michelin pilotroad

SÅDAN VÆLGER MAN DE RIGTIGE MOTORCYKELDÆK

Motorcykeldækskal vælges efter de rigtige kriterier for at sikre optimale præstationer og sikkerhed. Hvad er disse kriterier? Det kan du læse mere om i vores vejledning.

Hvis du har en scooter, skal du læse vores artikel om scooterdæk.

Artiklens indhold:
1 – Brug og præstationer
2 – Dimensioner

1 – Brug og præstationer

At vælge de rigtige dæk til din motorcykel afhænger først og fremmest af, hvordan du bruger den, og hvilke præstationer, du forventer. Dine forventninger er for eksempel ikke de samme til pendling som til motocross.

2 – Dimensioner

Udover brugen er det dimensionerne, der afgør dit valg. Det er obligatorisk at følge de dimensioner, som er anbefalet af producenten:

Hvis du kører på vej, skal du ifølge loven respektere de godkendte dimensioner.

  • Hvis du kører du på bane eller i terræn, er dimensionerne ikke lovpligtige. Hvis du holder dig inden for grænserne for, hvad der er kompatibelt, kan du prioritere de præstationer, du vil have, når du træffer dit valg.
  • I den næste del af denne artikel vil vi gå mere i detaljer for at hjælpe dig med at beslutte, hvilke dæk der ville være perfekte til din motorcykel afhængigt af, hvordan du bruger den.
     

Klik på det afsnit, du er interesseret i:

Motorcykeldæk til pendlin

 

tc michelin t max 13

Du bruger din motorcykel/scooter på dit arbejde eller til at pendle frem og tilbage til din arbejdsplads. Dit køretøj mærkes af bylivet: hyppige stop ved lysreguleringer, at undvige andre køretøjer, beskadigede veje ... og så kører du i al slags vejr året rundt. Dine dæk skal være slidstærke og hjælpe dig med at køre sikkert så længe som muligt.

Med dette i tankerne tilbyder Michelin to forskellige dækserier afhængigt af din kørestil.

1 – Sporty motorcykler

Hvis du kan lide følelsen ved sporty kørsel, kan du vælge nogle af de anbefalede størrelser i dækserien MICHELIN Pilot Street.

f.eks.: MICHELIN Power 3 SC til scootere og MICHELIN Pilot Street Radial til motorcykler. Du finder disse dæk på vores pendlerside.

commuting motorcycle

2 – Motorcykler til pendling

Hvis du kun bruger din motorcykel til afslappet pendling, er de rigtige dæk til din motorcykel sandsynligvis i disse serier:  MICHELIN Pilot Street, MICHELIN Pilot Street 2, MICHELIN City Pro eller MICHELIN M35.  Hvis du bruger en scooter til pendling, anbefaler vi en af disse serier:  MICHELIN Road 4 SC, MICHELIN City Grip, MICHELIN City Grip 2, MICHELIN City Grip Saver, MICHELIN City Extra eller MICHELIN City Grip Pro. 

Du finder disse dæk på vores pendlerside.

Glem ikke at tjekke, at dimensionerne er tilgængelige til din motorcykel.

3 – Veje og stier

Hvis du bruger din motorcykel til pendling i løbet af arbejdsugen, men også til lejlighedsvise ture på stier i naturen, bør du vælge vores MICHELIN Anakee Street.

Glem ikke at tjekke, at dimensionerne er tilgængelige til din motorcykel.

Motorcykeldæk til bane

power performance cup

Vil du have et adrenalinsus på din motorcykel?

Vores racingdæk er afprøvet og testet på racerbanen og fremstillet med avanceret teknologi, som har modstået nogle af de mest imponerende racerbaner, der findes. Højtydende dæk med ekstra greb og fuld sikkerhed.

De to kategorier af banedæk, vi tilbyder, er nemme at skelne mellem. Den ene er til fritidskørsel på baner, og den anden er til løb.

Dæk til banekørsel

Valget af motorcykeldæk til banekørsel afhænger af dit færdighedsniveau. I vores artikel om de bedste dæk til banekørsel hjælper vi dig med at vælge det rigtige dæk.

Dæk til løb

Hvis du deltager i motorsportsløb, tilbyder Michelin en række dæk, der passer til både amatører og erfarne kørere og til alle typer motorcykler. Målet er at gøre dig til en vinder! Du finder de bedst egnede dæk i vores dækserier MICHELIN Power Performance, som er specielt designet til udholdenhed og hastighed (f.eks.: MICHELIN Power Performance 24, MICHELIN Power Performance Cup og MICHELIN Performance Slick), og MICHELIN Power Rain, der giver et fremragende greb i vådt føre og endda i regn.

Du finder alle vores dæk til løb på vores særlige side. Klik her for at finde vores dæk til løb.

Glem ikke at tjekke, at dimensionerne er tilgængelige til din motorcykel.

Motorcykeldæk til offroadkørsel

michelin enduro

Der findes forskellige former for glæde ved offroadkørsel. Cross, enduro, trial og rally er aktiviteter i alle typer terræn, som kræver dæk med optimalt greb. Michelin tilbyder et komplet udbud af dæk testet i løb, så de kan opfylde alle dine behov og i alle typer terræn (sand, blandet, blødt, hårdt osv.), du kan komme ud for.

Endurodæk

Ved endurokørsel er det vigtigt at overholde de godkendte mål for at efterkomme reglerne, når du kører på vej.

I vores udbud af endurodæk kan du vælge mellem vores særlige eller kompatible serier til hårdt, blødt, sandet eller blandet terræn.

f.eks.: MICHELIN Enduro Xtrem NHS, MICHELIN Enduro Medium, MICHELIN Enduro Hard og MICHELIN Tracker.

Du finder alle vores endurodæk på vores særlige side. Klik her for at finde vores endurodæk.

Glem ikke at tjekke, at dimensionerne er tilgængelige til din motorcykel.

Motocrossdæk

For motocross er det motorstørrelsen, der bestemmer dækmulighederne til din motorcykel. Du bør også se efter dæk, der er specielt designet til de typer underlag, du kører på. Vores artikel om valg af motocrossdæk vil guide dig til dit endelige valg.

Du finder alle vores motocrossdæk på vores særlige side. Klik her for at finde vores motocrossdæk.

Glem ikke at tjekke, at dimensionerne er tilgængelige til din motorcykel.

Trialdæk

Et godt greb er nøglen til at overvinde de sværeste forhindringer under trialløb, og vores særlige udbud er specielt designet til at opfylde dette behov.

MICHELIN Trial Light er mesteren i denne kategori og giver dig fremragende greb på tørt og vådt underlag og er samtidig let og smidigt. MICHELIN Trial Competition med suveræne køreegenskaber i blødt og svært terræn har været værdsat i årevis af proffer på grundet af dækkets greb og slidstyrke.

Du finder vores trialdæk på vores offroadside.

Glem ikke at tjekke, at dimensionerne er tilgængelige til din motorcykel.

Rally

Hvis du foretrækker rally, skal du vælge enten MICHELIN Desert Race, som er perfekt til snoede veje, eller MICHELIN Desert Race Baja, som er det bedst valg til sandede veje. Det første dæk giver optimal stabilitet ved høj hastighed og gode præstationer i kurver. Det andet har forstærkede klodser, som gør det meget robust, og bliver punkteringsfrit, hvis du udstyrer det med vores MICHELIN Bib Mousse-løsning.

Du finder vores rallydæk på vores særlige side. Klik her for at finde vores rallydæk.

Glem ikke at tjekke, at dimensionerne er tilgængelige til din motorcykel.

eventyr og alle typer terræn

michelin anakee wild

En smuk vej, lækre sving og skønt solskinsvejr - det er tid til at køre ud i det blå! Med Michelindæk behøver du ikke vælge mellem dit livs køretur og en sikker dag på vejen.

At udstyre din motorcykel med de rigtige dæk til korte eller lange ture er det første skridt mod eventyr og frihed.

Vi tilbyder flere dækserier, der er perfekte til dette formål med forbedret greb, fantastisk stabilitet og fremragende køreegenskaber. F.eks.: Dækserien MICHELIN Anakee, MICHELIN Road 6 eller MICHELIN Scorcher Adventure. (sidstnævnte er specielt designet til Harley Davidson-motorcykler).

Du finder vores dæk til eventyr og alle typer terræn på vores særlige side. Klik her for at finde vores dæk til eventyr og alle typer terræn.

Glem ikke at tjekke, at dimensionerne er tilgængelige til din motorcykel.

Motorcykeldæk tiltil touring og sport

michelin pilotroad

Er du klar til et eventyr? Vores dæk følger dig på din rejse ad problemfri veje eller i svært terræn på jagt efter nye oplevelser. Vores mål er at give dig dæk, som holder, og som kan køre hvor som helst med bedst mulige komfort og sikkerhed.

Touring

En køretur er perfekt for at komme væk fra den daglige rutine! Vores brede udvalg af dæk til dette formål opfylder alle behov og giver samtidig den bedst mulige sikkerhed og komfort på dine rejser. F.eks.: Dækfamilierne MICHELIN Road og Pilot Road.

Du finder vores touring-dæk på vores særlige side. Klik her for at finde vores touring-dæk.

Glem ikke at tjekke, at dimensionerne er tilgængelige til din motorcykel.

Sport

Til dem, der søger mere spænding og en sporty kørestil, vil vores dækserier MICHELIN Power og MICHELIN Pilot Power være de perfekte valg.
F.eks : MICHELIN Power 5, MICHELIN Power GP, MICHELIN Power Cup 2, MICHELIN Power Cup Evo, MICHELIN Power Slick 2, MICHELIN Pilot Power 2CT og MICHELIN Pilot Power 3.

Du finder vores sportsdæk på vores særlige side. Klik her for at finde vores sportsdæk.

Glem ikke at tjekke, at dimensionerne er tilgængelige til din motorcykel.

Specialdæk

michelin commander iii florent giffard

Din specialdesignede motorcykel får dig til at mærke den søde duft af frihed, når du kører på lange ture omgivet af smuk natur.

De bedste specialdæk, du kan vælge til din motorcykel, er MICHELIN Commander, f.eks. MICHELIN Commander III Cruiser og MICHELIN Commander III Touring, eller dækfamilien MICHELIN Scorcher, hvis du har en Harley Davidson-motorcykel.

Du finder alle vores specialdæk på vores særlige side. Klik her for at finde vores specialdæk.

Glem ikke at tjekke, at dimensionerne er tilgængelige til din motorcykel.

Retro-motorcykeldæk

michelin road classic

Til fans af klassiske motorcykler har Michelin udviklet dækkene MICHELIN Road Classic, som tilbyder moderne teknologier, så du får mest muligt ud af din klassiske motorcykel uden at gå på kompromis med stabilitet og vejgreb.

Se MICHELIN Road Classic-dæk.

Radial- eller diagonaldæk?

motorcykel piktogram radialdaek hjaelp og raad

Med en radial opbygning spredes trådlagene ud fra midten af dækket. Derudover er det øverste lag fremstillet af lag, der danner et bælte. Det resulterer i, at det øverste bæltelag og dæksiden har deres egne særlige egenskaber.

På grund af deres bløde dæksider griber radialdæks øverste bæltelag fat i vejen, når de kommer i kontakt med underlaget. Deres aftryk er kortere, men bredere end diagonaldæks, hvilket giver bedre vejgreb ved kraftig hældning i sving. Lufttrykket i kontakt med dækkets overflade fordeles mere effektivt hos radialdæk, hvilket over tid giver en mere jævn slitage.
Radialdæk giver også større komfort ved højere hastigheder, hvilket igen skyldes de bløde dæksider, som absorberer stød ved kontakt med vejbanen.

Motorcykel leder artikel kreditkort motorcykel hjaelp og raad

Karkassen i diagonaldæk er fremstillet af trådlag lagt i en vinkel. Lagene er placeret, så trådene skaber et krydsmønster. Hele opbygningen er ens, og dækkets øverste bæltelag og dæksiderne har samme mekaniske egenskaber.

Diagonaldæk kan bære en større vægt, fordi deres dæksider er stivere. Ved høj hastighed kan diagonaldæk blive så kraftigt deformerede, at deres præstationer påvirkes. Endelig er diagonaldæk egnede til køretøjer med en lille til mellemstor motor og fleksibelt chassis, som kører med moderat hastighed.

Der findes en version af diagonaldæk kaldet diagonalbæltedæk, hvor der er tilføjet et bælte for at gøre dækdelen stivere. Nogle tunge motorcykler er godkendt af producenten med diagonalbæltedæk for at give bedre holdbarhed.

Hvordan ser man forskel på diagonaldæk og diagonalbæltedæk?

Et diagonalbæltedæk er identificeret med bogstavet B i betegnelsen for dækdimensionen.
F.eks.: 180/65 B 16
Hvis det er et diagonaldæk (ikke diagonalbælte), vil der være en streg i stedet for B’et.
F.eks.: 180/65 - 16

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.