DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvordan kontroller jeg slid på vinterdæk?

Det er vigtigt, at du ofte kontrollere sliddet på dine dæk for at sørge for, at bilen er sikker. Her er et par svar på spørgsmål, du muligvis har om dette emne.

Sliddes vinterdæk hurtigere end sommerdæk?

Nej, vinterdæk sliddes ikke hurtigere end andre dæk. Gummiet er anderledes, men det har en lignende holdbarhed.

Hvornår skal jeg kontrollere slid på mine vinterdæk?

Dine dæk bør kontrolleres regelmæssigt, for eksempel når bilen er til service. Efter 5 år skal dækket kontrolleres af en dækspecialist hvert år. Efter 10 år skal dækket udskiftes.

Hvornår skal jeg udskifte mine vinterdæk?

Vinterdæk skal udskiftes, når dækket er slidt ned til slidindikatoren, der angiver den minimale lovpligtige dækmønsterdybde (1,6 mm). Visse MICHELIN vinterdæk er desuden mærket med et snefnug på sidevæggen, hvilket betyder, at dækket har en slidindikator ved 4 mm dækmønsterdybde. Denne intermediære slidindikator kan være nyttig i visse europæiske lande med særlig vinterlovgivning. Takket være MICHELIN 3D-lameller i hele dækmønsterdybden bevarer dækket imidlertid sine vinteregenskaber under denne indikator.

Et sidste råd til turen

Når du kører med vinterdæk i koldt vejr, bør du kontrollere lufttrykket i hvert dæk mindst én gang hver måned. Sænk ikke trykket ved oppumpning, da det kan påvirke køreevnerne. Hvis et dæk for eksempel har et tryk på 2 bar (29 psi) ved 20 °C, kan trykket være faldet til 1,8 bar (26 psi) ved 0 °C.

SE FLERE RÅD

Vores ekspert/tekniske tips til vinterdæk

Hvilket tryk i vinterdæk?
Hvilket tryk i vinterdæk?

Dæktryk er en meget vigtig del af en bils sikkerhed. Læs videre for at lære hvordan du indstiller dæktrykket for dine vinterdæk korrekt.

Læs mere
Hvordan skal man opbevare vinterdæk?
Hvordan skal man opbevare vinterdæk?

Det er vigtigt at opbevare vinterdækkene korrekt for at undgå at beskadige dem. Her er et par tips til, hvordan du bedst opbevarer vinterdæk.

Læs mere

Flere råd og videoer

Tips til hvordan du udstyrer din bil og kører om vinteren
Alle vores vinterråd
Tips til at bruge dine vinterdæk bedre
Alt om vinterdæk
Min vinter med Michelin Vær sikker om vinteren

FIND DET RIGTIGE MICHELIN DÆK TIL MIN BIL

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader