reifenpannenspray 65001 anwendung am reifen

Hvordan bruger man nødtætning?

Tips og råd om dæk til biler, SUV’er og varevogne

Husk, at spray til Punkteringsspray er en midlertidig løsning, lige som andre former for reparationer ifm. punktering, og derfor anbefales det, at du ikke kører lange afstande, og at du ikke kører over 80 km/t med nødtætning i et eller flere dæk.

Der er en risiko for, at dækket er blevet beskadiget ifm. punkteringen, eller hvis dæktrykket har været meget lavt, før punkteringssprayen er sprayet ind i dækket. Hvis et eller flere af dine dæk er beskadiget, skal du kontakte en forhander hurtigst muligt for at få vedkommendes mening.

I det følgende vil vi tage et kig på alt det, du har brug for at vide om nødtætningsspray, hvordan man bruger det, hvilke fordele der er ved at bruge det samt hvor langt og hvor hurtigt du kan køre med det.

Hvad er nødtætning?

En punktering kan ske på mange måder og mange steder, og derfor kan det også nemt ramme dig under kørslen. Men vidste du, at udover at skifte dit dæk med et reservedæk, så findes der en let og hurtig måde at klare en punktering på, som ikke kræver brug af værktøjer, så du kan komme tilbage på vejene og klare dagens udfordringer?

Nødtætning er en populær, midlertidig løsning til et punkteret dæk. Det er en spray, der stopper lækager, og som ofte anvendes af bilforhandlere, som anvender det i stedet for eller sammen med et reservedæk.

Du bør også vide, at nogle dækforhandlere tilbyder dæk, som fra start har fået indsprøjtet forsegling inden en punktering. MICHELIN tilbyder også denne teknologi, som kaldes MICHELIN’s Selfseal technology . Det ordner punkteringer, før de sker. Den indsprøjtede forseglning dækker automatisk hullet til, hvilket forhindrer luften i at sive ud og fastholder lufttrykket, så du kan fortsætte din kørsel.

Punkteringsspray kommer i en spraydåse og hjælper med at forsegle lækager i et dæk i tilfælde af en punktering. Punkteringsspray til bildæk er designet til at blive anvendt, efter dit dæk er punkteret. Det sprøjtes ind i dækket gennem ventilen og når det er størknet, kan du fortsætte kørslen. Når du har kørt et lille stykke tid, skal du dog sørge for at kontrollere dæktrykket, og hvis det er nødvendigt, skal du justere det, så det kommer tilbage på det anbefalede niveau.

Hvem er nødtætning brugbart for?

Punkteringsspray er brugbart for alle, da det er et af de nemmeste og mest økonomivenlige værktøjer til at reparere et punkteret dæk i en nødsituation. Det er et hjælpsomt, midlertidigt alternativ, hvis du ikke har et reservedæk med dig. Det kan hjælpe dig, så du kan flytte din bil til et mere sikkert område efter en punktering, eller hjælpe dig, så du kan køre til det nærmeste værksted for at få professionel hjælp.

map search desktop

Find dækforhandlere i nærheden på få sekunder

Søg efter
Adresse, by eller postnummer
Car
  • Car
  • Motorbike
Find mig
Søg

Hvor kan man købe nødtætning?

Nødtætning kan købes mange er nemt tilgængeligt og kan købes mange forskellige steder, herunder ved værksteder og online forhandlere. 

Tilbehør til biler og cykler, skosåle og sports- og fritidsudstyr. Michelin Lifestyle Ltd (MLL) tilbyder Michelin-fans et stort udvalg af brandede produkter, som er designet til at give langvarige forbedringer til deres mobilitetsoplevelse.

Hvordan bruger man nødtætning?

Punkteringsspray kommer normalt i en dåse med trykluftet aerosolspray og skal sprøjtes ind gennem dækkets ventil. Følg instruktionerne på dåsen ved brug.

Selvom det normalt er nemt at bruge nødtætning, er det vigtigt, at du finder et sikkert sted, når du går i gang. Parker din bil et sikkert sted, hvor der ikke er trafik eller andre potentielle farer og sørg for at tage meget synligt tøj på, inden du placerer advarselstrekanten for at advare andre bilister om, at du er stoppet på vejen. Når nødtæningen er sprøjtet ind i dækket og størknet, skal du huske at kontrollere dæktrykket.

Hvor meget nødtætning skal man bruge?

Én dåse punkteringsspray indeholder nok til én punktering og den kan derfor ikke blive genbrugt. Når du udfører sprayer punkteringsspray ind i dit dæk, skal du tømme dåsen helt, så du opnår det korrekte dæktryk. Dåsens flydende indhold udtørrer almindeligvis i tuben, så hvis der efterlades en lille del i denne del af dåsen, bliver sprayen ubrugelig.

Sørg for at kontrollere udløbsdatoen på din unkteringsspray og få fat i en ny dåse efter brug, i tilfælde af at du skulle være så uheldig at punktere igen.

Hvor hurtigt kan du køre med nødtætning?

En spray til at forsegle lækager er kun en midlertidig løsning og bør ikke bruges til lange afstande eller ved høje hastigheder på over 80 km/t, uden at dine dæk er blevet kontrolleret af en forhandler på forhånd.

Skal jeg skifte mit dæk, efter jeg har brugt punkteringsspray ?

Det anbefales, at du får dit dæk kontrolleret af en forhandler efter brug af punkteringsspray . Det kan potentielt være beskadiget ifm. punkteringen. Forhandleren vil være i stand til at beslutte, om dækket skal skiftes.

Hvilke andre løsninger findes til et punkteret dæk? 

Spray til at stoppe lækager er blot én ud af en række løsninger til et punkteret dæk. I det følgende kan du se et overblik over nogle af de andre løsninger, der er til rådighed:

"- At udskifte dit punkterede dæk med et reservedæk.
 - At anvende Run flat-dæk, som er specielt designet til at forhindre, at luften siver ud af dækket, når det punkterer. Dermed kan køre hen til et værksted eller til en forhandler, selvom dit dæk er punkteret.
 - At anvende dæk med indbygget forseglings-teknologi, såsom MICHELIN Selfseal

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.