Fire nye tostjernede og syv nye etstjernede restauranter i Michelin Guide Nordic Countries 2020

2020-02-17

Alchemist stryger direkte ind i Michelin-guiden med to stjerner og får følgeskab af Jordnær i Gentofte, som også bliver tildelt to stjerner i den nye, nordiske Michelin-guide. Barabba i København får en Bib Gourmand, mens Rasmus Kofoed fra Geranium modtager Michelin Nordic Countries Chef Mentor Award 2020.

Michelin Guide Nordic Countries 2020, der i dag blev lanceret i Trondheim i Norge, sætter endnu engang en tyk streg under det store kulinariske potentiale, der er i Norden. Med den internationale direktør for Michelin Guide i front blev cermonien for første gang afholdt i Norge. Meget passende i Trondheim, som har oplevet en kæmpe udvikling på byens gastroscene de seneste år. Den nordiske Michelin-guide, som dækker Danmark (inklusive Færøerne), Finland, Island, Norge og Sverige, byder i 2020-udgaven på i alt fire nye tostjernede restauranter. Alchemist i København under ledelse af Rasmus Munk stryger direkte ind med to stjerner, mens Jordnær i Gentofte drevet af Eric Kragh Vildgaard også er ny tostjernet restaurant i Danmark. Og så får Aloë i Ålvsjö uden for Stockholm, som er drevet af vennerne Daniel Höglander og Niclas Jönsson, og RE-NAA i norske Stavanger, der ledes af Sven Erik Renaa, også to stjerner.

Ud over de to stjerner får Jordnær desuden prisen Michelin Nordic Countries Welcome & Service Award 2020 offered by Ferrari Trento for den naturlige, fejlfri service og uforglemmelige oplevelse, som holdet under Tina Kragh Vildgaard leverer til gæsterne. ”Selv om de hver især er meget forskellige, så deler de fire nye tostjernede restauranter i den nordiske guide alle en passion for råvarerne og sæsonens variation. Alchemist med en 50+ retteres oplevelse fuld af originalitet, Jordnær med sine vellavede og delikate retter, Aloë med sin forening af smage fra hele kloden og Re-Naa med et fokus på præcis og kreativ madlavning,” forklarede Gwendal Poullennec ved offentliggørelsen af de fire nye tostjernede restauranter.

Syv nye etstjernede
Årets nordiske guide byder også på syv nye etstjernede restauranter med Norge som den store vinder. Her får fire restauranter en ny stjerne, henholdsvis Bare i Bergen, Omakase by Vladmir Pak i Oslo, Speilsalen i Trondheim og Under i Lindesnes. Derudover får Etoile i Stockholm, Inari i Helsinki og Dill i Reykjavik hver en Michelin-stjerne.

Årets vinder af Michelin Nordic Countries Chef Mentor Award 2020 offered by Michelin Nordic blev danske Rasmus Kofoed fra Geranium. Han får prisen for sin indsats som kulinarisk ambassadør for Danmark og sin støtte til unge, danske kokketalenter i forbindelse med Bocuse d’Or-konkurrencen. Årets Michelin Nordic Countries Sustainability Award 2020 offered by Danske Bank går til Magnus Ek og hans hold på Oaxen Krog og Oaxen Slip i Stockholm. De får prisen for deres store fokus på bæredygtighed og for deres engagement i dyrevelfærd, biologisk diversitet og udnyttelse af bæredygtige resurser.

“I dag rykker bæredygtighed hastigt ind i vores bevidsthed, og ingen andre steder sker det mere massivt end i de nordiske lande, hvor bæredygtighed er blevet en livsstil. Nordiske kokke er bannerførere, når det kommer til at fokusere på lokale ingredienser, ligesom de fører an omkring en helhedstilgang til zero-waste, som både nedbringer madspild og emballagebrug. På den måde sætter de standarden for resten af verden,” siger Gwendal Poullennec.

I forbindelse med udgivelsen af årets nordiske guide er Michelin-guidens website (www.guide.michelin.com) blevet opdateret med information om de nordiske restauranters indsatser inden for bæredygtighed. Og for alle, der ønsker at gå i en grønnere retning, giver sitet nu detaljer omkring alle restauranternes forskellige initiativer. Samtidig bliver rollemodeller blandt kokkene, som går foran med nye, bæredygtige metoder, nu fremhævet med et nyt, grønt symbol suppleret af citater, som forklarer deres visioner.

Fire nye Bib Gourmand-restauranter
I år bliver fire nye Bib Gourmand-restauranter også optaget i den nordiske guide. En ‘Bib’ er Michelins anerkendelse for god kvalitetsmad til en skarp pris og er en populær kategori blandt læserne. To af de nye Bib Gourmand-restauranter ligger i Stockholm, nemlig Allegrine og Speceriet, som er søsterrestaurant til to-stjernede Gastrologik. I København modtager Barabba en ’Bib’, og det samme gør Nolla i Helsinki.

Michelin Guide er en hjælp til alle gastronomiinteresserede. Guiden anbefaler de bedste steder at spise og overnatte på tværs af pris- og komfortniveauer. Først kommer stjernerestauranterne, derefter Bib Gourmand-restauranter og til sidst en lang række restauranter, som har fået Michelins tallerkensymbol (Michelin Plate) for deres gode madlavning.

Overblik: MICHELIN Guide Nordic Countries 2020
To restauranter med tre stjerner
13 restauranter med to stjerner (fire nye)
47 restauranter med én stjerne (syv nye)
30 Bib Gourmand-restauranter (fire nye)
156 restauranter med Michelins Plate-symbol (19 nye)

For en samlet oversigt over stjernerestauranter i Norden se vedlagte: Michelin Nordic Countries Guide Awards List 2020. For yderligere kontakt venligst

Lotta Wrangle, pressechef Michelin Nordic, +46 72 250 07 40, lotta.wrangle@michelin.com

Michelin har, som en førende dækproducent, et mål om at forbedre kundernes mobilitet ved at producere og distribuere de mest bæredygtige dæk, services og løsninger og på den måde møde kundernes behov. Michelin tilbyder også digitale tjenester, vejkort og guides, der hjælper med til at gøre rejsen bedre. Endelig udvikler Michelin højteknologiske materialer, som i dag anvendes imobilitetsindustrien. Michelin Gruppen har hovedkontor i Clermont-Ferrand i Frankrig og er repræsenteret i 171 lande, har 114.000 medarbejdere i verden og 70 produktionsanlæg i 17 lande.
I alt producerede Michelin i 2017 190 millioner dæk (www.michelin.com).

Bil Piktogram cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Dæk
954313bc06836a99 800x800ar
a4a30f0545b7de66 800x800ar
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.