How to choose electric scooter tyres

Hvordan vælger man dæk til elektriske scootere?

Du har en elektrisk scooter og vil gerne udstyre den med højtydende dæk. Men dette rejser flere spørgsmål: hvilke dæk til elektriske scootere er egnede? Hvilke kriterier skal man tage med i sine overvejelser, når man vælger dem? Er der en dækserie specifikt til elektriske scootere, eller er dækkene de samme som dem til scootere med forbrændingsmotor? 

For at hjælpe dig med at se tingene mere klart forklarer vores eksperter alt, hvad du har brug for at vide for at nyde en problemfri køretur med egnede dæk til din elektriske scooter. 

Fra benzinscootere til elektriske scootere 

Verden er under forandring. Og hvis du har valgt en elektrisk scooter til at komme omkring, har du allerede taget det første skridt mod fremtiden.  

Nogle lande rundt om i verden har allerede fastsat en dato, inden for hvilken brugen af køretøjer med forbrændingsmotor bliver forbudt. Nogle byer opfordrer til brugen af elektriske scootere ved at gøre parkering af dem gratis, mens de forlanger betaling for tohjulede køretøjer med forbrændingsmotor.  

Undersøgelser anslår, at i 2030 vil 30 % af de tohjulede køretøjer være drevet af et elektrisk batteri. Der er ingen tvivl om, at skiftet til elektriske køretøjer allerede er startet. Og dette indbefatter naturligvis elektriske scootere. 

Fra benzinscootere til elektriske scootere

Hvilke egenskaber har elektriske scootere? 

Den første store forskel er selvfølgelig den anvendte energitype: batteriet i tilfælde af en elektrisk scooter. Men vidste du, at der findes forskellige former for batterier? To teknologier er blevet udviklet parallelt: 

  • et fast batteri, der kan genoplades ved en ladestander, som på biler
  • et aftageligt batteri, som man udskifter med et nyt, når det er tomt 

 
Det er svært at sige, hvilket der bliver det mest populære, men faste batterier er i øjeblikket de mest udbredte i den brede offentlighed. 

På den anden side udvikler det aftagelige batteri sig mere i leveringssektoren, da de elektriske scootere, der bruges til denne aktivitet, måske skal køre flere hundrede kilometer om dagen. Prisen på et aftageligt batteri er derfor mere attraktiv, og der er ikke behov for at vente på en opladning. 

Hvordan vælger jeg dæk til min elektriske scooter? 

På trods af disse forskelle er kravene til dæk til elscootere stort set de samme som til scootere med forbrændingsmotor. 

For at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg er her de vigtige kriterier, som vi anbefaler dig at tage med i overvejelserne:

  • godt vejgreb på våde og tørre underlag
  • lang levetid (jo længere levetid et dæk har, jo bedre vil det reagere på den hurtigere slitage, som elektriske scootere medfører)
  • mindre rullemodstand, som optimerer batterilevetiden, så du kan køre flere kilometer på en enkelt opladning. 
Sådan vælger man dæk til elektriske scootere

Vores dækserier til elektriske scootere 

Michelin tilbyder to dækserier, som er fremragende valg til din elscooter: MICHELIN City Grip Saver og MICHELIN City Grip 2. 

Lad os se nærmere på, hvordan disse dækserier kan opfylde dine behov: 

Denne dækserie, som er specielt udviklet til elscootere, er udviklet i samarbejde med en fabrikant af elscootere for at opfylde alle de krav, som denne type køretøj stiller. 

Dette dæk har følgende store fordele:  

Fremragende greb i vådt føre 

En ny gummiblanding med silica og et dækmønster med unikke hajtand-lameller giver dækket fremragende greb på våde eller glatte underlag.  

Flere kilometer 

Det er batteribesparende og har maksimalt greb, samtidig med at MICHELIN City Grip-dækseriernes enestående lange levetid bevares. 

Energibesparende 

Dækket har en meget lav rullemodstand takket være de nye silica-baserede ”klar til el” materialer med meget lavt effekttab. Derfor vil dit batteri holde længere end med det oprindelige MICHELIN City Grip (omkring 7 % længere). 

Dette er Michelins historiske dækserie til scootere. Derfor fås den i flere størrelser. 

Det er markedets reference for sikkerhed og greb i vådt føre, og så er det ”klar til el”, hvilket betyder, at det også egner sig til elektriske scootere. 

MICHELIN City Grip 2 har et fremragende greb på våde og glatte underlag takket være sin nye silica-baserede gummiblanding med hajtand-lameller.  

Silica-teknologi betyder også lavere rullemodstand og derfor batteribesparelse, når det bruges på elektriske scootere. 

MICHELIN City Grip 2 er valgt af større fabrikanter til montering på deres scootere.

Hvordan vælger man mellem disse to dæk? 

Den nemmeste måde at vælge mellem MICHELIN City Grip Saver og MICHELIN City Grip 2 til din elscooter er at starte med dækstørrelsen. 

Hvis din dækstørrelse ikke fås i MICHELIN City Grip Saver, kan du vælge MICHELIN City Grip 2, der fås i en lang række størrelser. 

Hvor finder jeg min elektriske scooters dækstørrelse? 

Hvis du ikke kender din elscooters dækstørrelse, er det nemt at finde den. Du skal blot se på siden af dækkene, hvor den altid er angivet. Det eneste du skal gøre, er at tjekke, om din størrelse fås i den ene eller den andet dækserie. 

Sørg for at tjekke størrelsen på både for- og bagdækkene, da de kan være forskellige afhængigt af hvilken model, din elektriske scooter er.

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.