DÆKDÆK SØG I ALLE DÆKSØG I ALLE DÆK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvornår der skal skiftes til vinterdæk

Hvorfor vente til du sidder fast i en snestorm med at skifte til vinterdæk? Lær den gyldne regel du skal følge for vinterdæk: når temperaturen falder til under +7°C, er det på tide at skifte til vinterdæk.

Hvornår bør du køre med vinterdæk?

Vejret er blevet stadig mere uforudsigeligt, og vinteren kan pludselig blive strengere. Så hvorfor skulle du løbe risikoen for at køre med det forkert sæt dæk? Du behøver blot følge én regel for at undgå dette: når temperaturen konsekvent falder til under +7°C, er det på tide at skifte til vinterdæk.

Hvorfor skal jeg skifte mine dæk fra oktober til april?

Denne periode svarer til det sæsonbestemte temperaturfald i England. Derfor er det en god indikator for, hvornår man skal skifte fra sommer- til vinterdæk. Når den gennemsnitlige udendørstemperatur konsekvent falder til under +7 °C, falder sommerdækkenes ydeevne. Det er på tide at bruge certificerede vinterdæk. Disse dæk er fremstillet af gummimaterialer, som forbliver bløde selv ved lave temperaturer, og de har en form med dybe riller, der giver optimal præstation på kolde veje.

Er vinterdæk obligatoriske?

I England er vinterdæk ikke lovpligtige. Men hvis du bor i et udkantsområde, der jævnligt oplever strenge vejrforhold, anbefales det stærkt at få vinterdæk monteret. Ikke desto mindre er det obligatorisk at have dem på i mange andre europæiske lande i adskillige vintermåneder (Østrig, Estland, Finland, Island, ...). Så sørg for at kontrollere love og regler, før du kører over grænser!

Et sidste råd til turen

Når vinterdækkene er monteret, bør du kontrollere lufttrykket i hvert dæk hver måned. Hvis du indstiller trykket i varme omgivelser, skal du tilføje 0,2 bar (3 psi) til bilproducentens anbefalede tryk for at rette de udsving, som skyldes minustemperaturer.

SE FLERE RÅD

Vores ekspert/tekniske tips til vinterdæk

Hvordan vælger jeg vinterdæk?
Hvordan vælger jeg vinterdæk?

Så du har valgt at investere i vinterdæk, men du er ikke sikker på, hvordan du vælger de rigtige modeller. Nemt! Du skal blot følge vores råd for at træffe den bedste beslutning

Læs mere
Kan jeg køre på vinterdæk hele året?
Kan jeg køre på vinterdæk hele året?

Det kan være fristende at køre med et sæt dæk til koldt vejr hele året rundt, men er det virkelig en god løsning?

Læs mere

Flere råd og videoer

Tips til hvordan du udstyrer din bil og kører om vinteren
Alle vores vinterråd
Tips til at bruge dine vinterdæk bedre
Alt om vinterdæk
Min vinter med Michelin Vær sikker om vinteren

FIND DET RIGTIGE MICHELIN DÆK TIL MIN BIL

  • PERSONVOGN
  • SUV - 4X4
  • VAREVOGN/AUTOCAMPER
Loader