsløb som f.eks. Le Mans. I den forbindelse har racerbilsproducenten GreenGT udviklet en “Le Mans Prototype”, der er en el/brintdrevet bil, som teamet H24Racing skal køre med i bl.a. Le Mans. Ambitionen med MissionH24 er, at 100 procent brintdrevne biler deltager i Le Mans inden 2024.

Se mere på www.michelin.dk/auto/presse/michelin-gar-ind-i-storstilet-braendselscelleprojekt

www.michelin.com/en/news/how-michelin-and-faurecia-aim-to-create-a-world-leader-in-the-fuel-cell-industry/)

For yderligere, kontakt venligst
Maira Zöller, Head of PR Europe North, +49 152 54698848, maira.zoeller@michelin.com

Michelin er en af verdens førende dækproducenter og har et mål om at forbedre kundernes mobilitet ved at producere og distribuere de mest bæredygtige dæk, serviceydelser og løsninger. Michelin tilbyder også digitale tjenester, vejkort og guides, der hjælper med til at gøre rejsen bedre. Endelig udvikler Michelin højteknologiske materialer, som i dag anvendes i mobilitetsindustrien. Michelin Gruppen har hovedkontor i Clermont-Ferrand i Frankrig og er repræsenteret i 170 lande, har 127.000 medarbejdere i verden og 69 produktionsanlæg. I alt producerede Michelin i 2019 200 millioner dæk (www.michelin.com).

Bil Piktogram cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Dæk
a3bf0b58f5f7656b 800x800ar
ad022ad8274d2348 800x800ar
b5a96f1001e9fbd0 800x800ar
be775c9e3cf8237f 800x800ar
8c4f6a9f2c400a70 800x800ar
b80bfdd8126ab74d 800x800ar
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.