Best tyres for suv

DE BEDSTE DÆK TIL SUV’ER

Tips og råd om dæk til biler, SUV’er og varevogne

Hvis du er en del af det voksende fællesskab af SUV-brugere, spekulerer du måske over, hvordan du vælger de bedste dæk til en SUV. Efter at have afklaret den til tider forvirrende skelnen mellem SUV'er og firhjulstrækkere vil vi i denne artikel hjælpe dig med at vælge de bedst egnede dæk til din brug.

Forskellen på SUV'er og firhjulstrækkere

Pr. definition er en firhjulstrækker et offroadkøretøj. Dets firhjulstræk gør, at det kan køre i vanskeligt terræn, som det ville være svært eller umuligt for personvogne at køre i. Firhjulstrækkere bruges fx i rallyer. De er udstyret med dæk, som er specielt udformet til kørsel i ujævnt og vanskeligt terræn.

I modsætning hertil er en SUV et køretøj, der generelt er beregnet til kørsel på vej. De fleste SUV’er har kun tohjulstræk, ligesom konventionelle personvogne, men dog ikke altid, som vi skal se senere.

I almindelig tale er der en tendens til at forveksle begrebet firhjulstrækker med SUV. Men det er vigtigt at skelne mellem de to, da dækkene til dem er forskellige. En firhjulstrækker kan udstyres med offroad- eller blandede dæk, mens en SUV højst sandsynligt skal udstyres med dæk til kørsel på vej.

I denne artikel vil vi fokusere på SUV-dæk.

Hvordan vælger du dine SUV-dæk?

Michelin har udviklet dækserier til størrelser, der passer til SUV’er. Og for at finde ud af, hvilke Michelin SUV-dæk vil være bedst til din brug, er her et par enkle spørgsmål, du bør stille dig selv:

Er du udsat for hyppig og regelmæssig sne og lave temperaturer om vinteren?

Alternating winter and summer SUV tyres

Afhængigt af dit svar hjælper vi dig med at finde de bedst egnede dæk.

1 – Hvis dit svar er JA

Vi anbefaler at skifte mellem SUV-sommer- og vinterdæk:

SUV-dæk til om vinteren

Vælg 3PMSF-certificerede SUV-dæk, de er udformet til barske vinterforhold. Til det formål er vores MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV eller MICHELIN Alpin 6 ideelle valg. Hvis du bor i et land med meget strenge vintre, skal du vælge MICHELIN X Ice Snow SUV eller MICHELIN X Ice North SUV (pigdæk).

(Få mere at vide i vores artikel om vinterdæk til SUV’er).

SUV-dæk til om sommeren

Når vejret bliver mildere, kan du udskifte dine vinterdæk med sommerdæk. MICHELIN Primacy 4+ er et perfekt SUV-dæk, hvis du vil fokusere på sikkerhed og god bremseevne i vådt føre. Ellers kan du overveje MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, hvis du vil fokusere på en sporty køreoplevelse med godt vejgreb.

2 – Hvis dit svar er NEJ

Hvis du er i et område med lejlighedsvise kolde temperaturer og lidt snefald, bør du bruge SUV-helårsdæk og beholde de samme dæk på hele året rundt.

SUV-helårsdæk

Afhængigt af størrelsen på dine dæk kan du vælge mellem vores helårsdæk: MICHELIN CrossClimate 2 og MICHELIN CrossClimate 2 SUV.

Begge er SUV-kompatible og certificerede med 3PMSF-mærkningen, hvilket betyder, at de med succes er blevet testet på koldt og snedækket underlag ved temperaturer under 7 °C. De har også fremragende præstationer på tørre og våde veje om sommeren, hvilket gør dem til ideelle kandidater til din SUV hele året rundt. (Få mere at vide i vores artikel om vinterdæk til SUV’er).

All-season SUV tyres

Dæk til firhjulstrukne SUV’er

Til de fleste SUV'er, der kan få glæde af det, tilbydes firhjulstræk ofte som ekstraudstyr, og kun få forbrugere vælger det. Derimod er firhjulstræk meget mere almindeligt på store SUV’er og premium SUV’er.

Mens SUV’er kan have en robust æstetik, er de med andre ord ikke nødvendigvis udstyret med en differentialspærring eller en kort offroadgearkasse. Selv om de har samme kørehøjde og robuste udseende som en firhjulstrækker, har mange SUV’er kun tohjulstræk og har givet afkald på nogle af deres offroadegenskaber til fordel for bedre køreegenskaber.

Hvis din SUV har firhjulstræk, kan du følge de samme udvælgelseskriterier, men Michelin råder dig kraftigt til at udstyre den med 4 identiske dæk, dvs. af samme mærke og model, størrelse og slitageniveau.

Skal du skifte alle 4 dæk på din firhjulstrukne SUV?

For at få optimale præstationer anbefaler vi at skifte alle fire dæk på samme tid, hvis din SUV er et firhjulstrukket køretøj.

Hvis din SUV kun har tohjulstræk, behøver du ikke skifte alle fire dæk på samme tid. Men det anbefales, at du gør det parvis, dvs. skift af de to dæk på samme aksel.

Hvordan vælger du dine SUV-dæk på få sekunder?

For at gøre det nemmere for dig at vælge giver skemaet nedenfor dig en meget præcis og hurtig ide om de mest egnede dæk til din SUV.

A tool to help you choose your SUV tyres

Nu da du har fået en mere klar idé om, hvilke dæk der er de bedste til din SUV, skal du klikke nedenfor for at få mere at vide.

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.