hvad er det rigtige dæktryk for mine vinterdæk

Hvad er det rigtige dæktryk for mine vinterdæk

Tips og råd om dæk til biler, SUV’er og varevogne

Vedligeholdelse af dine dæk, især med hensyn til dæktryk, er 
yderst vigtigt
af hensyn til sikker kørsel.

Lær mere om det rigtige dæktryk for dine vinterdæk.

Hvornår skal jeg kontrollere dæktrykket?

Dæk mister naturligt luft med tiden, hvilket betyder, at du er nødt til at justere lufttrykket regelmæssigt (vi anbefaler månedligt), uanset den dæktype du har (sommer-, vinter- eller helårsdæk). Regelmæssig kontrol af trykket vil også sikre, at du bemærker eventuelt fald i trykket på ét dæk i forhold til de andre, hvilket kan være udtryk for luftlækage.

Det er også en god idé at kontrollere dæktrykket, før du tager på en længere tur, eller hvis bilen er tungt lastet. Husk at måle dæktrykket, når dækkene er “kolde” (efter at du har kørt mindre end tre kilometer).

Bil Ledende artikel topic8 pression pneus hiver full Tips og råd

Justering af dæktryk om vinteren

Temperaturen om vinteren har direkte indvirkning på dine dæk. Når temperaturen falder, falder dæktrykket i dine dæk også.

Du bør kontrollere dæktrykket en gang om måneden og foretage de nødvendige justeringer.

Vinterdæk: Sørg for at justere lufttrykket under de rigtige forhold!

Hold øje med temperaturen, når du pumper vinterdækkene op.

Hvis du justerer trykket i en garage, hvor temperaturen indendørs ligger over nulpunktet (f.eks. 18 °C), mens temperaturen udenfor ligger under nulpunktet (f.eks. -2 °C, bliver der en forskel på 20°C imellem temperaturen i garagen og udenfor). Derfor anbefaler vi, at du lægger 0,2 bar til producentens anbefalede dæktryk.

Denne justering opvejer forskellen imellem den varmere indetemperatur og den koldere udetemperatur, hvilket sikrer, at trykket i dine vinterdæk passer til kørsel om vinteren. Hvis du justerer dæktrykket, mens du er udendørs, skal du følge det dæktryk, der anbefales af producenten.

Bil Ledende artikel michelin pression calul Tips og råd
Bil Ledende artikel equipements speciaux Tips og råd

Det vigtigste du skal vide om, hvordan du kører om vinteren

Det er altafgørende, at du følger det dæktryk, der anbefales af bilproducenten. Du kan finde relevante oplysninger på følgende steder:

  • på selve bilen (på bildøren eller brændstofklappen)
  • i bilens instruktionsbog
  • i anbefalingerne fra producenten eller i en professionel bilvejledning.
     

Undertryk kan kraftigt påvirke bilens køregenskbarer og føre til, at dækkene slides ujævnt. Det samme gælder for overtryk. Regelmæssig kontrol af dæktrykket minimerer slitage på dækkene.

Andre artikler, som måske vil interessere dig

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.