header

SÅDAN VÆLGER MAN SCOOTERDÆK

Valg af scooterdæk kan være en svær opgave, hvis du ikke ved, hvordan du skal gribe det an.

Hvad er de vigtigste kriterier, man bør overveje? Har du brug for specialdæk til en elscooter? Læs vores vejledning for at få mere at vide.

Artiklens indhold:

De 3 vigtigste kriterier ved valg af scooterdæk

1 - Vejgreb

Sikkerheden kommer altid i første række! Når du kører på din scooter, skal du føle dig sikker i både vådt og tørt vejr, og i sving og på lige vej. Derfor er vejgrebet det første kriterium, du bør overveje. Ud fra et sikkerhedssynspunkt er scooterdæk med et optimalt vejgreb på både tørre og våde underlag afgørende, når du vælger hvilke dæk du skal købe.

Og selvom vejgreb er vigtigt under alle vejrforhold, er det også vigtigt, når det kommer til vejforholdene. Ved bykørsel er det for eksempel naturligt at ville undgå at glide, når du kører på våde brosten eller på fugtige metalplader ved byggepladser.

MICHELIN City Grip 2 er i denne forstand et ideelt valg, da det er sikkert på både tørre og våde underlag i by og på vej og har bemærkelsesværdigt korte bremselængder på våde underlag.

How to choose scooter tyres?

2 - Levetid

Levetiden er et vigtigt kriterium, fordi det indebærer en dobbelt fordel. Jo længere dine scooterdæk holder, jo sjældnere behøver du at udskifte dem. Dette sparer ikke kun penge, men reducerer også mængden af affald for planeten og bidrager dermed til et bedre miljø.

Hos Michelin står holdbare præstationer i centrum. Det er et bærende princip, der gør det muligt for os at tilbyde et udvalg af dæk, hvis præstationer og sikkerhed bevares over tid, helt frem til den sidste kilometer.

3 - Udseendet

Hvis du synes, at scooterens udseende er vigtigt, bør dette også være en del af din købsbeslutning. Nogle scooterdæk vil være mere i harmoni med din scooters design, specielt deres dækmønster.

sporty scooter

Sporty scooterdæk

Har du en maxi-scooter med et attraktivt og sporty design?

Så kan du vælge MICHELIN Pilot Road 4 SC eller MICHELIN Pilot Power 3 SC. Dette scooterdæk har et semi-slick-mønster, der perfekt matcher det sporty look på din scooter. Det vil også være nemt at vende med og har gode hældningsvinkler med godt vejgreb.

Retro-scooterdæk

Er du faldet for en retro-scooter med et traditionelt design 50'erne?

Et traditionelt dækmønsterdesign ville i så fald være et klogt valg for at give din scooter et retro-look. MICHELIN S83 er et perfekt eksempel på dette. Men dette scooterdæk, der er perfekt til montering på 8- eller 10-tommer hjul, er ikke kun designet til at give din retro-scooter et retro-look, det er frem for alt udviklet til at opfylde dine forventninger til sikkerhed og vejgreb.

retro

Dæk til elscooter

city grip saver

Hvordan er det med dæk til elscootere? Hvis din scooter er eldrevet, råder vi dig til at kigge efter et scooterdæk, der er specielt designet til at spare på batteriet. Dæk med en lavere rullemodstand er fremragende alternativer til dette formål og giver dig mulighed for at tilbagelægge flere kilometer.

Hos Michelin betyder lavere rullemodstand ikke mindre vejgreb! MICHELIN City grip saver er et dæk specialdesignet til elscootere med lav rullemodstand, der optimerer batteriets levetid og har maksimalt vejgreb selv på våde veje, så du kan køre sikkert.

Selvom MICHELIN City grip saver er et perfekt dæk til elscootere, er det også et godt valg til benzinscootere, da det hjælper dig med at optimere dit brændstofforbrug.

Dækstørrelser til scootere

Det er selvfølgelig nødvendigt at tjekke, at det scooterdæk, du er interesseret i, findes inden for producentens godkendte størrelser til dit køretøj.

Hvordan finder du størrelsen på dit scooterdæk?

Der er to steder, hvor du kan finde størrelsen på det dæk, der skal udskiftes:

- Det nemmeste er at se på dit scooterdæks dækside, hvor størrelsen altid er markeret
- Alternativt kan du konsultere din scooters brugermanual. Den viser også producentens godkendte størrelser for for- og baghjul.

Dækstørrelse for og bag

Størrelsen på for- og bagdækkene kan være den samme eller forskellige afhængigt af din scootermodel. Sørg for at tjekke, at det for- eller bagdæk, du vil købe, svarer til de godkendte størrelser.

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.