Kan jeg beholde mine vinterdæk på bilen om sommeren

Kan jeg beholde mine vinterdæk på bilen om sommeren

Det kan være fristende at beholde vinterdækkene på bilen året rundt, men er det reelt en god idé? Læs artiklen her for at få mere at vide om de regler og bestemmelser, der gælder for vinterdæk, den komfort de giver dig på vejen, deres sikkerhedsfunktioner og hvordan de kan spare dig penge. Her er alt, hvad du har brug for at vide om kørsel med vinterdæk om sommeren og året rundt.

Hvorfor vælge vinterdæk ?

Vinterdæk, eller snedæk som de også undertiden kaldes, er udviklet til vintersæsonen takket være deres brede og dybe riller. Dette unikke dækmønster og gummi tilpasser sig lave temperaturer og sikrer fremragende greb i koldt vejr, så du kan køre med ro i sindet - uanset vejrforhold.

Hvornår kan jeg bruge mine vinterdæk ?

Vi anbefaler at bruge vinterdæk, når temperaturen begynder at falde til under 7 ° C.

Hvorfor?

Ved kørsel under vinterforhold ved en temperatur under 7 ° C er vinterdækkets bremselængde kortere end sommerdækkets på alle overflader (tør, våd, snedækket vej og vej med sort is) og vinteren dæk har bedre greb.

replace cjzy52pb20czw0qnzrh65xz1u bras bib hiver max 1

Slider vinterdæk hurtigere end sommerdæk?

I modsætning til hvad mange tror, slides de fleste vinterdæk, der bruges under vinterforhold, ikke hurtigere end sommerdæk, der bruges i sommermånederne. Takket være avanceret teknologi har Michels højtydende dæk til vinterbrug næsten lige så lang levetid som sommerdæk.

replace michelin alpin 6 3 max

Er det ulovligt at køre med vinterdæk om sommeren ?

I Danmark er der ingen regler, der siger, at man ikke må køre på vinterdæk i sommermånederne. På samme måde er der ingen regler, der siger, at vinterdæk er obligatoriske i vintermånederne. Det er op til bilejeren at bruge de dæk, der passer til sæsonen og prioritere sikkerhed og komfort under kørslen. 

3 grunde til, at det er en god idé at skifte til sommerdæk om sommeren i stedet for at køre på vinterdæk

1 – Det øger sikkerheden

Sommerdæk garanterer maksimal sikkerhed på tørre og våde veje ved en temperatur over 7 ° C.

Ved en temperatur under 7 ° C fungerer certificerede vinterdæk (med M + S og / eller 3 PMSF -markeringer) bedre end sommerdæk under vinterforhold.
Test udført af TÜV SÜD i 2013 med dæk i størrelsen 205/55 16 H.

Bil Piktogram en hiver neige 30m Tips og råd

2 – Du sparer mere brændstof

Rullemodstanden på et vinterdæk er større, end den er på et sommerdæk i samme størrelse. Hvis du kører på vinterdæk om sommeren, forbruger du derfor mere brændstof og udleder mere CO2.

3 – Du får større komfort

Hvis du skifter dine vinterdæk til dæk, der er bedre egnet til sommervejrforhold og en højere temperatur, er det et valg, der også er godt for kørekomforten. Sommerdæk garanterer bedre vejgreb ved temperaturer over 30 ° C, hvilket giver dig god kørekomfort og sikkerhed.

storing tyres

Hvad er den bedste måde at beskytte mine vinterdæk om sommeren ?
 

Ved temperaturer over 7 ° C skal du skifte dine vinterdæk med sommerdæk.

Inden du opbevarer dine vinterdæk til sommeren, skal du kontrollere deres tilstand.

Revnede dæk mister deres effektivitet, selvom slidgrænsen ikke er nået. Husk også at kontrollere dækkets justering regelmæssigt.

Du kan finde en professionel service i nærheden af dig med vores forhandlerlokalisering.

Hvad med helårsdæk ?

MICHELIN CrossClimate er et helårsdæk, der er 3 PMSF-certificeret* og en innovativ løsning på problemet med sommer- og vinterdæk.

Med MICHELIN CrossClimate kan du køre sikkert både sommer og vinter uden at skulle tænke på at skulle skifte dæk, når vejret skifter. Disse dæk er derfor den bedste løsning for bilejere, der lever i et tempereret klima, hvor vejret er mildt det meste af året med kun lejlighedsvis koldt vejr.

Bil Ledende artikel voiture hiver michelin crossclimate toute saison winter full Tips og råd

Få mere at vide om vores serier af sommerdæk, helårsdæk og vinterdæk

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.