liv mich eprimacy close up master v03 njo

Hvordan kan man forlænge en elbils rækkevidde?

Vil du gerne forbedre din elbils rækkevidde? Oplev de udfordringer og muligheder, der ligger i at få så lang rækkevidde som muligt med din bil.

Hvordan kan jeg forlænge min elbils rækkevidde? 

Der findes fire primære måder, hvorpå en kører kan forlænge sin elbils rækkevidde:

Indfør en jævn og forudseende kørestil

Den væsentligste faktor, når det kommer til at påvirke en elbils gennemsnitlige rækkevidde går under betegnelsen, øko-kørsel.

Øko-kørsel er den kørestil, der er den vigtigste måde til at optimere energiforbruget, både i forhold til acceleration og opbremsning. En kører, der ofte accelererer efter et rødt lys og bremser hårdt op vil opleve, at vedkommendes bil har en kortere rækkevidde end en kører med en mere jævn kørestil.

Fart spiller også en rolle. Rækkevidden varierer afhængigt af, om du kører bykørsel, om du kører uden for byen, eller om du kører på motorvejen. Jo hurtigere du kører, desto hurtigere bruger du bilens rækkevidde. 

Sørg for at vedligeholde din bil

En ting, der er værd at huske på, er, at generel vedligeholdelse af bilen har en betydelig indvirkning på rækkevidden på en elbil. Generel vedligeholdelse indebærer ikke blot, at man får sin kontrolleret af mekanikeren fra tid til anden, men også at man gennemser den et par gange om året samt kontrollerer dækkenes lufttryk.

Vejret om vinteren f.eks. har en direkte indvirkning på din elbils rækkevidde:  når det bliver koldt, falder batteriets og elmotorens overordnede effektivitet. Når temperaturen kravler under 0 grader, kan rækkevidden også blive påvirket. Derfor producerer mange fabrikanter elbiler, der kan elbiler, der kan varmes op, før man kører ud af garagen.

Dine elbildæks lufttryk spiller også en væsentlig rolle ift. bilens gennemsnitlige rækkevidde. Hvis dækkenes lufttryk er for lavt, mens du kører, resulterer det i unødvendigt elforbrug, da dækkene i dette tilfælde har brug for mere energi for at kunne rulle. Og hvis dæktrykket ikke er korrekt, kan der resultere i for tidligt slid...

Fjern unødvendig belastning og træk

Rækkevidden afhænger af den belastning, bilen bærer:  jo mere vægt du har inde i bilen, desto mere energi har den brug for, for at kunne blive flyttet. De fleste kører rundt med unødvendig belastning, som påvirker rækkevidden. Derfor er det vigtigt, at du tjekker, om du kører rundt med unødvendige genstande i bagagerummet!

Bilens aerodynamik spiller også en rolle. Tagbøjler, cykelanhængere osv. vil skabe mere træk, hvilket medfører øget energiforbrug og reduceret rækkevidde. For optimal elbils-effektivitet skal du fjerne alt ekstern tilbehør og udstyr for at opnå så meget rækkevidde som muligt- medmindre du er på vej på ferie.

Monter de rigtige elbildæk

Det er vigtigt at montere de rigtige elbildæk for at opnå så høj effektivitet som muligt, når det kommer til rækkevidde. Dækkene spiller en vigtig rolle, især gennem det der er kendt som rullemodstand. Når et dæk skal rulle, skal det afgive en smule energi, og denne lille mængde af afgivet energi reducerer rækkevidden. Det betyder helt simpelt:  Jo lavere rullemodstand er, desto længere rækkevidde får du.

Derfor spiller rullemodstanden en central rolle hos Michelin, når det kommer til udvikling og fremstilling af elbildæk:

På markedet for premium-reservedæk kan du finde Michelin’s MICHELIN e.Primacy, som forbedrer en elbils energieffektivitet og øger bilens rækkevidde. For elbiler med en rækkevidde på 400 km estimeres det, at rækkevidden øges med 7 % eller ca. 30 km i forhold til andre dæk i samme kategori (1)(2). Til elbiler med høj ydeevne tilbyder Michelin, MICHELIN Pilot Sport EV, som giver 60 km ekstra rækkevidde (3)

Hvordan kan jeg finde ud af, hvilke dæk der tilbyder den bedste rullemodstand? 

Hvordan finder man ud af, hvilke elbildæk der er mest velegnede til sin bil? I nogle lande i Europa, og snart i Kina, findes der et specifikt mærke med en oversigt - f.eks. ligesom det mærke, du kan finde på dit køleskab. ”A-klasse” angiver på dette mærke den laveste rullemodstand. Med ”A-klasse”-dæk vil man få længere rækkevidde end med ”C-klasse”-dæk.

JURIDISKE MEDDELELSER:

(1) - MICHELIN e.PRIMACY-kategori af dæk er defineret som et Premium-sommerdæk såsom CONTINENTAL, GOODYEAR, BRIDGESTONE, PIRELLI, DUNLOP brands og er ikke dedikeret til applikationen Original Equipment (dvs. ikke designet til at opnå bilproducenter specifikke mål) men dæk, der kan købes hos forhandlere.

 

(2) - Øget EV-batterirækkevidde og CO2-reduktion - Når det er nyt, genererer MICHELIN e.PRIMACY i gennemsnit 2 kg/t rullemodstand mindre end konkurrenterne, svarende til en reduktion af brændstofforbrug på op til 0,21 l/100 km, svarende til mindre CO2-udledning på op til 5 g for en VW Golf 7 1.5 TSI eller på op til 7 % i autonomi for en VW e.Golf.

 

(3) - Rullemodstand intern undersøgelse udført i 10/2020 på dimension 255/45 R19, der sammenligner MICHELIN Pilot Sport EV (6,7kg/t) versus MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8 kg/t ). For et elkøretøj med en masse på 2.151 kg, med en autonomi på 540 km, giver mellemrummet af 2,1kg/t øget autonomi på mere end 60 km eller mere end 10% af den oprindelige rækkevidde.

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.