Et eksempel på en OE-mærkning på et dæk

MICHELIN-udviklede mærkede dæk

Tips og råd om dæk til biler, SUV’er og varevogne

Michelin mener, at et tæt samarbejde med bilproducenter er afgørende, når det kommer til at udvikle højtydende dæk. Deres ingeniører bruger deres ekspertise til at udvælge de bedste teknologier og materialer som en funktion af de individuelle egenskaber for hver bilmodel, og sikrer derved fremragende ydeevne og kørekomfort og en helt unik køreoplevelse!

Hvorfor udvikler Michelin mærkede dæk?

Hver bilmodel har sine egne specifikke egenskaber. Deres vægt, kraft og motorarrangement har alle en direkte indflydelse på dækvalget, så bilfabrikanterne efterspørger dæk, der tager disse hensyn i betragtning. Michelins ingeniører arbejder tæt sammen med deres kolleger hos brands som Mercedes-AMG, Porsche, Tesla eller BMW for at designe dæk, der opfylder de specifikke behov for hvert mærke. Efter en udtømmende test- og finjusteringsproces mærkes hvert dæk som funktion af den pågældende bilfabrikant og monteres på den model, det er udtænkt til.

Et eksempel på en OE-mærkning på et dæk

M01-mærket på dette dæk indikerer, at det er designet til Mercedes-AMG-brandet.

Originalt udstyr dækmærker, mærkede dæk, godkendte dæk, typegodkendte dæk, homologerede dæk... Hvad betyder disse forskellige udtryk?

Hvad er OE (originalt udstyr) dæk?

OE-dæk (OE står for original equipment, originalt udstyr) er de dæk, der er monteret på en bil på tidspunktet for dens fremstilling. 

Er mærkede dæk nødvendigvis godkendt af individuelle bilproducenter?

Mærkede dæk er resultatet af en specifik efterspørgsel fra individuelle bilproducenter. De angiver, at har været omhyggelig opmærksom på dæk- og modelpakken for at levere det præstationsniveau, som ejerne forventer. For eksempel er 'N'-mærkede MICHELIN-dæk designet specielt til Porsche, 'K'-mærkede dæk er designet til Ferraris og 'T'-mærkede dæk er designet til Teslaer.

Mærkede dæk designet til forskellige bilmodeller er frugten af forskning udført i fællesskab af MICHELIN-ingeniører og deres kolleger hos den pågældende bilproducent. For eksempel er 'N'-mærkede dæk godkendt af Porsche. Mærkede dæk er derfor godkendt af den pågældende producent

Er der forskel på et dæk, der er godkendt af en bilproducent og et typegodkendt dæk?

Alle dæk skal overholde lovgivningen i det land eller den region, hvor de sælges. Det er ikke det samme som at et dæk er godkendt af en individuel bilproducent, hvilket ikke er en obligatorisk proces.

OE MÆRKETABEL

tableau maj2024 1
tableau maj2024 2

Alt du behøver at vide om mærkede dæk…

Mærkede MICHELIN-dæk er designet specifikt af Michelins ingeniører i tæt samarbejde med den pågældende bilproducent. Mærkede dæk inkorporerer DNA'et fra individuelle mærker og modeller som en funktion af ydeevnen og kravene specificeret af hver producent. Monteringen af producentgodkendte dæk sikrer en optimal køreoplevelse, fra overlegen håndtering og kørekomfort til reduceret støj og endnu mere nydelse bag rattet.

Mærkede dæk er et tegn på, at de overholder alle bilproducentens krav. Det er vigtigt at vide, at alle OE-dæk er godkendt af de producenter, som de passer til. Ved udskiftning af dem er det derfor vigtigt at angive det samme dæk, som det der er godkendt af bilproducenten. 

Bilproducenter vælger MICHELIN-dæk

Rekord MICHELIN-dæk 

Som det eneste kontaktpunkt mellem bilen og vejen spiller dæk en grundlæggende rolle i ethvert forsøg på at slå en ny rekord.

I september 2019 nåede en Bugatti Chiron udstyret med MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R-dæk, der passede perfekt til dens specifikke egenskaber, en ny hastighedsrekord på 490,484 km/t. 

MICHELIN-dæk har bidraget til adskillige omgangsrekorder omkring Nürburgrings 20,832 kilometer lange Nordschleife-bane i Tyskland:
I august 2020 kørte en Porsche Panamera udstyret med MICHELIN Pilot Sport Cup 2 ND0-dæk, der var udviklet specifikt til modellen, banen på kun 7m 29,81s!

I november 2020 etablerede en MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R MO1A-udstyret Mercedes-AMG GT Black Series - den tyske producents mest kraftfulde bil - en ny omgangsrekord på 6m 48,047s!

Morgendagens dæk 

Vores partnerskab med General Motors har ført til udviklingen af Uptis, et innovativt, bæredygtigt konceptdæk lavet af vedvarende/biobaserede materialer. Dette punkteringssikre dæk kræver ingen vedligeholdelse.

Hvor kan jeg købe producentmærkede dæk?

Bilfabrikantgodkendte dæk til din model kan købes på specialwebsteder og -butikker.

Find dækforhandlere i nærheden på få sekunder

Søg efter
Adresse, by eller postnummer
Car
  • Car
  • Motorbike
Find mig
Søg

Har du brug for hjælp, eller har du et spørgsmål om de godkendte dæk til din model?

Tal med en MICHELIN-ekspert. De er perfekt kvalificerede til at rådgive dig alt efter dine behov, din førerprofil og din bils egenskaber. 

Contact MICHELIN Tyres Expert | MICHELIN Tyres

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.