hvornår bør du skifte til vinterdæk

Hvornår bør du skifte til vinterdæk?

Tips og råd om dæk til biler, SUV’er og varevogne

Hvorfor vente med at skifte til vinterdæk, indtil du sidder fast i en snedrive?
Husk bare på denne enkle regel

“Ved en temperatur på under 7 °C er det tid til at skifte til vinterdæk!”

replace cjzy52pb20czw0qnzrh65xz1u bras bib hiver max 1

Hvornår bør jeg skifte mine dæk inden vinteren?

 

Vejret bliver stadig mere uforudsigeligt, og vinteren varierer enormt fra det ene år til det andet. Hvorfor løbe risikoen for at blive fanget på vejen uden dæk, der passer til vejrforholdene?

For at sikre, at du ikke ender i en faresituation, skal du huske denne enkle regel: “Når temperaturen falder til under 7 °C, er det tid til at skifte til vinterdæk!”

Hvorfor bør jeg skifte dæk imellem oktober og april?

Du kan også skifte dine vinterdæk, når du stiller uret tilbage om efteråret. Husk på, at når temperaturen først falder til under 7 °C, er dine sommerdæk mindre effektive.

Det er vigtigt at vælge dæk, der er godkendt til vinterkørsel, da de er fremstillet af materialer, der er tilpasset brug ved lav temperatur (gummiet forbliver smidigt og bliver ikke hårdt). Lamellerne på vinterdæk garanterer optimale præstationer under vinterforhold. Hvis du bruger helårsdæk med 3PMSF-mærkning, kan du køre med dem året rundt i stedet for at udskifte dem med vinterdæk.

Bil Ledende artikel guide replace tire glove Tips og råd

Hvornår bør jeg afmontere mine vinterdæk?

Eksperterne anbefaler, at du ikke beholder dine vinterdæk på bilen året rundt, da vinterdæk faktisk er mindre effektive på en varm vejoverflade, og deres blødere gummi slides hurtigere. Vinterdæk, der er udviklet til lav temperatur, bør udskiftes med sommerdæk, så snart temperaturen igen stiger til over 7 °C. Du kan typisk vente indtil sidst i marts eller skifte vinterdæk, når du går over til sommertid.

replace cjzy52pb20czw0qnzrh65xz1u bras bib hiver max 7

Hvad er vinterdæk helt præcist?

Vinterdæk er altafgørende til kørsel i koldt vejr og er specialfremstillede til at optimere grebet på kold vej – uanset om vejen er våd, snedækket eller isglat.

Vinterdæk identificeres af mærkningerne M+S og/eller 3PMSF, som kan ses på siden af dækket.

Fordelene ved at køre med vinterdæk

Under vinterforhold giver vinterdæk et bedre vejgreb. Gummiet, der forbliver smidigt ved en temperatur under 7 °C, dækformen og dækmønsterets dybde og design leverer et optimalt vejgreb. Dette ses ved bedre trækkraft, manøvrering og motorfunktion på våd, snedækket og isglat vej.

Bil Ledende artikel pn002567 full Tips og råd

De vigtigste ting du skal vide om kørsel om vinteren

  • Husk den gyldne regel: “Ved en temperatur på under 7 °C er det tid til at skifte til vinterdæk!”
  • Det er dog ikke en god idé at beholde vinterdækkene på hele året rundt.
  • Når du har monteret dine vinterdæk, skal du huske at kontrollere lufttrykket i alle fire dæk en gang om måneden. Under koldere vejrforhold har dæktrykket en tendens til at falde (undertryk), og når temperaturen stiger, har dæktrykket en tendens til at stige (overtryk).
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.