winter van tyre

Hvordan vælger man de bedste vinterdæk til sin varevogn?

Tips og råd om dæk til biler, SUV’er og varevogne

Det kan virke kompliceret at vælge de rigtige vinterdæk til sin varevogn. Der er dog et par kriterier, man skal overveje, og i denne artikel fortæller vi dig hvilke.

Hvilken slags vinter møder du?

Til at starte med er det vigtigt at skelne mellem en mild vinter og en vinter med hårde eller ekstreme forhold. Hvorfor? Fordi den type vinter, du oplever, afgør valget af de rigtige vinterdæk til din varevogn, dem der vil give dig den bedste sikkerhed og fremkommelighed med greb og trækkraft under de vinterforhold, du er udsat for under din kørsel.

1 – Mild vinter

Du kører i et område, hvor vinteren er mild, og hvor temperaturen falder til under 7 °C og der lejlighedsvis falder sne. Vinterdæk til varevogne egnet til disse forhold vil gøre det muligt for dig at køre uden problemer på underlag med moderat sne, hvor sommerdæk, som er mindre effektive under sådanne forhold, vil udsætte dig for risikoen for at skride ud og miste kontrollen over køretøjet.

2 – Vinter med hårde eller ekstreme forhold

Du kører i et område, hvor vinteren kan være streng med hyppige snefald og is. Vejene er i så fald vanskelige at køre på og glatte, og under dine køreture udsættes du for større risici, som dine dæk skal kunne klare.

Vælg vinterdæk til din varevogn i forhold til den type vinter, du møder

3PMSF-certificering

Akronymet 3PMSF, som kan lyde mystisk for dig, er faktisk den officielle certificering af, at et dæk har bestået objektive test for sikker kørsel under vinterforhold. 3PMSF står for ”3-Peak Mountain Snow Flake”.

Denne certificering er vigtig for valget af vinterdæk til din varevogn, da den garanterer deres præstationer i vinterføre og sne. Den er symboliseret af dette logo, som du finder på dækkets sidevæg, når det er 3PMSF-certificeret.

"3PMSF-certificeringen (3-Peak Mountain Snow Flade) på siden af et vinterdæk "

3PMSF-certificeringen (3-Peak Mountain Snow Flade) på siden af et vinterdæk

Når temperaturen er under 7 °C, er et 3PMSF-certificeret dæk mere sikkert og har kortere bremselængder end et sommerdæk på alle typer underlag.

Hvad er forskellen på 3PMSF-certificeringen og M+S-mærkningen?

3PMSF-certificeringen udstedes af et certificeret laboratorium. Den garanterer dækkets præstationer i vinterføre og sne, mens M+S er en mærkning, der angiver, at dækket ifølge europæiske regler er et ”snedæk”, dvs. et dæk hvis dækmønster og opbygning medfører bedre køreegenskaber i nyfalden sne og tøsne eller i mudder end et klassisk dæk til kørsel på vej. Men i modsætning til 3PMSF-certificeringen er det ikke testet under vinterforhold.

m s 2

Mærkningen M+S - ”Mud + Snow” - på siden af et vinterdæk

Hvilke vinterdæk til din varevogn?

Du har nu de vigtigste oplysninger, du skal huske på, når du vælger vinterdæk til din varevogn. Hos Michelin har vi naturligvis dæk, der passer til alle ovennævnte vinterforhold. De er alle 3PMSF-certificerede.

Her er de tre muligheder til din varevogn:

MICHELIN Agilis X-Ice North

Pigdækket MICHELIN Agilis X-Ice North, som er 3PMSF-certificeret, er udviklet til alle varevogne, der skal kunne køre i hårdt eller ekstremt vinterføre med hyppige og kraftige snefald og is.

cla86ndbw0eo201jfv8aq2efa 4w 173 tire michelin agilis x ice north product in context nosignature lan

MICHELIN Agilis Alpin

Dette vinterdæk til varevogne fra MICHELIN er udviklet til at give optimale præstationer om vinteren, når der falder sne hyppigt og kraftigt. Det er 3PMSF-certificeret og har fremragende bremseevne og acceleration i sne takket være teknologien ”StabiliGrip”: selvblokerende lameller i varierende størrelser, der er med til at stabilisere mønsterblokke og dæk. Desuden maksimerer en stor, firkantet gummioverflade og et specifikt vejrbestandigt miks af gummiblandinger kontakten med vejen og dæklevetiden. Dækkets større slidstyrke betyder også, at det kan klare tung last og vanskelige forhold.MICHELIN Agilis CrossClimate

MICHELIN Agilis CrossClimate er et helårsdæk til varevogne, som er udviklet til at være sikkert, have lang levetid, slidstyrke og trækkraft, så du kan have ro i sindet året rundt.

Det har optimal bremseevne på tørre underlag og fremragende greb på våde underlag. Det er 3PMSF-certificeret og har derfor også gode præstationer under milde vinterforhold med lejlighedsvis sne. Det sikrer god trækkraft på vanskeligt underlag såsom mudder, græs, grus eller sne. Dækkets større slidstyrke er udviklet til at modstå slitage og stød.

Fordelen ved MICHELIN Agilis CrossClimate er, at det ikke kræver et skift af dæk vinter og sommer, hvilket sparer tid og penge. Forudsat selvfølgelig, at du ikke kører i barskt vinterføre, kan du beholde dækket på hele året rundt.

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.