tyres for electric cars

Dæk til elbiler: et nøgleelement inden for mobilitet 

Vi har alle lagt mærke til det: elbiler er tungere, mere støjsvage og accelererer bemærkelsesværdigt hurtigt. Så hvilke dæk til elbilerskal man vælge for at maksimere kørekomforten og rækkevidden for sin elbil? I dag er dæk til elbilerspræstationer lige så vigtige som batteriets rækkevidde og antallet af ladestationer.

Nye oplevelser, de bedste dæk til elbiler 

Rækkevidden er en udfordring for elbiler

Acceleration, opbremsning, moment, støjniveau osv. Når man kører i en elbil, får man en helt ny og anderledes oplevelse. Hvis du blot kører en lille tur i lokalområdet, kan du allerede mærke, at det føles, som om du sidder på et flyvende tæppe. Det eneste, du kan høre, er lyden af vinden og lyden af dine dæk til elbiler i baggrunden. Michelin er en mester inden for bæredygtig mobilitet, både hvad angår banekørsel og kørsel på vej, og har længe udforsket teknologien inden for dæk til elbiler, primært med udgangspunkt i Formel E, som Michelin har været partner med siden den første sæson i 2014. Et løb for elbiler på højt niveau har fungeret som Michelins udviklings- og teknologiformidlingslaboratorium, især hvad angår energieffektivitet, for at kunne tilbyde de bedst mulige dæk til elbiler.

Rækkeviddeudfordringen for elbiler 

Fremtiden for elbiler afhænger til en vis grad af deres rækkevidde, som er en væsentlig faktor for at få flere til at skifte til en elbil. Man kan forlænge rækkevidden ved at køre mere energieffektivt og ved hjælp af regenerativ opbremsning, når det er muligt. Men der er flere faktorer, der spiller ind. Derfor investerer bilfabrikanter massivt i forskning og udvikling for at kunne tilbyde stadigt mere effektive og energitætte batterier. Men ulempen er, at batterierne bliver tungere og tungere, hvilket fører til, at dækkene bliver slidt hurtigere. Dette giver dækfabrikanterne en dobbelt udfordring: Dæk til elbiler skal bære en tungere belastning, samtidig med at de skal have fremragende levetid. Michelin har levet op til denne udfordring med succes ved at udvikle følgende to dæk: MICHELIN e.Primacy og MICHELIN Pilot Sport EV.

Michelins dæk til elbiler: øg dit batteris rækkevidde 

Med sin elastomer med høj elasticitet har MICHELIN e.Primacy fremragende præstationer i elbilkategorien, hvad angår både levetid og rullemodstand. Det øger en elbils rækkevidde med 7 %*(1), hvilket svarer til 30 km mere på en tur på 400 km. Disse ekstra kilometer kan vise sig at være aldeles nyttige, når man er på vej hjem og leder efter den nærmeste ladestation. MICHELIN Pilot Sport EV-dækket er designet til mere sportspræget kørsel og tilbyder en ekstremt lav rullemodstand takket være dets GreenPower Compound-teknologi, der giver 60 km*(2) ekstra rækkevidde. For bilister, der vil have mest muligt ud af deres bil, gør denne forbedring i energieffektivitet en væsentlig forskel takket være dækkene til elbiler.

Sportspræget kørsel bliver elektrisk! 

Det siges, at elektricitet bevæger sig fremad med samme hastighed som lys. Hvis der er én ting, der er helt sikker, så er det, at en højtydende elbil kan være særdeles eksplosiv, hvis den har de rigtige dæk til elbiler monteret. MICHELIN Pilot Sport EV er et dæk til elbiler, der er godkendt til brug på vej, er designet til sportspræget kørsel og udviklet med udgangspunkt i Michelins erfaringer fra Formel E. Det er i stand til at håndtere de voldsomme accelerationer og den massefordeling, som er typiske for denne type biler. MICHELIN Pilot Sport EV takket være dækkets ElectricGrip Compound TM-teknologi, som bruger gummi, med høj stivhed. Det er velegnet til sportspræget kørsel, der udfordrer dækkene, og det giver optimalt vejgreb på både tørre og våde veje. MICHELIN Pilot Sport EV giver masser af køreglæde, samtidig med at det garanterer gode præstationer og sikkerhed.

Fra cykelløb til elcykling

I dag er 1 ud af 5 cykler, der sælges, elcykler. Med sin dækserie Ready til elcykler opfylder Michelin cykelentusiasternes behov. MICHELIN PROTEK model har fremragende slidstyrke og vejgreb, så du sikkert kan cykle gennem byen i al slags vejr. Det giver færre punkteringer og bedre elektrisk assistance for elcyklister.

From cycle racing to e-bikes

Juridisk meddelelse

*(1) Længere rækkevidde og mindre CO2-udledning - Det nye dæk MICHELIN e-PRIMACY har en rullemodstand, der gør, at dækket bruger 2 kg energi mindre i timen sammenlignet med dæk til elbiler fra konkurrerende mærker, hvilket svarer til en brændstofbesparelse på 0,21 l pr. 100 km. Det svarer til en reduktion i CO2-udledning på 5 gram for en VW Golf 7 1.5 TSI og en forøgelse af rækkevidden på 7 % for en VW e.Golf. Test af rullemodstand udført på maskine af Applus Idiada, på opdrag fra Michelin, i juni (nye dæk) og august (slidt ned til 2 mm på maskine) 2020 med dimensionen 205/55 R16 91V.


*(2) – Bedre rækkevidde til højtydende – Intern undersøgelse af rullemodstand udført i 10/2020 med dimensionen 255/45 R19. I undersøgelsen blev MICHELIN Pilot Sport EV (6,47 kg/t) sammenlignet med MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8 kg/t). For en elbil, der vejer 2.151 kg, og som har en rækkevidde på 540 km, resulterer denne forskel på 2,3 kg/t i en forøgelse af rækkevidden på over 60 km, hvilket svarer til en forbedring på mere end 10 %.

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.