Best snow tyres for SUV

DE BEDSTE VINTERDÆK TIL SUV'ER

Tips og råd om dæk til biler, SUV’er og varevogne

Vinteren er på vej ... Når du kører i din SUV, skal du føle dig sikker i sneen og på våde veje. For at kunne det er det vigtigt, at din bil kan give tilstrækkelig bremseevne og trækkraft, selv på de vanskeligste veje. Ved at vælge de rigtige dæk vælger du også ro i maven.

Hvad er de bedste vinterdæk til SUV'er? Læs vores artikel for at finde ud af det!

Vinterdæk til SUV’er

De bedste vinterdæk til SUV’er er simpelthen dem, hvis præstationer er blevet testet og certificeret med 3PMSF-mærkningen. Denne mærkning bekræfter, at dækket klarer sig godt under vinterforhold, på koldt underlag, ved en temperatur under 7 °C og i sne.

Det betyder et bedre greb, end du ville få med et dæk, der ikke er udformet til disse forhold. Gummiet og dækmønsteret på 3PMSF-mærkede dæk giver effektivt greb på kolde, våde og snedækkede underlag.

The 3PMSF symbol ("3 Peak Mountain Snow Flake") is visible on the tyre

3PMSF-symbolet (”3-Peak Mountain Snow Flake”) kan ses på dækket.

Alle vinterdæk fra Michelin har denne mærkning, og selvfølgelig også vores vinterdæk til SUV’er, men ikke udelukkende. Det gælder også for vores helårsdæk.

Winter tyres for SUV

Helårsdæk til SUV’er

I modsætning til vinterdæk, der skiftes ud med sommerdæk, når vejret bliver mildere, er helårsdæk udformet til at kunne køre hele året rundt.

De klarer sig også godt om vinteren (så længe temperaturen ikke falder til under -10 °C), fordi de nyder godt af de ekstra præstationer i sne, som er godkendt af 3PMSF-certificeringen.

Det er tilfældet med MICHELIN CrossClimate 2 SUV. Dette dæk har også fremragende egenskaber på våde veje, uanset om det er koldt eller ej.

Sporty og ikke-sporty SUV-vinterdæk

Til dem, der kan lide sporty kørsel, har Michelin udviklet SUV-dæk til vinterbrug, såsom MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV, som kan monteres på din SUV og give enestående præstationer. Dette SUV-vinterdæk er meget effektivt på tørt underlag og har også fremragende trækkraft i sne.

Hvis du ikke leder efter sporty kørsel om vinteren, vil dækserien MICHELIN Alpin 6 opfylde dine forventninger.

Det er vigtigt at bemærke, at det er størrelsen på dine dæk, der afgør, om du vælger en sporty eller en ikke-sporty dækserie. Hvis en af disse dækserier ikke er tilgængelig i din dækstørrelse, skal du vælge den anden.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV provides exceptional performance even for a sporty driving style

/auto/tyres/michelin-crossclimate-2-suvMICHELIN Pilot Alpin 5 SUV giver enestående præstationer selv ved en sporty kørestil.

Dæk med eller uden akronymet ”SUV”

Dæk udformet til SUV’er er ofte stivere for at kunne bære vægten på disse køretøjer, som er tungere end de fleste personvogne. Derfor er deres dæksider forstærkede med to karkasselag i stedet for et.

Men du har måske bemærket, at nogle af vores SUV-dæk, såsom MICHELIN Alpin 6, ikke indeholder akronymet "SUV" i deres navn. Hvorfor ikke?

Det skyldes, at Michelin gerne ville fremhæve visse størrelser som værende mere specifikke til SUV'er, også i vinterdækserierne. Derfor kan du vælge dæk, der er specifikt udviklet til SUV'er, såsom MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV eller helårsdækket MICHELIN CrossClimate 2 SUV.

Det manglende akronym ”SUV” betyder altså ikke, at en dækserie ikke er egnet til din SUV! Dækket kan monteres, så længe din dækstørrelse matcher. Og præstationerne vil selvfølgelig være de samme.

Du kan finde dækstørrelsen på siden af dækket eller i din SUV's instruktionsbog.

You can find the tyre size on its sidewall

Du kan finde dækstørrelsen på dæksiden

Hvilke SUV-vinterdæk skal man vælge til ekstreme vinterforhold?

Hvis du bor et sted, hvor vinterforholdene er mere ekstreme med sne og is, så er specialiserede dækserier at foretrække, for eksempel MICHELIN X-Ice Snow SUV eller MICHELIN X-Ice North 4 SUV, som er et pigdæk. Disse SUV-vinterdæk er udformet til at give optimale præstationer i sne eller på is, selv ved meget lave temperaturer.

Nu hvor du har fået en mere klar idé om, hvilke vinterdæk der er de bedste til SUV’er, kan du finde dine dæk ved hjælp af vores Dækvælger:

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.