pilot sport 4 suv fr

SÅDAN FORBINDES DÆK TIL DERES ØKOSYSTEM TAKKET VÆRE RFID

RFID (Radio Frequency IDentification) er en teknologi, der bruger radiofrekvens til at huske, gemme og registrere data på en enhed og hente dem eksternt.

Denne teknologi, der integreres i dækkene på designstadiet, garanterer pålidelig identifikation: en unik identifikator, der ikke kan forfalskes og kan læses uanset dækkets stand, helt frem til det genanvendes. 

Hvad er fordelene ved RFID?

RFID-teknologi forbedrer sporbarhed, effektivitet og sikkerhed gennem hele dækkes livscyklus, inklusive genanvendelse. Den er nu anerkendt som markedsstandard.

RFID giver også mulighed for bedre styring af garanti og reklamationer samt optimeret dækovervågning, især under rotation af dæk sommer/vinter. Overvågning af køretøjer og prædiktiv vedligeholdelse er derfor forbedret. 

RFID-teknologi findes allerede nu i lastvognsdæk og inden for motorsport, og ambitionen er at integrere teknologien i alle Michelindæk til varevogne inden 2024.

Hvordan fungerer RFID-teknologi?

Se, hvordan RFID understøtter dækket gennem hele dets livscyklus, fra fremstilling til genanvendelse:

What is RFID? Why RFID in tires?

Fordelene ved RFID

microsoftteams image 26

Sindsro og sikkerhed

I fremtiden vil denne teknologi give dig mulighed for bedre at holde styr på dine dæk takket være nøgleoplysninger såsom mærke, model, størrelse og identifikationsnummer. Så du kan fortsætte med at køre sikkert.

Forbedret overvågning og vedligeholdelse af dæk

Takket være oplysningerne fra RFID-teknologien kan din bilforhandler forbedre vedligeholdelsen af dine dæk og bedre styre skift af dem (fra vinter- til sommerdæk for eksempel).

microsoftteams image 30
microsoftteams image 27

Flere garantier

Og hvis du har brug for at benytte din reklamationsret, kan du nemt og hurtigt identificere dit dæk og sørge for, at det bliver skiftet.

Beskyttelse 

RFID-dataene er låst, efter at de er blevet krypteret under dækfremstillingsprocessen.
Sporbarhedsteknologien er så kraftig, at den kan  bekæmpe tyveri og forfalskning, men også skader, ældning og vejrforhold.

microsoftteams image 28

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke oplysninger er indkodet i et dæks RFID-tag?

Et dæks RFID-tag indeholder dækkets unikke identifikator. Det er dækkets originale, unikke identifikator baseret på  SGTIN-96-formatet, som indeholder virksomhedens præfiksnummer, varekode og unikke produktionsserienummer. RFID-taggen inkorporeret i Michelins dæk overholder de internationale standarder ISO 20909 og ISO 20910.

Hvilke oplysninger er tilgængelige takket være RFID’en inkorporeret i Michelins dæk?

En RFID-scanner, der læser RFID-taggen indlejret i dækket, får automatisk adgang til dækkets handelsbetegnelse (størrelse, mærke, dækserie). Dette er den grundlæggende standardservice leveret af dækindustrien. Enhver anden oplysning forbundet med dækkets RFID er underlagt forudgående tilladelse fra dækbrugeren. 

Hvilken rolle spiller RFID i Michelins dæk?

RFID’en i et Michelindæk gør det muligt at opfylde identifikationsbehov gennem hele dækkets livscyklus. Det betyder, at tjenester kan udvikles til at forbedre produktiviteten, miljøpåvirkningen fra transport, forbrugeroplevelsen, herunder førersikkerheden, og genanvendelsen af dækkene ved slutningen af deres levetid.

Er mine personoplysninger forbundet med oplysningerne på RFID-taggen?

Den unikke identifikator tilknyttet RFID-taggen i et dæk kan ikke give adgang til personoplysninger uden den pågældende persons samtykke. Personoplysningerne kan sammenlignes med et dækspecifikt serienummer.

Hvem kan læse oplysningerne i RFID’en i mine dæk? 

Enhver, der har en scanner, den tilhørende API og er godkendt af forbrugeren til at indsamle oplysninger om ham eller hende.

Kan RFID’en i Michelins dæk deaktiveres?

Når dækidentifikatoren først er sat ind i dækket, kan den ikke ændres, og taggen kan ikke deaktiveres uden at beskadige dækket. Der er derfor ikke muligt at deaktivere RFID’en.

Hvordan ved jeg, at mit køretøjs Michelindæk indeholder RFID?

For at vi kan svare på dette spørgsmål, har vi brug for en række oplysninger, som kan findes direkte på det dæk, din bil er udstyret med. Vi beder dig kontakte os ved hjælp af kontaktformularen nedenfor for at få mere at vide.

Hvis du har nogen spørgsmål om RFID, kan du kontakte kundeservice.

For at kunne give dig det bedst mulige svar beder vi dig udfylde formularen nedenfor.

* obligatoriske oplysninger

RFID
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid

For at få mere at vide om, hvordan Michelin bruger og behandler de oplysninger, du giver os, bedes du læse vores Privatlivspolitik

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.