15 INCH Michelin DÆK TIL DIN Car

Har du endnu ikke fundet ud af din dækstørrelse? For at vælge den rigtige størrelse på dine dæk fra MICHELIN® skal du bare åbne din bils instruktionsbog eller døren i bilens førerside: her finder du oplysninger om bilens dækstørrelse og belastnings-/hastighedsindeks.

Hvordan læser man størrelsen på et dæk ?

Hvis der for eksempel står 205/55R17 91V, skal det forstås sådan her:

  • 205 svarer til dækkets bredde (i millimeter)
  • 55 svarer til højden på dæksiden i procent af dækbredden
  • R er dækopbygningen (R for radial, D for diagonal og B for bælte)
  • 17 er fælgens diameter (i tommer)
  • 91 er hastigheds- og belastningsindeks
  • V er hastighedsindekset, der definerer den maksimale hastighed, som dækket kan køre


Har du identificeret din bils dækstørrelse? Så klik på den rigtige størrelse i tabellen ovenfor, og find alle de tilgængelige Michelindæk, der passser til din bil.

tyre size

Du kan også bruge vores dækvælger til at identificere hvilket dæk, der opfylder dine behov. Få mest muligt ud af vores ekspertise! Den hjælper dig med at finde det bedste dæk til din bil og kørestil.  Baseret på de oplysninger, du giver, vil vores dækvælger vise de dæk, der er godkendt af fabrikanten og specifikt udformet til din bil. Du vil også få vist en liste over størrelser, der er kompatible med de originale dæk.

Hvis du foretrækker det, kan du også finde dit dæk ved at vælge din biltype eller brug, eller ved at vælge dit bilmærke

Hvis du har brug for flere detaljer om størrelser på dæk, kan du besøge vores guide: Hvordan vælger man det rigtige dæk?

Alle tilgængelige dæk kan findes på vores hjemmeside, lige fra vores seneste innovationer, herunder MICHELIN CrossClimate 2, til dækserien MICHELIN Pilot Sport.

Ejer du en elbil? Det samme gælder for dig! Alle tilgængelige dæk til din bil kan findes i afsnittet målrettet elbiler.

Michelin udvikler også OE-dæk (originalmonterede dæk) – det vil sige dæk, der er monteret på en bil på det tidspunkt, hvor den fremstilles. De angiver, at særlig opmærksomhed har været rettet mod den samlede pakke "dæk og bilmodel" med det formål at levere det præstationsniveau, ejerne forventer. N-mærkede Michelindæk er for eksempel specifikt udformet til Porsche, K-mærkede dæk er specifikt udformet til Ferrari, og T-mærkede dæk er specifikt udformet til Tesla. Mærkede dæk udformet til forskellige bilmodeller er frugten af forskning udført i fællesskab af Michelins ingeniører og deres kolleger hos den pågældende bilfabrikant.

Husk, at det er vigtigt at kende den korrekte dækstørrelse for at minimere sikkerhedsrisici og opnå de bedst mulige køreegenskaber. Dit dækvalg skal også være i overensstemmelse med lovgivningen og anbefalingerne fra bilfabrikanten, når du udskifter dine dæk.

Michelin anbefaler, at der monteres 4 identiske dæk på alle din firhjulstrukne bils hjul (undtagen hvis din bil er originalmonteret med forskellige dimensioner for og bag).

Når du søger på dækstørrelse alene, skal du være opmærksom på, at de viste resultater muligvis ikke er brugbare (eller anbefalede) til din bil på grund af flere faktorer (herunder blandt andet størrelse, hastighedsindeks, lastekapacitet, påtænkte brugsbetingelser osv.). Spørg en ekspert til råds.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Vi er her for at hjælpe dig. Kontakt os Vores eksperter står til din rådighed og kan give dig de bedste råd om dæk.

Juridiske meddelelser

De viste belastnings- og/eller hastighedsindeks kan afvige en smule fra den originale størrelse angivet på bilens mærkat. Som fagmad vil din dækforhandler kunne rådgive dig på følgende områder:


1. Fortælle dig, om belastnings- og/eller hastighedsindeks for de dæk, du vil skifte til, er anderledes end for de originalmonterede dæk.


2. Fastslå, om lufttrykket i dækkene skal justeres for den foreslåede alternative størrelse.

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.