Snekæder: hvornår bruger man dem, og hvordan bruger man dem ?

Snekæder: hvornår bruger man dem, og hvordan bruger man dem ?

Tips og råd om dæk til biler, SUV’er og varevogne

Hvornår skal man sætte snekæder på?

1 - Sæt snekæder på, når det er påkrævet ved lov

 

Nogle steder, især på bjergrige veje og veje, der fører til skisportssteder, kan der være lovgivning, der kræver, at du bruger snekæder eller vinterdæk. I nogle områder i Europa signaleres dette krav af det officielle vejskilt B26.

I de fleste tilfælde er dette vejskilt imidlertid ledsaget af et andet skilt, der siger, at snedæk er acceptable.

 

 

guide ue regulations

2 - Sæt snekæder på, hvis du kører på sommerdæk

panneau b26

photo credits: Stéphane DUCLET

Det er vigtigt at bruge snekæder, når det er nødvendigt, eller når det er angivet for at gøre det med et snekædeskilt, uanset dæk på dit køretøj.
Det er vigtigt at bemærke, at brugen af kæder har nogle begrænsninger:

  • Installation af snekæder i koldt vejr, om natten og ved siden af vejen er aldrig en behagelig oplevelse. Som et resultat har mange mennesker en tendens til at vente til det sidste minut med at sætte dem på plads, og på det tidspunkt har de sandsynligvis kørt under usikre forhold med dårligt greb og trækkraft i nogen tid allerede.

 

  • I Europa anbefales det ikke at køre hurtigere end 30 km / t med snekæder udstyret.

Af sikkerhedsmæssige årsager og for at undgå at beskadige snekæderne er det desuden nødvendigt at fjerne dem, før du kører på normale vejbaner.

For at minimere behovet for at bruge snekæder anbefaler vi at bruge dæk, der er tilpasset forholdene, f.eks. Vinter- eller helårsdæk.

3 - Tag snekæder på, hvis du har vinter- eller helårsdæk

I modsætning til sommerdæk er vinter- og helårsdæk designet til kørsel under vinterforhold. Deres gummi forbliver fleksibel, selv ved lave temperaturer, og deres dybe riller tilføjer greb på koldt og vådt underlag samt i sne. Selv med disse dæk kan snekæder dog være nyttige under kørsel under ekstreme forhold, da de øger grebet om is eller sne.

Sørg for at vælge dine beslag omhyggeligt. Vinterdæk og helårsdæk er bedre egnet til komposit- eller metalkæder, da snesokker fratager vinter og alle sæsondæk deres naturlige greb om sneen.. 

Snekæder: hvornår bruger man dem, og hvordan bruger man dem ?

Hvad er forskellen mellem snekæder og snesokker?

Den største forskel er i designet: der lægges snekæder oven på dækkets slidbane, mens snesokker fuldstændigt dækker hjulene. Med snekæder er grebet et resultat af, at dækket og kæden arbejder sammen. Med snesokker er det strømpens stofmateriale, der giver greb.

Forskellen på snekæder og snesokker

På hårdpakket sne fungerer de 2 systemer omtrent det samme, mens kæder på nysne og sort is er mere effektive. De er også mere modstandsdygtige og vil forringes langsommere på veje, der er blevet ryddet for sne. Sokker er imidlertid meget lettere og hurtigere at sætte på plads.

De forskellige typer af kæder

Indtil begyndelsen af ​​2000'erne kunne du kun finde metalliske kæder på markedet. I de sidste femten år er der imidlertid blevet udviklet nye kædekoncepter - f.eks. Strømper (SOS Grip) og sammensatte kæder (Michelin Easy Grip), især på foranledning af Michelin, især for at lette brugen. og løbende forbedre ydeevnen.

Besøg vores dedikerede websted for at lære mere om vores sortiment af snekæder.

bibendum

Hvad er lovgivningen om snekæder i Europa?

De enkelte lande i Europa har deres egne bestemmelser for brug af snekæder. Disse bestemmelser angiver den type snekæder, der kan anvendes (f.eks. kan kun metalkæder anvendes i Tyskland og Østrig), og hvordan og hvornår de kan anvendes.

Se tabellen nedenfor, der viser reglerne i forskellige europæiske lande.

 

Bil Piktogram shutterstock 92325316 Tips og råd
Bil Baggrund carousel produit x ice north Tips og råd

Kan snekæder anvendes på en hvilken som helst bil?

 

De fleste biler kan bruge klassiske eller standardkæder, men nogle biler kræver særlige kæder. Det skyldes generelt, at de har en mindre hjulbrønd, som betyder, at brug af standardkæder kan beskadige bilen. Hvis dette er tilfældet for dig, er du nødsaget til at anvende snesokker, kompositkæder eller sidekæder.


Før du vælger snekæder, skal du kende bilens model og dækstørrelse.

Du skal også tage hensyn til, hvilke hjul på bilen der er de trækkende. På biler med forhjulstræk må snekæder kun være monteret på forhjulene, mens biler med baghjulstræk skal være udstyret med kæder på alle fire dæk for at garantere trækkraft bagpå og greb foran. Biler med firhjulstræk kræver også snekæder på alle fire hjul.

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.