Liste med alle dækstørrelser til bil via fælgstørrelse

Det er ikke så svært at finde dækstørrelsen til din bil, som du måske tror. Vi har lavet en liste over alle de dækstørrelser, der findes, for at gøre det nemt for dig.

 

For at finde din dækstørrelse skal du kigge i bilens brugermanual eller på den mærkat, der sidder på døren i førerens side. Der er ofte alle oplysninger om din dækdimension og specifikationer samt passende dæktryk.

 

Hvis der fx står 205/55/R16 91H, betyder det:

 

  • Dækbredde eller sektionsbredde (dækkets bredde i mm)
  • Dette indikerer dækkets interne konstruktion. I dag er de allerfleste dæk radialdæk (R), men i nogle få tilfælde, som fx påhængsvogne, kan det være diagonaldæk, og så er det blot markeret med en streg.
  • Hjuldiameter. Tallet angiver fælgens diameter udtrykt i tommer. Dette mål skal være det samme for dæk og fælg.
  • Hastighedsindeks
  • Profilforhold
  • Belastningsindeks 

 

Hvis du ikke har adgang til disse oplysninger netop nu og vil have flere oplysninger om dækstørrelser til din bil, kan du gå til vores guide: Hvordan vælger jeg de rigtige dæk?

Når du har fundet din bils dækstørrelse, kan du udfylde oplysningerne og finde alle tilgængelige Michelindæk, der passer til dig. 

 

Du kan også finde de dæk, der passer til dig, ved at vælge køretøjstype eller køreoplevelse, eller via bilfabrikanter.

Vælg din dækstørrelse til bil, og find det perfekte dæk til dig

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.