220513 header 1920x1080 v5

Innovation fra Michelin: tager udfordringen med elektrisk mobilitet op

Har du overvejet, om du skal købe en elbil? Så er du ikke den eneste! I 2027 vil næsten 40 % af de nyregistrerede biler være elektriske, det er tre gang mere end i 2022. Det automotive økosystem – som Michelin tilhører – oplever en revolution i fuld skala. Hos Michelin sætter vi vores dækekspertise og innovative kraft til at arbejde for dig – så de byer, vi bor i, gradvist bliver mindre forurenede. Se nogle af de mange løsninger, Michelin har at tilbyde.

Michelin har udviklet innovative mobilitetsløsninger i over 100 år nu. Michelins produkter og serviceydelser overgår kundernes forventninger og begrænser samtidig miljøbelastningen. Allerede i 1899 udviklede Michelin dæk til en elbil – ”La Jamais Contente” ( den aldrig tilfredse), den første bil der slog hastighedsrekorden på 100 km/t. Siden da har Michelin været nyskabende nonstop – fra de første radialdæk til dækket MICHELIN EnergyTM Saver – for at skabe dæk, der udleder mindre CO2, forbruger færre ressourcer, holder længere og har et mindre CO2-aftryk. I dag er bæredygtig udvikling mere end nogensinde drivkraften bag Michelins mission og virksomhedens produkt- og servicetilbud.

Michelin, pioner og teknologisk førende inden for dæk til elbiler

Elbiler er hårde ved dæk. Batterivægt, højt drejningsmoment, regenerativ bremsning, rækkevidde, lavt støjniveau – behovet for at medregne alle disse specifikke egenskaber ved elbiler betyder, at forbrugere og bilfabrikanter i stigende grad retter deres opmærksomhed mod dækkene. Der kræves mere og mere højtydende dækpræstationer, hvad angår levetid, energieffektivitet, belastningskapacitet og komfort, og Michelin stræber efter ekspertise på alle disse områder.

  • Rullemodstand  

For at optimere batterirækkevidden har elbiler brug for dæk med lav rullemodstand, et område hvor Michelins innovative evner og førerposition er anerkendte. Det er lykkedes Michelin at øge energieffektiviteten for sine personvognsdæk med 20 % i de seneste tyve år uden at gå på kompromis med sikkerhed eller levetid(1).  

Electric vehicle
electric mobility
  • Levetid

Elbiler er ensbetydende med højt drejningsmoment, regenerativ bremsning og tunge batterier. Disse faktorer påvirker uundgåeligt dækkenes levetid og præstationer over tid, et andet område hvor Michelin altid har været banebrydende. ”Long Lasting Performance(2) illustrerer Michelins engagement i at fremstille dæk, der holder, samtidig med at de tilbyder fremragende præstationer over tid for at forhindre tidlig udskiftning af dæk.  

  • Belastningskapacitet  

Elbiler er tungere på grund af batteriernes vægt. Michelin leverer dæk, der har samme dimension eller større diameter, men som har højere belastningskapacitet. Michelin har også lanceret dækket Selfseal, som reparerer sig selv i tilfælde af en punktering og derved sparer den ekstra vægt, reservehjulet udgør.  

  • Støj   

MICHELIN Acoustic Technology bidrager til at reducere støj i kabinen forårsaget af dækkene takket være en ring af polyuretanskum inde i dækket – dette er en stor fordel for elbiler med deres lydløse motorer.  

Michelin – en pålidelig partner

Ud over de faktiske dækpræstationer er Michelin engageret i at begrænse sine produkters miljømæssige påvirkning gennem hele deres livscyklus. Denne bæredygtige tilgang gør Michelin Gruppen til bilfabrikanternes foretrukne partner. Michelin kan prale af næsten 300 godkendelser til originalmontering på elbiler og samarbejder med mere end 50 mærker på verdensplan(3).

Da elbiler i langt højere grad er opkoblede, kan Michelin også prale af at være førende inden for løsninger til prædiktiv vedligeholdelse med indbyggede algoritmer. Faktisk var Michelin i 2021 den første fabrikant, der lancerede et opkoblet dæk med en integreret sensor. 

Dæk, der gør en stor forskel for elbiler

Takket være over tyve års investering er alle Michelindæk egnede til brug på elbiler. Her er to eksempler på Michelindæk til din elbil: 

MICHELIN e.PRIMACY tyre
MICHELIN e.Primacy

MICHELIN e.Primacy tilbyder elbilister 7 % længere batterirækkevidde(4)

4w rt tire michelin pilot sport ev en product in context 1 nosignature 16 slash 9
MICHELIN Pilot Sport EV

MICHELIN Pilot Sport EV er et økodesignet dæk, der tilbyder en støjsvag og behagelig kørsel kombineret med langtidsholdbar kontrol til elektriske sportsvogne. 

VILKÅR 

(1) - Kilde: Michelin 2022 universal registration document.

(2) - Følgende dækserier er designet, så de tilbyder lang levetid og præstationer, der holder længe: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV,  MICHELIN Alpin 6 og MICHELIN Pilot Alpin 5.

(3) - Kilde:  Michelin Automotive Original Equipment Department (2023).

(4) - Som nyt genererer MICHELIN e·PRIMACY i gennemsnit 2 kg/t mindre rullemodstand end sine konkurrenter svarende til en reduktion af brændstofforbruget på op til 0,21 l/100 km for en VW Golf 7 1.5 TSI  eller til 7 % længere rækkevidde for en VW e.Golf, sammenligning af MICHELIN e·PRIMACY (nyt: 5,58 kg/t) og MICHELIN PRIMACY 4 (nyt: 7,74 kg/t), BRIDGESTONE TURANZA T005 (nyt: 7,17 kg/t), CONTINENTAL ECOCONTACT 6 (nyt: 6,39 kg/t), CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6 (nyt: 8,93 kg/t), DUNLOP BLURESPONSE (nyt: 7,97 kg/t), GOODYEAR EFFICIENT GRIP 2 (nyt: 7,01 kg/t), PIRELLI CINTURATO P7 BLUE (nyt: 6,96 kg/t) og PIRELLI CINTURATO P7 (nyt: 8,79 kg/t).

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.