as 416552898

GODE RÅD OM KØRSEL I SNE OG PÅ IS

Tips og råd om dæk til biler, SUV’er og varevogne

Vinteren er en svær årstid på vejene, med isglatte veje og mørke, tågede nætter samt uventede snestorme. Sikker kørsel i sne og på is og kørsel under vanskelige forhold kræver en meget mere tålmodig tilgang, såvel som nogle væsentlige forberedelser for at sikre, at du er i den bedst mulige position til at tackle elementerne, når du kører om vinteren.

Forbered din bil til vinterkørsel

Først og fremmest skal du kontrollere, at dine dæk er i god stand og korrekt oppumpet med minimalt slidbaneslid, når du kører om vinteren - i de fleste lande er det 1,6 mm.
Hvis du jævnligt oplever længerevarende og hårdt vintervejr, hvor du bor, er det værd at skifte dine sommerdæk ud med vinterdæk såsom MICHELIN Alpin dækserien, som har meget bedre vejgreb på sne og is på grund af deres brede mønster og dybde. Hvis du er bekymret for vinterkørsel på en bjergvej, kan du overveje at investere i snekæder til særligt snedækkede veje for at hjælpe med at forbedre dit vejgreb på vejen.
Hvis du bor et sted med mildere vintre med lejlighedsvis snefald, kunne et godt alternativ være at udstyre din bil med helårsdæk som vil hjælpe dig med at holde dig sikker på vejene, når temperaturen falder. 
Glem ikke at rydde sneen fra dit køretøj, fylde frostvæske på din forrudevasker og afise din forrude, før du tager afsted.                                                                                                         

Tag forholdsregler, når du kører i sne og på is

Det kan være sværere at bremse når du kører i sne og kører på is, så kør langsommere og gang din sædvanlige bremselængde mellem din bil og den forankørende bil med så meget som 10 gange, især på meget isglatte veje.
Undgå udskridning ved at bremse forsigtigt, og tag ekstra forholdsregler for kun at køre, når du er veludhvilet og opmærksom. Bliv i din vognbane og giv andre køretøjer god plads, og sluk for fartpiloten, da den kan øge din risiko for udskridning. Medmindre vejene er blevet saltet, bør du også undgå at køre direkte i sporene fra andre køretøjer, hvis du kører i sne eller på is, da vejgreb kan være mindre ved pakket sne end ved nysne.
Hvis du kører i et øde område, er det også værd at have nogle nødforsyninger i din bil, hvis du bliver strandet på grund af vejret, såsom mad, varmt tøj og en lommelygte. 

Kørsel af en bil med automatgear i sne

Hvis du kører en bil med automatgear i sne, vil du måske opdage, at du allerede har en 'snetilstand', som hjælper dig med at køre mere sikkert og reducerer potentielt hjulspin. Nogle biler med automatgear kan have 2 positioner på gearskiftet, i hvilket tilfælde bilen skal sættes i position 2: kun de første 2 hastigheder bruges. Dette gear opretholder en lav hastighed, hvilket er meget nyttigt i tilfælde af stejle skråninger, is eller sne. Det giver også mulighed for at bruge motorbremsen. For kørsel med manuelt gear, skal man bruge et højere gear for bedre kontrol.

Oplev vores helårs- og vinterdækserier

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.