r1a6 all season tyres

Helårsdæk – kan de virkelig bruges året rundt?

Tips og råd om dæk til biler, SUV’er og varevogne

Helårsdæk eller altvejrsdæk – uanset hvad du kalder dem, drejer det sig her om dæk, der er i stand til at klare en udfordring.

Hvad er et helårsdæk helt præcist?

Et helårsdæk er et hybriddæk, som kan anvendes både om sommeren og om vinteren.

Helårsdæk kombinerer teknologien fra vinter- og sommerdæk for at give mulighed for sikker kørsel året rundt – både på tørt og vådt underlag og endda på snedækket vej.

Selv om det er almindeligt i mange dele af Europa, kan det ikke anbefales at køre med sommerdæk om vinteren. Helårsdæk tilbyder et mere sikkert alternativ og sikrer bedre køreegenskaber og vejgreb under vanskelige forhold.

Til dem, der er vant til at skifte mellem sommer- og vinterdæk to gange om året, vil et skift til helårsdæk gøre livet nemmere og spare tid!

Helårsdæk – er de et godt alternativ til vinterdæk?

Helårsdæk præsterer godt ved temperaturer på -10 °C til +30 °C.

Billedtekst:
1 - Nordic-dæk 
2 - Vinterdæk   
3 - Helårsdæk (fra -10°C til +30°C)
4 - Sommerdæk 

Hvordan kan dette være?

Fordi det gummi, der bruges i alle helårsdæk, er i stand til meget hurtigt at tilpasse sig vejens temperatur og fastholder fleksibiliteten på meget kolde veje. Derudover har strukturen på helårsdæk lameller, lige som det er tilfældet med vinterdæk, hvilket giver ydeevne på våde og snedækkede veje.

Hvis du bor i et område, hvor milde vintre er almindelige, og det kun sner ind imellem, er den bløde, stille kørsel, som helårsdæk tilbyder, måske et godt alternativ for dig. Det er ikke nødvendigt at skifte disse dæk i løbet af året, hvilket sparer både tid og energi.

Vinterdæk er stadig de bedste dæk til ekstreme vejrforhold som f.eks. kraftigt snefald eller is.

3PMSF: En mærkning for bevist ydeevne i vinterkørsel

Når et dæk har 3PMSF-mærket (3 Peak Mountain Snow) i Europa, betyder det, at det har bestået testen og opfylder de krav, der er til ydeevne, på snedækkede veje.

Alle MICHELIN-vinterdæk har 3PMSF-mærket. Og på trods af at der ikke er nogle lovmæssige krav om, at helårsdæk skal have 3PMSF-mærkning, så har MICHELIN gjort det til et krav, at alle deres helårsdæk har bestået testen.

Da alle vores helårsdæk har 3PMSF-mærkning, er det bevist, at de yder god ydeevne hele året rundt, herunder på snedækkede veje.

"3PMSF-certificeringen (3-Peak Mountain Snow Flade) på siden af et vinterdæk "

CrossClimate-serien fra Michelin – hvad der det?

Selv om vinterdæk er det bedste valg til kørsel under ekstreme vejrforhold, er vinterdæk ikke så effektive om sommeren, specielt når det drejer sig om brændstofforbrug og bremselængder på tør eller våd vej.

Takket være dækkets kombinerede sommer-/vintertilgang skiller CrossClimate-serien fra Michelin sig ud fra traditionelle helårsdæk ved at tilbyde et enestående design, som kan tilpasses alle klimaforhold. CrossClimate-serien er egnet til alle køretøjer – fra små biler og sedaner til jeeps og varevogne.

MICHELIN sikrer glimrende ydeevne i CrossClimate-familien indtil sidste kilometer, lige som det er tilfældet med de andre serier fra MICHELIN. 

Du finder yderligere oplysninger om CrossClimate-serien fra Michelin ved at besøge produktsiderne.

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.