Michelin klar med ”connected” dæk til baneentusiaster

2019-04-25

Med Michelin Track Connect lancerer det franske dækfirma ”talende” teknologi til sportsdækket, Pilot Sport Cup2. Dermed kan baneentusiaster nu få data om dæktryk, dæktemperatur og baneforhold leveret i realtid på mobilen før, under og efter turen på banen.

Dæk, der selv fortæller om dæktryk, temperatur og vejforhold, også kendt som ”connected tires”, har længe været et varmt emne i dækindustrien. Nu lancerer Michelin sin nye Track Connect-teknologi. Den første app-baserede løsning til baneentusiaster, skræddersyet til sportsdækket, Michelin Pilot Sport Cup2.

Track Connect hjælper køreren til at udnytte Michelins sportsdæk fuldt ud. Det sker med information i realtid om dækforhold, der kan forbedre køreegenskaber og køreoplevelsen.

For allerede efter et par runder på banen stiger dæktemperatur og -tryk i hvert dæk. Hvor meget afhænger af banen, bilen og kørestil. Disse forandringer har stor indflydelse på bilens køreegenskaber på banen og på f.eks. dækslid.

Før, under og efter
Med den nye app og Track Connect-sensorer monteret inde i dækket får baneentusiaster, allerede inden de kører ind på banen, vejledning om optimalt dæktryk til køreforholdene – tør, fugtig eller våd bane, mm.

Ude på banen giver løsningen realtidsinformation om hvert dæk i en app på kørerens smartphone, som viser dækkenes præstationer alt efter vejr, tryk og temperatur. App’en fortæller også om bilen over- eller understyrer i svingene.

Tilbage i pitten leverer Track Connect analyser og forslag til dækjusteringer til næste tur på banen. Og for at lave så præcise analyser over tid som muligt gemmer løsningen automatisk alle køredata.

Michelin Track Connect passer til de mest populære sportsbiler til vej og bane. Herunder Porsche 911, Cayman, Boxter, Ferrari 458 og 488, Renault Megane RS, Ford Focus RS, Honda Civic, Golf GTI, Audi S, BMW M, mfl. Løsningen er kompatibel med 18 dimensioner af Pilot Sport Cup2. De første 11 dimensioner bliver lanceret i Norden i løbet af 2019. I alt vil 16 dimensioner blive tilgængelige i løbet af året.

For mere information og alle tilgængelige dimensioner, se: https://www.michelin.dk/auto/hjem-bil/track-connect

Pressekontakt Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 46 8 709 07 76, Mobil: 46 72 250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Michelin er en af verdens førende dækproducenter og har et mål om at forbedre kundernes mobilitet ved at producere og distribuere de mest bæredygtige dæk, serviceydelser og løsninger. Michelin tilbyder også digitale tjenester, vejkort og guides, der hjælper med til at gøre rejsen bedre. Endelig udvikler Michelin højteknologiske materialer, som i dag anvendes i mobilitetsindustrien. Michelin Gruppen har hovedkontor i Clermont-Ferrand i Frankrig og er repræsenteret i 171 lande, har 114.000 medarbejdere i verden og 70 produktionsanlæg i 17 lande. I alt producerede Michelin i 2017 190 millioner dæk (www.michelin.com).

Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes
Du bruger en webbrowser, der ikke understøttes af dette websted. Det betyder, at nogle funktioner muligvis ikke fungerer, som de skal. Dette kan resultere i underlig adfærd, når du browser. Du kan bruge eller opgradere/installere en af følgende browsere for at få fuldt udbytte af webstedet.