image couverture paysage

SÅDAN VÆLGER DU DE BEDSTE OFFROADDÆK TIL VAREVOGNE

Tips og råd om dæk til biler, SUV’er og varevogne

For at vælge de bedste offroad dæk til varevogne er det vigtigt at overveje de rigtige kriterier for din brug. Læs mere om, hvordan du træffer det rigtige valg til din varevogn.

Offroaddæk eller dæk til terrænkørsel til din varevogn?

Først og fremmest er det vigtigt at forstå forskellen mellem "offroaddæk til varevogne" og "varevognsdæk til terrænkørsel". Det, der normalt kaldes "offroad", er barske naturlige miljøer, som varevogne ikke er udformet til. Kun firehjulstrukne køretøjer, også kendt som 4x4'ere, er udformet til at kunne køre under sådanne forhold.

Men en varevogn kan være nødt til at køre over mere vanskeligt terræn end en asfalteret, traditionel vej.

Hvilken type terræn kører du i?

Uanset om du kører på græs, vådt eller mudret underlag, sne, grus eller brosten, kan du komme til at køre på glatte eller ujævne underlag, der kan hæmme dit køretøj, hvor det kan sidde fast, eller hvor det går ud over din sikkerhed.

De aktiviteter, du udfører, kan betyde, at du kører i vanskeligt terræn eller over forhindringer. Du genkender sandsynligvis nogle af de sammenhænge, der er anført nedenfor:

The thick, reinforced sidewalls of the MICHELIN Agilis make it an excellent off-road tyre for vans.

1 - Du kører mest i byen

Hvis du for eksempel foretager leveringer i byen hele dagen lang, er det almindeligt, at der af og til er bump på vejen.

Du kan også støde på huller i veje, der er slidt ned over tid eller på grund af vejret.

For at begrænse risikoen for dækbuler (tydelig deformation af sidevæggen) anbefaler vi at udstyre din varevogn med dæk med tykke, forstærkede sidevægge såsom MICHELIN Agilis 3 (sommer) og MICHELIN Agilis Alpin (vinter) eller MICHELIN Agilis CrossClimate (hele året).

The thick, reinforced sidewalls of the MICHELIN Agilis make it an excellent off-road tyre for vans.

2 - Du kører på byggepladser

Hvis din aktivitet kræver, at du kører i din varevogn på byggepladser, kan dit køretøj støde på særligt vanskelige underlag, for eksempel med mudder og sten, som kræver robuste dæk, der er særligt modstandsdygtige over for snit og punkteringer.

I dette tilfælde anbefaler vi at udstyre din varevogn med MICHELIN Agilis CrossClimate-dæk, som du kan beholde på året rundt, selv i tilfælde af moderat snefald, eller MICHELIN Agilis Alpin til hårdere vintre.

A good all-terrain van tyre must be able to withstand the difficult surfaces of construction sites

3 - Du kører mest på landet

I landdistrikterne benytter man ofte hovedveje og landeveje. Nogle af disse veje er velholdte, mens andre kan være forsømte eller slet ikke vedligeholdt.

Du kan støde på masser af huller på deformerede veje, der bare bliver flere og flere som følge af de reducerede kommunale budgetter. Du kan også køre på stenede, mudrede veje eller græsarealer for at nå anlæg eller boliger langt fra vejen.

Vælg slidstærke, højtydende dæk med fremragende vejgreb til denne type af vanskelige terræner. Vi anbefaler MICHELIN Agilis 3 (sommer) og MICHELIN Agilis Alpin (vinter) eller MICHELIN Agilis CrossClimate (hele året).

Varevognsdæk til terrænkørsel

Michelins ingeniører er dedikerede til innovation og udvikler verdens mest imponerende dæk til kørsel på vej for at give hver chauffør en enestående køreoplevelse.

MICHELIN Agilis-dækkene der er specielt udformet til varevogne og giver forbedret vejgreb i vanskeligt føre.

MICHELIN Agilis CrossClimate - EN

Perfekt vejgreb i alle typer terræn

Takke være MICHELIN Agilis CrossClimate-dækkenes teknologi: deres V-formede dækmønster med store blokke og brede riller giver fremragende greb, selv på krævende underlag. De garanterer også dræning af vand ved kørsel i vådt føre.

Forbedret robusthed

Vankeligt terræn medfører en større risiko for punkteringer og ekstrem dækslitage. Derfor har vi gjort MICHELIN Agilis CrossClimate/-dækkene mere robuste.

De har unikke klodser i dæksiden, der beskytter mod stød, og vi har designet dem med en slidstærk gummiblanding baseret på innovativ teknologi udviklet til lastvognsdæk for at gøre dem endnu stærkere.

Et alsidigt dæk til varevogne på alle årstider

Det kan være tidskrævende og dyrt at skifte mellem sommer- og vinterdæk i begyndelsen af hver sæson. Men på den anden side er det vigtigt at kunne køre sikkert i al slags vejr, både sommer og vinter.

Derfor er helårsdækketMICHELIN Agilis CrossClimate det ideelle valg til at holde din virksomhed kørende året rundt uden behov for dækskift.

MICHELIN Agilis CrossClimate er vintercertificeret (3PMF), hvilket betyder, at dækkets præstationer i sne og vådt føre er testet og godkendt.

Dækket kombinere fordelene sommerdæks og vinterdæks fordele og tilbyder dig derfor alle ovennævnte præstationer året rundt, uanset vejrforhold og temperaturskift.

Lær mere om helårsdæk til varevogne

 

Bedste levetid i alle dækkategorier(1)(2)

Jo længere dine dæk holder, jo mere sparer du.Udskiftning af dæk koster ikke kun penge, men også tid.

Vi har udformet MICHELIN Agilis CrossClimate-dækket til både at holde og bevare præstationerne så længe som muligt.

I gennemsnit kan det køre mindst 25 % flere kilometer end sommer- og vinterdæk fra andre store konkurrenter og 39 % flere end sine konkurrenter bland helråsdæk(1)(2).

Takket være denne levetid kan du spare i gennemsnit 4 dæk pr. 100.000 km.(3)

JURIDISKE MEDDELELSER

(1) – Levetid – Test af levetid udført af Dekra Test Center. på opdrag fra Michelin, i 2017 med dimensionen 235/65 R16C 115/113 R på en Mercedes-Benz Sprinter, sammenligning med de nærmeste konkurrenters premium sommer-, vinter- og helårsdæk (SOMMERDÆK: MICHELIN Agilis CrossClimate (50.145 km); BRIDGESTONE Duravis 660 (42.760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29.660 km), VINTERDÆK: MICHELIN Agilis CrossClimate (50.412 km), CONTINENTAL VanContact Winter (32.863 km), PIRELLI Carrier™ Winter (33.009 km); HELÅRSDÆK: MICHELIN Agilis CrossClimate (47.702 km) CONTINENTAL VanContact™ 4Season (21.396km), PIRELLI Carrier™ All Season (30.467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons (29.790 km)). Test af levetid foretaget under gennemsnitlige faktiske forhold (D50) over 10.000 km og en ekstrapoleret anslået levetid ned til 1,6 mm.

 

 

(2) – Levetid - Interne test foretaget af Michelin under DEKRA Test Centers tilstedeværelse (på bane i Narbonne, Frankrig) i december 2020 til februar 2021 med dimensionen 235/65R16C 115/113 R på en Renault Master, MICHELIN Agilis CrossClimate (29.789 km) sammenlignet med BRIDGESTONE Duravis All Season (22.023 km). Test af levetid foretaget under gennemsnitlige faktiske forhold (D50) over 9.421 km og en ekstrapoleret anslået levetid ned til 1,6 mm.

 

 

(3) – Besparelser - 4 dæk sparet i gennemsnit for hver 100.000 km sammenlignet med de nærmeste konkurrenters helårsdæk. Intern beregning baseret på Value Tool for Fleet med dimensionen 235/65 R16 115/113R til 1 varevogn med et årligt kilometertal pr. køretøj på 100.000 km og en livscyklusperiode for køretøjer på 1 år (MICHELIN Agilis CrossClimate: 4 dæk, Continental VanContact 4 Seasons: 12 dæk, Pirelli Carrier AllSeason: 8 dæk, Goodyear Vector 4Seasons Cargo: 8 dæk og Bridgestone Duravis All Season: 8 dæk).

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.