How to choose motocross tyres?

SÅDAN VÆLGER DU MOTOCROSSDÆK?

Spekulerer du på, hvilke motocrossdæk (eller MX-dæk) der er bedst til din motorcykel? Det er en god ide at undersøge det, for det er ikke et let valg. Dækkenes præstationer varierer afhængigt af, hvilket terræn du kører i. Og ud over greb og køreegenskaber skal man også tage hensyn til dækkenes levetid og komfort.

Så hvordan vælger du motocrossdæk? Læs vores vejledning for at finde ud af det.

Oversigt:
1 – Motocrossdæk
til motorstørrelse >= 125 cc
2 – Motocrossdæk
til motorstørrelse < 125 cc

1 – Motocrossdæk til motorstørrelse >= 125 c

I denne kategori vil valget af motocrossdæk afhænge af, hvilken type terræn du kører i. Uanset terrænet har vi dæk, der giver dig fremragende præstationer.

Motocrossdæk til sandet underlag

Til sand er MICHELIN StarCross 6 Sand det ideelle dæk, da det er specielt designet til at tilbyde optimale præstationer i denne type terræn. Dette dæk er udviklet sammen med professionelle kørere og bruges i verdensmesterskaber og nationale mesterskaber. Du kan bruge dette dæk både for og bag på din motorcykel.

tire michelin starcross 6 sand product in use

Motocrossdæk til mudret underlag

I mudret terræn anbefaler vi at bruge MICHELIN StarCross 6 Medium Soft for og MICHELIN StarCross 6 Mud bag. Denne effektive kombination vil give dig fremragende greb og enestående køreegenskaber i mudder.

Motocrossdæk til blødt eller mellemblødt underlag

På græsklædt, harvet eller blandet underlag, som ikke giver modstand, når den du stikker en finger ned i underlaget, er der to muligheder: MICHELIN StarCross 6 Medium Soft eller MICHELIN StarCross 6 Medium Hard, der begge giver et effektivt greb.

Den største forskel ligger i følelsen. Medium Hard er hårdere og reagerer hurtigere, især ved acceleration. Medium Soft giver dig derimod mere komfort.

Disse to løsninger er de mest alsidige for dem, der ikke ønsker at skifte dæk for hvert terræn.

Motocrossdæk til hårdt underlag

Vi taler her om tør, komprimeret jord, med eller uden sten, en jord, som man ikke kan stikke en finger ned i. Hvis du dyrker supercross i denne type terræn, bør du vælge MICHELIN StarCross 6 Hard, som er perfekt til dette miljø.

shaun simpson coupar angus rb

Hvorfor vælge MICHELIN StarCross 6?

Langvarigt greb

På de fleste MX-dæk løsner piggene sig en efter en, når du kører. De udvikler sig som vist på diagrammet nedenfor:

tread blocks

Klassiske pigge

A - Ny pig

B - Piggen revner og slides væk efter langvarig slitaege

De innovative MICHELIN StarCross 6-dæk er udviklet ved hjælp af silica-baseret teknologi. Denne teknologi gør piggene mere solide, og slitagen fordeles mere jævn, hvilket giver et langvarigt greb.

tread blocks silica technology

En pig med MICHELIN SILICA-teknologi

A - Ny pig

B - Piggen har bevaret sin oprindelige form efter langvarig slitage

Michelin Adaptive Design

MICHELIN StarCross 6 er ikke kun designet til lang levetid. Vi har også designet det, så det har maksimalt greb og perfekte køreegenskaber for og enestående greb bag. Dette takket være den specifikke placering af piggene i 3 forskellige zoner: en central, en mellemliggende og en lateral zone med en nøje undersøgt afstand mellem piggene.

adaptive design

Dette gør grebet hos MICHELIN StarCross 6 Medium Hard 7 % mere effektivt, når det er nyt sammenlignet med MICHELIN StarCross 5 Medium, og med 19 %, når det er slidt.

De sammenlignende testresultater for MICHELIN StarCross 6 Medium Soft og MICHELIN StarCross 5 Soft er også overbevisende: +16 % mere effektivt greb, når de er nye, og +14 %, når det er slidt.

Modsvarende størrelser for motocross og enduro

Vær opmærksom på, at for dækkene i serierne MICHELIN Enduro og Desert er størrelsesbetegnelsen baseret på dækkets bredde målt på det bredeste sted af dækmønsteret.
Og for dækserien MICHELIN StarCross 6 er størrelsesbetegnelsen baseret på dækkets bredde målt på det bredeste sted på dæksiden.

Eksempel: et 140/80-18 endurodæk svarer til et 120/90-18 motocrossdæk (se tabellen nedenfor).

ENDURO

MOTOCROSS

90/90-21

80/100-21

120/80-19

100/90-19

130/70-19

110/90-19

120/90-18

100/100-18

130/80-18

110/100-18

140/80-18

120/90-18

Anbefalede dæktryk

Du kan se de anbefalede dæktryk på denne side.

michelin bib mousse zoom antipuncture

Punkterfrie dæk

Tænk, hvis det var muligt at gøre dine dæk punkterfrie under motocrossløb?

Det er faktisk muligt, hvis du udstyrer dine MICHELIN StarCross 6-dæk med et alternativ til en klassisk eller forstærket slange: MICHELIN Bib MousseTM.

Med MICHELIN Bib MousseTM’s skumteknologi behøver du ikke længere justere trykket, og dækket bliver dermed punkterfrit. MICHELIN BIB MousseTM er lettere end en forstærket slange og har et tryk svarende til mellem 0,8 og 1,0 bar, hvilket giver dig mulighed for at hellige dig din passion for offroadkørsel uden at skulle bekymre dig om punkteringer.

2 – Motocrossdæk til motorstørrelse < 125 cc

Hvis du søger det bedste motocrossdæk til en motorstørrelse under 125 cc, skal du vælge vores dækserie MICHELIN StarCross 5, som er udviklet til motorsportens fremtidige stjerner!

Start med at se på de mulige dækstørrelser til din motorcykel. Vælg derefter mellem MICHELIN StarCross 5 Soft og MICHELIN StarCross 5 Medium, afhængigt af hvilken type underlag du kører på.

Soft er egnet til blød jord, mudder og sand.
Medium er bedst egnet til mellemhårdt og hårdt underlag.
Til de mindste motorcykler (< 65 cc) kan du vælge de meget alsidige MICHELIN StarCross 5 Mini.

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.